Noiembrie 2010

Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - Păzirea poruncilor)


Te temi de sărăcie, dar, mai bine spus, nu numai de sărăcie, ci şi de cea mai mică pagubă. Dacă pierzi un lucru cât de mic, te supără şi te tulbură mai mult decât cei care sunt lipsiţi de hrana cea de toate zilele?
Autor: 

Pr. Cristian Vlad Irimia

Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta.
Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinereţile mele.
Auzind Iisus i-a zis: Încă una îţi lipseşte: Vinde toate câte ai şi le împarte săracilor şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie.
Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat.
Şi văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăţia lui Dumnezeu!
Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăţia lui Dumnezeu.
Zis-au cei ce ascultau: Şi cine poate să se mântuiască?
Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu. Read more about Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - Păzirea poruncilor)

Ultima sfidare


Autor: 

dr. Gheorghe Olteanu

În ultimii 20 de ani, sub regie UDMR-istă şi cu complicitatea politicianismului românesc, pentru a demonstra cine sunt proprietarii legitimi, adevăraţii creatori şi eroi ai Ardealului, acesta a fost invadat de o armată de statui, monumente, case memoriale, steme, steaguri, denumiri de străzi, pieţe, parcuri, şcoli, instituţii etc., multe închinate unor rasişti, iredentişti sau chiar criminali notorii.
Ca preludiu al sărbătoririi (cu acordul autorităţilor locale) la Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, a lui Horthy şi a reocupării Ardealului de Nord, prin Dictatul de la Viena, în 1940, s-a reinstalat, la sfârşitul lui august 2010, lângă Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, la Reci, o statuie a „honvedului” maghiar, ridicată în 1941 şi dărâmată de Armata Română în 1944. Read more about Ultima sfidare

Basarabia pe cruce

Se urcă Basarabia pe cruce
Şi cuie pentru ea se pregătesc
Şi primăvara jertfe noi aduce
Şi plânge iarăşi neamul românesc.

Noi n-avem niciun drept la fericire,
Mereu în casă moare cineva
Şi n-are ţara dreptul să respire
Şi nici pe-acela, simplu, de-a visa. Read more about Basarabia pe cruce

Pagini