Victor Ponta (PSD), despre reorganizarea teritorială: „Puterea are ocazia să se facă de râs cu totul”


Puterea are ocazia să se facă de râs cu totul dacă se va merge mai departe cu ideea de desfiinţare a actualelor judeţe şi crearea unor macroregiuni, iar liderilor PDL le este frică de Băsescu „să nu le facă dosare”, de aceea nu se opun acestei iniţiative, a declarat, duminică (19 iunie 2011 - n.n.), la Beclean, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta (foto).
„Puterea are ocazia să se facă de râs cu totul. Mă gândeam la domnul preşedinte de aici, de la Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (preşedintele Consiliului Judeţean, membru PDL - n.r.), dânsul vrea să se desfiinţeze judeţul al cărui preşedinte este?

De ce a mai candidat să fie preşedinte la un judeţ, dacă vrea să îl desfiinţeze? Ei nu vor să se desfiinţeze judeţele, dar le e frică de Băsescu să nu le facă dosare, să nu îi aresteze, să nu le facă cine ştie ce”, a spus Ponta.
În opinia liderului PSD, oamenii trebuie să fie cei care să decidă dacă aceste judeţe vor continua să existe sau nu, şi de aceea îi invită să meargă la vot în 17 iulie, în judeţele în care se vor organiza referendumuri pe această temă, pentru a-şi spune părerea.
„Sunt convins că semnalul pe care o să îl dea oamenii va fi foarte clar. Nu o să cedăm decât dacă vor ceda şi ei la desfiinţarea judeţelor”, a adăugat Ponta.
Preşedintele PSD îşi doreşte ca, începând cu anul 2012, românii să se întoarcă la o „viaţă normală”, fără atâtea certuri între politicieni.
„Cred că trebuie să ne apărăm judeţele, viaţa de zi cu zi şi, după 2012, să începem, încet-încet, să ne întoarcem la o viaţă normală. Eu sper să ne întoarcem la o viaţă în care să nu ne mai certăm atât, să fim un pic - să nu zic prieteni, dar să putem trăi unii cu ceilalţi. Cred că ne-am săturat de şapte ani să ne tot certăm, să ne tot acuzăm de ceva, să ne tot batem. Cred că oamenii vor altceva şi asta o să încercăm să facem”, a mai declarat Victor Ponta.
Preşedintele PSD a participat, duminică, alături de alţi lideri ai partidului - Radu Moldovan, Ioan Rus şi Constantin Niţă - la deschiderea sezonului estival în staţiunea balneară Băile Figa de lângă oraşul Beclean, judeţul Bistriţa- Năsăud, staţiune inaugurată anul trecut în urma unei investiţii de aproape un milion de euro din fonduri europene.

Categorie: