Ziua Armatei României, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Voineşti

„Pe eroi nu-i căutaţi în mormânt, ci în inima voastră”
(Nicolae Iorga)

La Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din oraşul Covasna, Ziua Armatei României a fost sărbătorită cu cinstea cuvenită acestei zile de împlinire naţională, ziua când Armata Română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi Eroilor Neamului Românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care Ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. La orele de istorie s-au desfăşurat activităţi cu scopul comemorării Eroilor Neamului căzuţi la datorie şi a conştientizării importanţei acestei zile şi a rolului Armatei Române în istoria ţării noastre, coordonate de prof. Adriana Bota (prezentări Power Point, eseuri, discuţii, momente de reculegere). Biblioteca şcolii, prin implicarea bibliotecarei Mirela Poteică, în parteneriat cu Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu”, a iniţiat activităţi-concurs (desene, planşe, colaje cu tema OMAGIU ARMATEI ROMÂNIEI), participanţii fiind răsplătiţi de către Asociaţie cu diplome şi premii constând în cărţi.
În data de 22 octombrie 2014, elevii Şcolii „Avram Iancu” din Covasna au avut parte de o zi mai deosebită. În vizită la şcoala lor au venit militari de la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din cadrul Garnizoanei Militare Sfântu-Gheorghe şi de la Centrul Militar Judeţean Covasna, Biroul de Informare-Recrutare.
În cadrul proiectului „Ziua Armatei României în şcoli”, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, organizat prin centrele militare judeţene, unitatea din Sfântu-Gheorghe a prezentat elevilor tehnica militară, activităţi specifice, precum şi oferta educaţională pentru instituţiile de învăţământ militar. Deodată, istoria a devenit mai interesantă, mult mai interesantă.
În mijlocul copiilor interesaţi de ceea ce presupune viaţa militară s-a aflat şi moşul Gheorghe Cojocaru (nea Ghiţă, pentru prieteni), ultimul veteran de război din oraşul Covasna, căruia îi dorim viaţă lungă şi multă sănătate.

Categorie: