Volumele „Septembrie, uneori...” şi „Câinele om”, de Daniel Dincă, lansate la Covasna

În organizarea Asociaţiei Cultural-Creştine „Justinian Teculescu” din oraşul Covasna, joi, 23 octombrie 2014, la Sala „Unirea” din Voineşti, Daniel Dincă, membru al Uniunii Scriitorilor din România, şi-a lansat volumele „Septembrie, uneori...” şi „Câinele om”, apărute la Editura „Paralela 45”.
Povestea „Câinele om” a fost publicată de autor în anul 2004 şi a ajuns acum la cea de-a V-a ediţie. Mii de copii din Ţară s-au lăsat captivaţi de aventurile ciobănescului mioritic Bărbuţă, iar acum acesta este şi în bibliotecile elevilor din Covasna.
Amfitrion al evenimentului a fost prof. Larisa Moisoiu, care l-a prezentat pe autor şi din perspectiva prieteniei ce îi leagă de ani de zile.
Pentru că literatura şi muzica merg mână în mână, cu un mesaj care atinge sufletul, un moment deosebit l-a reprezentat microrecitalul de excepţie al maestrului George Nicolescu, mai puţin cunoscut tinerei generaţii, care a reuşit să facă o sală întreagă să cânte la unison.
În aceeaşi zi, cu câteva ore mai devreme, scriitorul Daniel Dincă a fost prezent şi în mijlocul elevilor de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din oraş, prin implicarea catedrei de Limba Română, răspunzând cu răbdare întrebărilor acestora. Amfiteatrul liceului a devenit neîncăpător pentru elevii dornici să cunoască un scriitor contemporan, să afle cum se scrie o carte. La final, autorul a acordat autografe tuturor.

Categorie: