judeţul Alba)

Ziua Roşiei Montane - 6 Februarie 2020

Roşia Montană este o aşezare frumoasă din Ţara Moţilor. Aici se află cel mai mare zăcământ auro-argentifer de la noi din Ţară. Vechimea mineritului, ocupaţie de bază a locuitorilor, se pierde în cenuşiul epocii fierului, continuând în perioadele istorice până în zilele noastre.
Read more about Ziua Roşiei Montane - 6 Februarie 2020

Categorie:

ROMÂNIA ŞI LIMBA ROMÂNĂ NU SUNT DE NEGOCIAT!!!

Limba maternă este baza existenţei unui popor. Când un popor îşi pierde limba, nu mai are nimic de pierdut. El nu mai există! Read more about ROMÂNIA ŞI LIMBA ROMÂNĂ NU SUNT DE NEGOCIAT!!!

Categorie:

Manifestări deosebite în Munţii Apuseni dedicate Centenarului Unirii şi sărbătorilor de iarnă

Ediţia a XII-a a Festivalului Cultural-Patriotic „Ţara Craişorului”, desfăşurată sub genericul „De la Bimilenara la Centenara Unire a daco-românilor”, şi ediţia a XI-a a Serbării-Concurs de Colinde „Veniţi să colindaţi cu noi pentru străbuni, eroi şi pentru voi” au avut loc, la iniţierea Asociaţiei „Ţara Iancului - Iubirea Mea” din municipiul Deva, cu o largă prezenţă din multe zone ale Ţării, în comunele Albac şi Horea din judeţul Alba Read more about Manifestări deosebite în Munţii Apuseni dedicate Centenarului Unirii şi sărbătorilor de iarnă

Categorie:

Bazil Roman, fotograful aurarilor din Ţara Moţilor - Munţii Apuseni, în Anul Centenarului Marii Uniri

Bazil Roman s-a născut în anul 1913, la Abrud, din părinţii Maria şi Bazil Roman. A fost primul din cei patru fraţi, fiind înregistrat la naştere cu prenumele de Vasile Iosif, pentru ca ulterior să fie cunoscut cu prenumele Bazil, împrumutat de la tatăl său, de care era foarte apropiat. La Abrud face patru clase primare (1920-1924), după care urmează Liceul „Brukenthal” din Sibiu şi Şcoala Superioară de Comerţ din Cluj-Napoca (1924-1932). După absolvirea şcolii, îşi satisface stagiul militar, timp în care face şi Şcoala de ofiţeri de rezervă, infanterie, din Bucureşti. Read more about Bazil Roman, fotograful aurarilor din Ţara Moţilor - Munţii Apuseni, în Anul Centenarului Marii Uniri

Contribuţia roşienilor pe drumul revoluţionar al făuririi României Mari

Roşia-Montană - nume de ţară sfânt! Este o aşezare frumoasă din Ţara Moţilor - Munţii Apuseni, situată în partea de NE a Munţilor Metaliferi, în apropierea oraşelor Abrud şi Câmpeni, vestită în Ţară şi Europa pentru cel mai mare zăcământ de aur şi argint, împreună cu însemnate cantităţi de metale rare (Ti, Mo, Va, Ga etc.) şi feldspat. Mineritul aurifer, ocupaţie tradiţională a locuitorilor, datează din preistorie cu dezvoltări diferite în perioadele istorice până în zilele noastre.
Read more about Contribuţia roşienilor pe drumul revoluţionar al făuririi României Mari

Idei de înţeles pentru toţi şi de reţinut de către parlamentari şi guvernanţi

Domnii parlamentari şi guvernanţi sunt consideraţi reprezentanţii noştri; de aceea, aducem în atenţia dânşilor câteva probleme care ne preocupă şi pe care noi îi rugăm să le rezolve prin puterea ce o deţin.
- SĂ NU SE SCADĂ NUMĂRUL DE PATURI DIN SPITALE, că nici aşa nu sunt suficiente.
Read more about Idei de înţeles pentru toţi şi de reţinut de către parlamentari şi guvernanţi

Categorie:

„Omul sfinţeşte locul!”

La Albac, în Munţii Apuseni:

Interviu cu primarul comunei Albac, judeţul Alba, Tiberiu Todea Read more about „Omul sfinţeşte locul!”

Categorie:

UITAŢI ŞI DESCONSIDERAŢI ÎN PROPRIA ŢARĂ!

S-a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2018 vor circula şi bancnote noi, pe care va figura o nouă stemă a României - stemă în care apare o coroană regală (sunt care au de câştigat din acest fapt, în niciun caz Poporul Român!).
Schimbarea unei steme se impune atunci când situaţia reală, concretă, cere acest lucru, urmând în consecinţă schimbarea elementelor simbolice. STEMA ŢĂRII ESTE O PROBLEMĂ DE DEMNITATE NAŢIONALĂ!
Read more about UITAŢI ŞI DESCONSIDERAŢI ÎN PROPRIA ŢARĂ!

Categorie:

Albac - capitala colindului din Ţara Crăişorului

Ediţia a X-a a Festivalului Cultural-Patriotic „Ţara Crăişorului”

Şi în acest decembrie, al Anului Domnului 2017, Serbarea-concurs de colinde intitulată „Veniţi să colindaţi cu noi pentru străbuni, eroi şi pentru voi”, organizată de Asociaţia „Ţara Iancului - Iubirea Mea” împreună cu serie de parteneri, a strâns laolaltă, în comuna Albac din Munţii Apuseni, întru trăire creştinească şi românească a bucuriei pe care o aduce colindul, sute de copii, cadre didactice şi oaspeţi dragi sosiţi din judeţele Arad, Hunedoara, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Alba, dar şi din capitala Bucureşti Read more about Albac - capitala colindului din Ţara Crăişorului

Categorie:

Pagini

Subscribe to judeţul Alba)