Iochom Istvan

Poian: Hotărârea vizând autonomia a fost adoptată,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.456, 28.03.2015

În cadrul şedinţei de vineri a administraţiei locale din Poian, răspunsul formulat, în mod unanim, de cei 11 consilieri prezenţi, la apelul lansat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), a fost unul pozitiv. Proiectul de hotărâre proautonomistă i-a fost prezentat consiliului de către Boldizsar Bela, consilier local sub culorile Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). În hotărârea adoptată, consiliul local din Poian şi-a exprimat voinţa de a aparţine de o singură unitate administrativă autonomă, care poartă numele de Pământ Secuiesc. Read more about Poian: Hotărârea vizând autonomia a fost adoptată,

Comemorarea Diviziei Secuieşti

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.363, 03.12.2014

Filiala din Târgu-Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate a organizat la fosta şcoală de aprozi, la statuia lui Kratochvil Karoly (1869-1946), o festivitate de comemorare dedicată comandantului Diviziei. La evenimentul de luni au fost prezenţi Consiliul Naţional Secuiesc, Consiliul Secuiesc din Târgu-Secuiesc, Ordinul Istoric al Vitejilor şi Garnizoana Secuiască. Read more about Comemorarea Diviziei Secuieşti

Drapelul oraşului nu este drapel ungar,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr.7.286, 03.09.2014

Prefectul Marius Popica l-a somat în scris pe Bokor Tibor, primarul din Târgu-Secuiesc, să înlăture din sala de festivităţi a primăriei drapelele secuiesc şi ungar.
Somaţia a venit în urma sesizării făcute - în data de 28 iulie - către prefectură de Dan Tănasă, reclamantul de serviciu. Acesta a invocat o fotografie făcută în 18 iulie, pe care - după părerea sa - într-un colţ al încăperii apar drapelele ungar şi secuiesc.
Read more about Drapelul oraşului nu este drapel ungar,

Drapel secuiesc de mari dimensiuni în piaţa Gabor Aron

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.254, 26.07.2014

În zorii zilei de ieri, membrii filialei din Târgu-Secuiesc a HVIM au ridicat, pe un catarg vopsit în culorile roşu-alb-verde, un nou drapel secuiesc de mari dimensiuni, în vecinătatea statuii lui Gabor Aron.
Read more about Drapel secuiesc de mari dimensiuni în piaţa Gabor Aron

Târgu-Secuiesc / Rearborarea drapelului a eşuat,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.221, 18.06.2014;

Ieri, conducătorii Consiliului Secuiesc din scaunul Kezdi şi din Târgu-Secuiesc au încercat să arboreze drapelele secuieşti pe suporturile aflate lângă statuia lui Gabor Aron. Au încercat să arboreze - în prezenţa lui Izsak Balazs, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc - drapele de aceleaşi dimensiuni în locul drapelelor înlăturate prin sentinţă definitivă, însă încercarea lor a eşuat.
Read more about Târgu-Secuiesc / Rearborarea drapelului a eşuat,

Cei de la 64 de Comitate vor depune contestaţie

Cotidianul „Haromszek”, (Covasna), nr. 7.157, 31.03.2014

Acei membri ai organizaţiei Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM), care au participat în data de 10 martie, de ziua libertăţii secuieşti, la plimbarea cetăţenească de la Târgu-Mureş, au primit până ieri amenzi în valoare de 21.500 de lei de la Inspectoratul de Jandarmerie al Judeţului Mureş - am aflat de la Szocs Zoltan, preşedintele filialei din Transilvania a HVIM. El a mai comunicat că nu au achitat amenda, ci au depus contestaţie la tribunalul din Târgu-Mureş.
Read more about Cei de la 64 de Comitate vor depune contestaţie

Subscribe to Iochom Istvan