Wikileaks dezvăluie ceea ce NapocaNews scria din 2009: PCM este creaţia lui Traian Băsescu, președintele ţinutului secuiesc!


În aprilie 2008, Peter Eckstein-Kovacs îi lămurea pe diplomaţii americani de la Bucureşti în legătură cu participarea partidelor maghiare (UDMR şi PCM - Partidul Civic Maghiar) la alegerile locale din acel an, scrie Kamikaze Online. În acest context, Eckstein-Kovacs le spunea americanilor că preşedintele Băsescu este „naşul” PCM, că a susţinut crearea acestui partid ca alternativă la UDMR, mai ales că Băsescu voia să se răzbune pe partidul lui Marko Bela, care susţinuse PNL la putere după ieşirea PD-L de la guvernare (pasaj original:

Eckstein-Kovacs described President Basescu as the „godfather” of the PCM; Basescu had promoted the creation of a new party as revenge for the UDMR staying in alliance with the PNL in the Tariceanu government, and as a way to split to the ethnic Hungarian vote. He predicted that Basescu’s divide-and-rule strategy was creating a dynamic where parties were reluctant to ally themselves with the Basescu / PD-L camp).
Asta doar ca să concluzionăm încă o dată, fără falsă modestie, că am prevăzut de ceva ani faptul că Traian Băsescu nu este doar naşul PCM, creat dintr-o subiectivă şi infantilă dorinţă de răzbunare, care a dăunat grav comunităţilor româneşti din HarCov, ci este naşul extremiştilor maghiari din România. Lansate pe piaţa media din România chiar de către americanii care le-au „stenografiat”, cablogramele Wikileaks, aceste triste notiţe colectate de marele licurici cu scopul exclusiv de a ne arăta unde este locul Românei pe lanţul trofic al politicii internaţionale (la rubrica „slugoi”), se întorc surprinzător împotriva preşedintelui Băsescu. Şi asta pentru că scopul lor iniţial era de a ne arăta ce mare este pericolul rusesc de la est, susţinut de PSD, Năstase, Ilici şi Geoană, faţă de lumina capitalismului sănătos şi curat, susţinut de armata globalizantă a NATO, care ne păzeşte pe axa Modrogan - Washington.
Ei bine, unii nu au uitat aşa de repede de afacerile lui Băsescu de pe vremea când era ministru al Transporturilor cu GBG-ul lui Philip Bloom, unul dintre naşii financiari ai PD-ului şi unul dintre maeştri privatizărilor suspecte de după 1990 din România. Cel care a introdus în anturajul politic al lui Băsescu personaje formate în pepiniera Soroş, de genul lui Claudiu Săftoiu, ajuns din „expert media”, director al SIE. Şi acelaşi Philip Bloom care a fost arestat în 2005 în SUA pentru luare de mită în cazul unor contracte din Irak.
Nu am uitat nici faptul că aceeaşi reţea Soroş, pro-hungaristă, prin banii care i-a vârât în campania din 2004 a lui Traian Băsescu, via Cluj-Napoca, a dus la abandonarea economică definitivă a Transilvaniei în faţa intereselor economice puternice din Germania şi Austria, lăsând investitorii locali şi strategiile naţionale în curul gol. Pentru asta îi mulţumim tot lui Băsescu, cel care în 2 decembrie 2009 era ajutat oficial în campania pentru al doilea mandat chiar de către Partidul Civic Maghiar, printr-un protocol semnat de deputatul Daniel Buda şi Csep Sandor, preşedintele PCM Cluj, şi Simion Csaba, preşedintele executiv al PCM Cluj şi vicepreşedintele la nivel naţional al PCM. Ce au primit în schimb extremiştii de la PCM? „Doar” un contract de la Consiliul Judeţean al lui Alin Tişe pentru construcţia unei pârtii la Băişoara, prin firma Consic SA, al cărui acţionar, consilierul local PCM Tulit Imre Attila, fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită! Doar la Cluj, domnilor şi doamnelor, pe moşia PD-L! Şi toate acestea doar pentru ca să ştiţi că noi ştim, şi că nu uităm. Ce nu uităm? Că pericolul nu vine de la est, ci de la vest, pe axa moşită de Traian Băsescu, naşul extremiştilor maghiari şi protectorul tuturor „săgeţilor” din SUA, venite să ne privatizeze, să ne educe, să ne trimită ca proştii în Irak şi acum să ne semene pământurile cu gunoaie de la Monsanto. Vă mulţumim, domnule preşedinte! Köszönöm!

(Articol, de George Bara,
preluat de pe NapocaNews,
18 aprilie 2011)

Categorie: