Ianuarie 2014

Tamas Sandor refuză să pună în executare sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul steagului judeţului Covasna

În luna iunie 2013, Curtea de Apel Braşov a admis recursul formulat de prefectul judeţului Covasna de la acea dată, dr. Codrin Munteanu, împotriva sentinţei Tribunalului Covasna prin care prefectul judeţului Covasna solicitase instanţei de judecată să anuleze hotărârea Consiliului Judeţean Covasna prin care fusese adoptat steagul judeţului Covasna, similar aşa-zisului steag secuiesc.

Categorie:

Sentinţă a Curţii de Apel Târgu-Mureş: ANFP şi primarul UDMR din Miercurea-Ciuc discriminează românii pe criterii etnice

Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins ca neîntemeiate acţiunile în contencios administrativ formulate de reclamantele Primăria municipiului Miercurea-Ciuc şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM).

Categorie:

EPILOG ŞI ADEVĂR Clădirea BNR vs. Hotelul Bradul

La sfârşitul anului trecut, în toată perioada sărbătorilor de iarnă, o ştire halucinantă, prin prisma incompetenţei mass-media, răzbătea în casele românilor prin micile ecrane, în special prin emisiile posturilor de ştiri. Fără să dea prea multe detalii, ştirea, aproape standard pe toate canalele, spunea că Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei a primit cadou de la Guvern - de Moş Crăciun, cum altfel? - Hotelul Bradul din staţiunea Covasna. De ce nu dădeau redactorii amănunte, e simplu de ghicit.

Categorie:

Lui Eminescu…”, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe

Pe 15 ianuarie 2014, întreaga suflare românească, cu mic, cu mare, dincolo şi dincoace de Prut, dar şi în lumea largă, a sărbătorit împlinirea a 164 de ani de la naşterea Poetului Naţional Mihai Eminescu.

Categorie:

Tokes Laszlo - noul Casanova

Tokes Laszlo, fostul episcop reformat de Piatra Craiului, nu se dezminte de năravurile sale. După ce a terorizat-o, până la exasperare, pe fosta soţie, care a şi cerut divorţul după 25 de ani de căsătorie, iată că aventurierul popă dă dovadă că mai presus de toate nu stă nici autonomia, nici ungurimea, nici secuimea, ci patima sa pentru femei. După scandalul monstru în care fosta soţie a adus dovezi clare că omul nu era chiar normal în viaţa de familie, iată că la vârsta pensiei, popa Tokes a găsit răgaz să se încurce şi cu o profesoară din Ungaria, de la care aşteaptă şi un copil.

Categorie:

În sfârşit! Evreii din România se opun comemorării fascistului Nyiro Jozsef la Gheorgheni

Scriitorul fascist Nyiro Jozsef (foto) ar urma să fie comemorat la Gheorgheni de autorităţile publice locale controlate de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) şi Partidul Civic Maghiar (PCM).

Categorie:

Fost primar UDMR, condamnat cu suspendare, uns director de şcoală în Harghita

Potrivit unui comunicat de presă, organizaţia PSD Gheorgheni a solicitat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita să aplice prevederile legale în cazul numirii lui Gyorgy Istvan în funcţia de director al Şcolii Generale „Vaskertes” din municipiul Gheorgheni. Fostul primar al localităţii Joseni, Gyorgy Istvan (UDMR), a fost condamnat în luna octombrie 2013 la două luni închisoare cu suspendare şi doi ani şi două luni termen de încercare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în stare de ebrietate.

Categorie:

Preşedintele CJ Harghita, reclamat la CNCD de preşedintele PSD Gheorgheni pentru discriminarea românilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, udemeristul Borboly Csaba (foto), a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către preşedintele organizaţiei PSD Gheorgheni, Marius Graţian Benchea, după ce a declarat că în Harghita fondurile publice ale CJ Harghita se împart pe principiul proporționalității etnice. „Consider discriminare acest fapt, deoarece Consiliul Judeţean ar trebui să dea bani pe proiecte şi nu pe criterii etnice.

Categorie:

Borboly Csaba acordă autonomie românilor din nordul judeţului Harghita!

Am trăit s-o mai auzim şi pe asta: Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean, în nemărginita lui dragoste pentru românii din zona de nord a judeţului Harghita, le acordă AUTONOMIE!!! Avem, deci, toate motivele să credem că de acum încolo, prin bunăvoinţa lui Borboly Csaba, prin care „se va crea un exemplu pozitiv fără precedent în România!” şi prin care „vrem să dăm un exemplu pozitiv întregii societăţi!”, noi, românii trăitori în cele opt localităţi, respectiv două oraşe şi şase comune, din nordul judeţului Harghita, vom trăi fericiţi!

Categorie:

PĂMÂNTUL!!! ADUNĂ-ŢI, ŢARĂ, FIII ACASĂ ŞI FĂ-I STĂPÂNI PE PĂMÂNT!

Aflată într-un semicerc al celui mai mare fluviu vest-european, cu un teritoriu străbătut de ape generoase, izvorâte din pântecele Carpaţilor, ale căror debite îl sporesc considerabil pe cel al faimosului fluviu, România deţine partea Europei cu cele mai multe şi variate bogăţii. De aceea, în momentul sfârşitului de an 1989, când s-a schimbat regimul, la graniţele ţării stăteau şacali care aşteptau ahtiaţi să pătrundă, să distrugă, să se înfrupte. Şi au distrus tot.

Categorie:

Pagini