Pr. dr. Gheorghe Nicolae Şincan (Târgu-Mureş)

Păcatul uitării

Într-o noapte rece, un om bogat a întâlnit în faţa casei lui un biet bătrân. L-a întrebat: - „Nu simţi că este frig afară şi nu porţi niciun palton?”.
Bătrânul a răspuns: - „Nu am, dar m-am obişnuit cu asta”.
Bogatul i-a răspuns: - „Aşteaptă-mă. Am să intru acum în casa mea şi am să-ţi aduc unul”.
Read more about Păcatul uitării

Mare lucru şi de cinste e omul milostiv

Un preot a spus într-o zi că se va face, la Biserica unde slujea, o colectă pentru o femeie căreia i se amputaseră ambele picioare. Ea avea nevoie să-şi cumpere un cărucior. „Am luat şi am pus bani puţini în colectă, povestea parohul. Îmi dădeam seama ruşinat că mare lucru nu am adunat. Am văzut, apoi, că a apărut o fată în Biserica noastră. Era şi ea tot într-un picior, căci celălalt îl avea amputat şi umbla în cârje. Şi a venit acea tânără în cârje, fără un picior, a ajuns în faţă (că la noi colecta se adună în faţă, acolo vin oamenii şi pun banii într-o farfurie). Read more about Mare lucru şi de cinste e omul milostiv

Aripi de înger

Vă aduceţi aminte din copilăria voastră de povestea cu micul cocoşat, care era pururi luat în râs de ceilalţi băieţi pentru cocoaşa lui, iar din pricina slăbiciunii sale era izgonit de la jocurile cele vesele ale copiilor. Bietul băiat nu trăi mult. Muri într-o dimineaţă frumoasă de primăvară. Când să-l coboare însă în groapă, în locul cocoaşei găsiră nişte aripi lungi de înger, cu care îşi luă zborul spre cer. Toţi se uitau miraţi pe urma lui şi se întrebau unul pe altul: „Cum a putut dintr-o cocoaşă aşa de urâtă, să răsară nişte aripi atât de frumoase?”.
Read more about Aripi de înger

Subscribe to Pr. dr. Gheorghe Nicolae Şincan (Târgu-Mureş)