UITAŢI ŞI DESCONSIDERAŢI ÎN PROPRIA ŢARĂ!

S-a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2018 vor circula şi bancnote noi, pe care va figura o nouă stemă a României - stemă în care apare o coroană regală (sunt care au de câştigat din acest fapt, în niciun caz Poporul Român!).
Schimbarea unei steme se impune atunci când situaţia reală, concretă, cere acest lucru, urmând în consecinţă schimbarea elementelor simbolice. STEMA ŢĂRII ESTE O PROBLEMĂ DE DEMNITATE NAŢIONALĂ!
Schimbarea stemei României s-a impus de când Transilvania nu mai făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, pe vremea căruia interesele străine, făcând abstracţie de prezenţa românilor, nu i-au reprezentat în stema imperiului, deşi erau populaţie majoritară în zonă! Austro-ungarii şi-au dorit dintotdeauna Transilvania, dar nu şi pe băştinaşii ei. Astfel, ÎN STEMA IMPERIULUI, TRANSILVANIA ERA REPREZENTATĂ DOAR DE MAGHIARI ŞI SAŞI…! Maghiarii erau reprezentaţi prin pasărea Turul, care se spune că i-a călăuzit până în Câmpia Panonică, unde s-au aşezat, iar saşii erau reprezentaţi prin cetăţile lor, în care, pe vremuri, nu aveau acces românii, aceştia rămânând în jurul cetăţilor. Un exemplu grăitor este denumirea de „Mărginimea Sibiului”, dată satelor româneşti din jurul cetăţii!
Alipirea Transilvaniei la Patria-mamă ne-a costat multe sacrificii. Ne-au ajutat şi fraţii de peste munţi, aşa cum spune şi cântecul: „Să trecem Carpaţii, ne trebuie Ardealul, de-ar fi să ne-ngropăm de vii”…, şi mulţi s-au îngropat atunci pentru această cauză, dar când a sosit momentul să fim reprezentaţi şi românii transilvăneni în stemă, regele Ferdinand a făcut şi el abstracţie de noi, aprobând ca Transilvania să fie reprezentată doar prin preluarea elementelor simbolice din vechea stemă a Imperiului Austro-Ungar, unde românii nu figurau!
În timpul regimului comunist, pentru România s-a făcut altă stemă, în care erau reprezentate doar bogăţiile. Era frumoasă.
După 1989, s-a revenit la vechea stemă, cea în care românii transilvăneni nu figurăm! Probabil, fiind majoritari, românii nu suntem observaţi, precum pădurea din cauza copacilor! S-au făcut numeroase demersuri pentru repararea acestui lucru, demersuri la care nu s-a dat nici un răspuns! S-a spus, la un moment dat, că o stemă nu se schimbă oricând, şi că mai şi costă… OARE LIPSA DE DEMNITATE NU NE COSTĂ?!
Acum, s-a hotărât schimbarea stemei prin adăugarea coroanei regale! „Ce-i lipseşte chelului? - Tichie de mărgăritar!” ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE NOI, ROMÂNII TRANSILVĂNENI, NU SUNTEM REPREZENTAŢI ÎN STEMĂ, A APĂRUT COROANA REGALĂ, DEŞI MONARHIE NU EXISTĂ!
Fostul rege, Mihai, a abdicat în 30 decembrie 1947, atât pentru el, cât şi pentru urmaşii lui!
Stând strâmb şi judecând drept, monarhiile sunt pe cale de dispariţie, mai ales acolo unde regele este un străin! Cine cunoaşte mai bine interesele unui popor şi cine poate lupta mai bine pentru apărarea lui, decât un fiu al acelui popor?!
La 23 august 1944, aveam încă rege. Mareşalul Ion Antonescu a negociat, la Stockholm, cu reprezentantul Guvernului sovietic un armistiţiu prin care România urma să rămână suverană, pretinzându-ne despăgubiri de război doar 300 de milioane de dolari (faţă de cei peste trei miliarde de dolari, cât ne-a costat ulterior!). În plus, ruşii se angajau să ajute Armata Română cu armament, să lupte împotriva Germaniei fasciste, cerând doar un culoar pentru retragerea armatei lor!
Tânărul rege, Mihai, deranjat în orgoliul propriu, a declarat către Gheorghe Brătianu următoarele: „Dacă îl lăsăm pe Antonescu să facă singur armistiţiul, ne va ţine sub papuc!”. Astfel, regele s-a implicat într-un complot, alături de comunişti (Emil Bodnăraş, Ana Pauker etc.), şi le-a comunicat lui Maniu şi Brătianu că e sătul de tutela lui Antonescu şi va face singur armistiţiul! În ziua de 23 august, când a sosit telegrama de la Stockholm cu răspunsul ruşilor, urmând să fie semnat armistiţiul, REGELE ŢINE ASCUNSĂ TELEGRAMA! Iar Antonescu, atunci când s-a dus la cabinetul regelui, a fost arestat…!!!
În aceeaşi zi, seara, la ora 22, REGELE DĂ UN COMUNICAT PRIN CARE ORDONĂ ARMATEI ROMÂNE ÎNCETAREA FOCULUI, FĂRĂ SĂ FI SEMNAT VREUN ARMISTIŢIU CU RUŞII!!! Armistiţiul a fost semnat abia în 12 septembrie 1944, iar protocolul privind raportul dintre Armata Română şi cea sovietică a fost semnat abia în 25 septembrie!
În aceste condiţii, până să se semneze armistiţiul, sovieticii au luat prizonieri şi au deportat în Rusia peste 175.000 de soldaţi români în lagăre (din care 40.000 în lagărul de la Bălţi - în Basarabia, iar restul în Siberia), unde mulţi au murit de foame, frig, sau au fost executaţi. (Cunosc aceste lucruri deoarece am avut şi eu un unchi deportat în Bălţi, iar altul în Siberia.)
PRIN CAPITULAREA NECONDIŢIONATĂ DATORATĂ REGELUI MIHAI, ROMÂNIA ŞI-A PIERDUT LIBERTATEA!!! I s-a refuzat statutul de ţară cobeligerantă şi, timp de 15 ani, ruşii au dus din România bogăţii incredibile! (Aşa că ruşii nu degeaba l-au decorat pe fostul rege Mihai, chemându-l la Moscova în mod special pentru acest lucru, acum la bătrâneţe!) IAR MAREŞALUL ANTONESCU, CU O PARTE DIN MINIŞTRI SĂI, A FOST JUDECAT ŞI EXECUTAT!!! Regele Mihai l-ar fi putut salva, dar a refuzat graţierea celui care l-a ocrotit ca minor şi tânăr, şi care a ţinut spatele într-o perioadă foarte grea pentru Ţară, când alţii au refuzat să-şi asume responsabilităţi!
Deşi există un ordin pe care l-a dat şi prin care cerea ca nimeni să nu se atingă de populaţia civilă, după 1989 Mareşalul Antonescu a fost considerat, postmortem, criminal de război (persona nongrata), i s-au demolat statuile şi s-au şters denumirile străzilor care îi purtau numele. Se ştie că răspunzători de crime trebuie să răspundă cei care le-au săvârşit sau cei care le-au ordonat! Şi în prezent au loc crime, dar nu le atribuim primului ministru!
MAREŞALUL ION ANTONESCU NU ARE NICI MĂCAR UN MORMÂNT!
FOSTUL REGE MIHAI A AVUT NOROC: A FOST ÎNMORMÂNTAT CU FUNERALII NAŢIONALE ŞI CU ONORURI MILITARE!
Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească!

