Lazăr Lădariu (Târgu-Mureş)

Aberaţii, ambiţii, pretenţii absurde!

Se înmulţesc, tot mai mult, în ultimul timp, ideile fixe ale separatiştilor-autonomişti, visători ai acelui fantomatic Ţinut Secuiesc, obsesia UDMR-istă a secesiunii, pe criterii etnice, şi a destructurării Statului Naţional Unitar Român, a României „dodoloaţe” de la 1 Decembrie 1918.
Acum, în Centenarul Marii Uniri, până şi la şedinţa solemnă a Parlamentului, ca şi altădată, din 1990 încoace, pe senatorul UDMR Novak Csaba Zoltan l-a mâncat limba şi nu s-a putut abţine, nici măcar în acel moment solemn, fără să lovească în cea mai mare sărbătoare a românilor.
Read more about Aberaţii, ambiţii, pretenţii absurde!

Categorie:

Asta să fie, oare, Regiunea Autonomă Maghiară pe care o doriţi, domnule Izsak?

Da, suntem de acord cu domnul primar Dorin Florea, edilul-şef al municipiului Târgu-Mureş, împărtăşim părerea domnului prefect al judeţului Mureş, Lucian Goga, că, de Ziua libertăţii secuilor, veşnicii nemulţumiţi, duşmanii noştri tradiţionali, cerând noi şi noi drepturi, de fapt dorind doar privilegii, sunt liberi să depună petiţii, să manifesteze, într-un stat de drept. Grija edilului-şef, logică şi firească, a fost ca nu cumva Târgu-Mureşul să fie „transformat în circ”.
Read more about Asta să fie, oare, Regiunea Autonomă Maghiară pe care o doriţi, domnule Izsak?

Categorie:

În cine să mai creadă românul? Pe cine să mai respecte?

Întrebat de ce, în această brambureală politică postdecembristă, românească, toate merg anapoda, de ce mai-marii au scăpat, periculos, hăţurile din mână, un apreciat analist politic a atins punctul dureros al întrebării, dar, mai ales, al situaţiei în care se află România de azi, o Românie care, după spusele unui profesionist, doar 10% mai aparţine şi românilor. Nu există necesarul minim de respect pentru instituţiile Statului Român, nici pentru cei ajunşi să ne conducă, din 1990 încoace, din scaunele înalte ale Puterii, putere care pe unii îi prosteşte, unora le ia minţile?!
Read more about În cine să mai creadă românul? Pe cine să mai respecte?

Categorie:

Pofta iredentistă a UDMR vine mâncând din răbdarea şi toleranţa românească!

În seara de 7 februarie a.c., întorcându-mă spre casă, un cetăţean târgumureşean, supărat, chiar revoltat, după stupidul vot din Senat, în urma căruia a fost înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” din Târgu-Mureş, desfiinţat, ca ilegal, mă întreba: „Domnule Lădariu, unde au fost senatorii români, mai ales cei ardeleni, de la PSD, ALDE şi USR, care au votat o ilegalitate, deoarece exista o hotărâre definitivă a Curţii de Apel din Târgu-Mureş, organism legiuitor bine cunoscător al realităţii, privind acest liceu?”.
Read more about Pofta iredentistă a UDMR vine mâncând din răbdarea şi toleranţa românească!

Categorie:

De ce?

După cum aţi aflat, Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” a decis, cu cinci voturi şi o abţinere, retragerea distincţiei acordate preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, „ca urmare a faptului că, într-un interviu acordat, recent, cotidianului clujean de limbă maghiară - «Szabadsag», acesta a afirmat că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au de ce sărbători cu ocazia Centenarului Unirii”. Aceasta este declaraţia lui Mircea Geoană, membru al acestui for decizional.
Read more about De ce?

Categorie:

PARABOLA UNUI BLESTEM

„Eu l-am văzut cum liber, pe maidan, / biserici mari de rod rotea sub stele, / şi nuci dădea, în fiecare an, / şi foamei tuturor şi foamei mele. // Da, nucul liber astfel arăta, / nu se gândea să fie sau să placă, / el exista în plinătatea sa, / că nu-i rupsese nimeni nicio cracă. / De fapt, era şi-un obicei străbun / pe care-l respectau şi ieunucii, / să nu atingă nici obuz de tun, / nici lamă de cuţit, nici fiare - nucii.”
Read more about PARABOLA UNUI BLESTEM

Categorie:

DEMNITATE!

Din 1990 încoace, în privința minorităților, mai multe țări ne-au dat lecții demne de urmat. Lecții, în primul rând, de demnitate. Însă, guvernanții români n-au priceput, n-au învățat nimic! În campania electorală, prin 2009, Nicolas Sarkozy, viitor președinte al Franței, dădea o astfel de lecție. Semnele de obrăznicie ale unor minoritari, în țara cu „un singur popor, o singură limbă, un singur steag, un singur imn”, niște inși de prin Maroc și Algeria, te miri de pe unde, afișau pretenții, ajunși în Franța, iar pe francezi i-au înfuriat de-a binelea. Read more about DEMNITATE!

Categorie:

„Acolo-i aurul istoriei româneşti!”

Mai deunăzi circula un zvon, mai ales sub acea pecete a tainei, cum că, pentru aurul Roşiei Montane s-ar duce o luptă surdă, dar secretă, între miliardarii Soros şi Steinmetz. Deloc întâmplător, unele ziare au prins, totuşi, din zbor ştirea, venind şi cu anumite amănunte aduse la zi, privind disputa actuală în jurul Roşiei Montane, care a aprins atâtea ambiţii, plecând, bineînţeles, numai din interes. Read more about „Acolo-i aurul istoriei româneşti!”

Categorie:

Gânduri pentru un simbol național!

În numărul din „Federațiunea” (1872), cu necrologul lui Avram Iancu, citim: „Monumentulu' celu' mai puternicu tu l-ai plantat în piepturi. Memoria ta dulce în veci ni va fi scumpă”.
Îmi petrec ochii pe slova veche și parcă aud, ca un ecou, fluierul lui, răsunând prin munții de piatră. Tânguitul fluierului, dar fără Iancu.
Read more about Gânduri pentru un simbol național!

Categorie:

Cuibul de vipere!

An după an, mai ales după plecarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscop al Harghitei şi Covasnei, supranumit „Ioan al Munţilor”, devenit acum Mitropolit al Banatului, un luptător, un român iubitor de Ţară, Neam, Credinţă Strămoşească şi Tricolor (pe care-l vedeam, la o întâlnire de la Mănăstirea Doamnei de la Moglăneşti-Topliţa, cu crucea în mâna dreaptă, în cea stângă cu sabia voievodală de odinioară), constatăm, cu îngrijorare, cum se adună, tot mai grei, tot mai negri şi ameninţători, norii autonomişti în această de unii închipuită deja „Insulă a Şerpilor” în inimă de R Read more about Cuibul de vipere!

Categorie:

Pagini

Subscribe to Lazăr Lădariu (Târgu-Mureş)