prof. Rodica Pârvan (Sfântu-Gheorghe)

Mihai Eminescu, nu un sfânt de cer, ci unul de pământ!

15 ianuarie este o zi sfântă în calendarul nostru spiritual. Este Ziua Culturii Române, din care răsare ca un nufăr din ape, MIHAI EMINESCU - „Omul deplin al culturii româneşti”, cum l-a numit ilustrul filozof Constantin Noica. Este ziua de naştere a „Românului Absolut”, cum l-a definit magistral, în două cuvinte, Petre Ţuţea.
Read more about Mihai Eminescu, nu un sfânt de cer, ci unul de pământ!

UN SFÂNT A COBORÂT DE PE ICOANĂ!

La sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie, au fost adevărate zile de sărbătoare în judeţele Covasna şi Harghita, zile ale culturii româneşti care ne-au umplut inimile de bucurie.
În centrul acestor zile, de mare încărcătură spirituală, au stat manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.
Read more about UN SFÂNT A COBORÂT DE PE ICOANĂ!

Categorie:

Când ţii şarpele la sân…

O expresie populară adâncă spune că „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Alta spune că „uneori ţii şarpele la sân, fără să-ţi dai seama”. Cât adevăr în aceste sedimentări ale înţelepciunii populare! Şi totuşi, o întrebare apare imediat: cum se face că aceste vulpi cu două picioare, care le întrec în viclenie pe cele cu patru picioare, reuşesc să-şi croiască drum pe lângă oameni de bunăcredinţă, să le câştige încrederea, iar în momentul în care şi-au atins scopul infam, îşi schimbă imediat atitudinea arătându-şi faţa hâdă şi neruşinată. Read more about Când ţii şarpele la sân…

Categorie:

O activitate de excepţie…

Aflată la cea de-a doua ediţie în municipiul Sfântu-Gheorghe, Festivitatea de premiere a cadrelor didactice „EXCELENŢĂ ÎN ACTIVITĂŢILE EDUCATIVE” s-a dovedit a fi un mare succes. Activitatea a adunat în spaţiul Bibliotecii Judeţene Covasna educatori, învăţători, profesori, oameni aflaţi în activitate şi pensionari, mai vechi, ori „tineri pensionari”, cum s-au autointitulat unii dintre ei. Read more about O activitate de excepţie…

Categorie:

Subscribe to prof. Rodica Pârvan (Sfântu-Gheorghe)