Lazăr Lădariu (Târgu-Mureş)

DEMNITATE!

Din 1990 încoace, în privința minorităților, mai multe țări ne-au dat lecții demne de urmat. Lecții, în primul rând, de demnitate. Însă, guvernanții români n-au priceput, n-au învățat nimic! În campania electorală, prin 2009, Nicolas Sarkozy, viitor președinte al Franței, dădea o astfel de lecție. Semnele de obrăznicie ale unor minoritari, în țara cu „un singur popor, o singură limbă, un singur steag, un singur imn”, niște inși de prin Maroc și Algeria, te miri de pe unde, afișau pretenții, ajunși în Franța, iar pe francezi i-au înfuriat de-a binelea. Read more about DEMNITATE!

Categorie:

„Acolo-i aurul istoriei româneşti!”

Mai deunăzi circula un zvon, mai ales sub acea pecete a tainei, cum că, pentru aurul Roşiei Montane s-ar duce o luptă surdă, dar secretă, între miliardarii Soros şi Steinmetz. Deloc întâmplător, unele ziare au prins, totuşi, din zbor ştirea, venind şi cu anumite amănunte aduse la zi, privind disputa actuală în jurul Roşiei Montane, care a aprins atâtea ambiţii, plecând, bineînţeles, numai din interes. Read more about „Acolo-i aurul istoriei româneşti!”

Categorie:

Gânduri pentru un simbol național!

În numărul din „Federațiunea” (1872), cu necrologul lui Avram Iancu, citim: „Monumentulu' celu' mai puternicu tu l-ai plantat în piepturi. Memoria ta dulce în veci ni va fi scumpă”.
Îmi petrec ochii pe slova veche și parcă aud, ca un ecou, fluierul lui, răsunând prin munții de piatră. Tânguitul fluierului, dar fără Iancu.
Read more about Gânduri pentru un simbol național!

Categorie:

Cuibul de vipere!

An după an, mai ales după plecarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscop al Harghitei şi Covasnei, supranumit „Ioan al Munţilor”, devenit acum Mitropolit al Banatului, un luptător, un român iubitor de Ţară, Neam, Credinţă Strămoşească şi Tricolor (pe care-l vedeam, la o întâlnire de la Mănăstirea Doamnei de la Moglăneşti-Topliţa, cu crucea în mâna dreaptă, în cea stângă cu sabia voievodală de odinioară), constatăm, cu îngrijorare, cum se adună, tot mai grei, tot mai negri şi ameninţători, norii autonomişti în această de unii închipuită deja „Insulă a Şerpilor” în inimă de R Read more about Cuibul de vipere!

Categorie:

„La început a fost cuvântul Ardeal!”

„Din vremuri imemoriale, Ardealul a fost mărul discordiei între diferite popoare. Sunt arhicunoscute luptele ardelenilor români din secolele XVI-XVIII pentru păstrarea credinţei străbune, pentru menţinerea şi continuitatea lor ca etnie. Sunt cunoscute evenimentele de la mijlocul secolului al XIX-lea, în timpul Revoluţiei de la 1848-1849, când s-a vărsat atâta sânge pentru obţinerea de drepturi. Nu putem spune că s-au uitat jertfele şi lacrimile vărsate de români după cedarea Ardealului de Nord, al cărui ic în realitate ajunsese până în inima României. Read more about „La început a fost cuvântul Ardeal!”

Categorie:

Lanţul obrăzniciilor!

Atrăgeam atenţia, de curând, că obrăznicia, soră cu mârlănia şi mojicia unor lideri etnici maghiari, ia amploare, umflându-se, precum celebra broască din fabulă, pe măsură ce ne apropiem de Centenarul Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1918, şi al făuririi României Mari. Dovadă pentru confirmarea celor afirmate o constituie şi întâmplările care au avut loc pe timpul vizitei şefului Statului Român, Klaus Iohannis, în judeţele Harghita şi Covasna. Read more about Lanţul obrăzniciilor!

Categorie:

Unde-i lege, tocmeală nu mai încape!

Rău de tot s-au burzuluit UDMR-iştii mureşeni, aflând că, respectând legea, prefectul de Mureş, Lucian Goga, pentru a înlătura o ilegalitate, bazându-se pe o hotărâre judecătorească definitivă, i-a cerut dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, să îndepărteze plăcuţele bilingve, cu denumiri de străzi în limba maghiară. Ca de obicei, UDMR-iştii au sărit ca arşi, au devenit foarte vocali, văzând, peste tot, doar acele „ilegalităţi ale românilor”. Read more about Unde-i lege, tocmeală nu mai încape!

Categorie:

Nu obrăzniciei! Nu insultei! Nu ignoranței!

Atunci, când publicam acel editorial „Buni rromâni” (cu doi „r”), la 24 septembrie 1999, m-am trezit cu câteva telefoane injurioase. „Cum îți permiți? ” - mă apostrofa unul. Răspuns simplu: „Uite așa!”. Așa-i răspundeam celui regăsindu-se, ușor, în acele gânduri și rânduri ale mele. Read more about Nu obrăzniciei! Nu insultei! Nu ignoranței!

Categorie:

O psihoză belicoasă şi periculoasă!

Încurajat de Vladimir Putin, mai-marele peste orologiul Kremlinului, peste rămăşiţele golemului cu picioare de lut, după destrămarea unui imperiu bolşevic, de către Mihail Gorbaciov, şi mai-marii puternicelor ţări europene, Orban Viktor, premierul Ungariei, dă, zdravăn, tot mai des, cu parul în baltă, stropindu-i şi enervându-i pe mahării Uniunii Europene. Read more about O psihoză belicoasă şi periculoasă!

Categorie:

Pigmeii rămân tot pigmei!

Aproape că nu-i zi lăsată de Dumnezeu, în care să nu existe câte un piţărău care trosneşte cu parul în baltă! Read more about Pigmeii rămân tot pigmei!

Categorie:

Pagini

Subscribe to Lazăr Lădariu (Târgu-Mureş)