Alte probleme:
CU MAI BINE DE DOI ANI ÎN URMĂ, A FOST FĂCUTĂ O STATUIE A LUI AVRAM IANCU PENTRU A FI AMPLASATĂ ÎN SIBIU, DAR NU S-A PRIMIT APROBARE! Atâta timp cât frâiele Culturii Româneşti au fost ţinute de Kelemen Hunor, era de înţeles, dar acum cine mai are interes să ne mai bage beţe-n roate?! Cineva a spus că statuia lui Avram Iancu ar strica peisajul! Probabil că pe unii statuia lui Avram Iancu îi zgârie pe ochi… Unul chiar „l-a spânzurat” postmortem într-o piaţă, dar nouă românilor ne face plăcere amintirea acestui martir al neamului, şi considerăm o datorie sfântă să nu-l uităm!
Pentru Arad, acolo unde a apărut scânteia Marii Uniri, există un monument care s-a plătit şi executat, dar de ani de zile nu are loc de amplasament în oraş! În schimb, monumentul revoluţionarilor români de la 1848 este aşezat vizavi de monumentul Ungariei Mari, reamplasat, dedicat celor 13 generali care au omorât în jur de 20.000 de români! Astfel, românii sunt condamnaţi pentru a doua oară, fiind obligaţi ca şi după moarte să suporte în faţa lor pe ucigaşii Neamului Românesc! ACEST MONUMENT AL RUŞINII TREBUIE DESFIINŢAT URGENT DE PE PĂMÂNTUL ROMÂNESC!!! Un monument al Ungariei Mari nu credeţi că e incompatibil cu România Mare?! Nu vi se pare că ele se suprapun?! Oare proslăvim România Mare sau proslăvim Ungaria Mare?! Amândouă nu se poate! Cele două nu pot coexista!

Deci:
- Noi, românii ardeleni, nu avem loc în stema Ţării!!!
- În Arad, nu este loc pentru amplasarea unui monument dedicat Marii Uniri!
- În Alba-Iulia, timp de 100 de ani nu s-a putut ridica un monument dedicat Marii Uniri!
- Lui Avram Iancu nu i se poate aproba amplasarea unei statui, ci dimpotrivă, este spânzurat simbolic, într-o piaţă.
- Şi, din păcate, exemplele pot continua…

… În schimb:
- Ţara e împânzită de statui şi monumente ridicate în cinstea criminalilor maghiari (inclusiv lui Horthy!!), care au omorât zeci de mii de români, statui care s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie…
- Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, alături de corifeii precursori ai Marii Uniri, a fost amplasată statuia lui Petofi Sandor, care a omorât şi el mii de români… BLASFEMIE!!!
Noi suntem un popor paşnic şi ospitalier. Am hotărât ca toate minorităţile să fie reprezentate în Parlament şi să poată deţine diferite funcţii (dar, când le deţin, unii profită şi îşi bat joc de noi!).
Dragi fraţi români, care mai sunteţi…, vă întindem mâna…! Voi ne-o daţi? Încă mai existăm. „Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română…” Ne auziţi?
Am o întrebare, mare cât Ţara, şi extrem de dureroasă, care ne marchează cu fierul roşu, ca un tatuaj:
OARE MAI AVEM ÎN PARLAMENT ŞI REPREZENTANŢI ROMÂNI?!

Categorie: