Un deputat PDL crede că ar trebui mutată capitala la Alba-Iulia


Actualitatea ardeleană - Alba

Deputatul democrat-liberal Clement Negruţ a declarat, vineri (10 iunie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că, dacă tot se discută despre modificarea Constituţiei şi de reorganizarea administrativ-teritorială, se gândeşte să depună un amendament de modificare a articolului 14 din Constituţie, prin care capitala României să devină Alba-Iulia.

„Dacă discutăm de reorganizare teritorială, de modificarea Constituţiei, eu cred că trebuie să dăm şi un semnal de genul acesta, că ar trebui să ne gândim şi la mutarea capitalei. (...). Bucureştii, eu cred că şi-au atins limita maximă a incompetenţei din punct de vedere al conducerii, atât politice, cât şi administrative”, a spus parlamentarul PDL de Alba.
Clement Negruţ a subliniat că Alba-Iulia este capitala de suflet şi „nu putem să ne uităm istoria”.
„Trebuie să ne luptăm ca Alba-Iulia să nu dispară din punct de vedere al identităţii. Că tot vorbim de tradiţii, de cultură, de istorie, dar încet, încet ne cam diluăm în regiunea asta mare care urmează a fi creată”, a adăugat deputatul democrat-liberal.
Subiectul nu este unul nou, acesta fiind unul despre care s-a mai discutat în anii ‘90.
Senatorul Alexandru Pereş, coleg de partid şi de organizaţie al deputatului Negruţ, a spus că va trebui documentată o asemenea propunere. „Rămâne ca un subiect interesant. Şi eu aş cupla la o asemenea problemă, dar sunt puţin mai precaut. Nu poţi, totuşi, să muţi atâtea instituţii”, crede senatorul PDL de Alba.

Categorie: