Februarie 2014

DE LA VICTOR ŞI CRIN LA PONTA ŞI ANTONESCU

Vă mai aduceţi aminte de vremurile alea - nu chiar aşa de îndepărtate, dacă vorbim de o scară rezonabilă de timp ori măcar de cum ar trebui să arate şi în România un ciclu electoral -, de prin februarie 2011, când Victor şi Crin erau cei mai buni prieteni şi se pupau, cât era ziulica de lungă, pe toate posturile tv? În dragostea lor anti-băsistă, desigur. Vă mai amintiţi? Read more about DE LA VICTOR ŞI CRIN LA PONTA ŞI ANTONESCU

Categorie:

Primarul, ţiganul şi justiţia română

Exclusiv Condeiul Ardelean

În rândurile ce urmează, veţi descoperi povestea halucinantă a cetăţeanului Goga Levente (despre care consăteanul său Balogh Tibor eronat spunea că îl cheamă Mailat Tibor, dar este vorba de una şi aceeaşi persoană - „Condeiul ardelean”, nr. 253 (288), pag. 9) şi distorsionanta cercetare penală incompletă, fără urmărirea principiilor fundamentale ale procesului penal, principii inexistente în referatul întocmit de Poliţia Municipiului Târgu-Secuiesc şi, implicit, în rezoluţia dată.
Read more about Primarul, ţiganul şi justiţia română

Categorie:

Constituţia Antonescu-UDMR, trântită de Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a încheiat duminică, 16 februarie a.c., analizarea proiectului de modificare a Constituţiei, decizia urmând a fi transmisă Parlamentului, care trebuie să ţină cont de observaţiile făcute. Urmează o nouă rundă de dezbateri, iar după votul din Parlament, proiectul se va întoarce la CCR, care se va pronunţa, avizul său fiind obligatoriu. Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a precizat că magistraţii au făcut o serie de recomandări pe marginea noilor propuneri de prevederi de care parlamentarii trebuie să ţină seamă. Read more about Constituţia Antonescu-UDMR, trântită de Curtea Constituţională

Categorie:

Papa?! Hagi?! Nu… Papahagi!

Cine naiba e Papahagi?! Nu ştiţi cine e Papahagi?! Adrian Papahagi?! Ei bine, n-aţi pierdut nimic! Totuşi, este bine de ştiut că acest domn Papahagi Adrian (foto) a fost, până zilele trecute, aşa-zisul preşedinte al Partidului lu’ Băse pentru Elene (PBE). Pardon, a fost, de fapt, aşa-zisul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP)... Care, de fapt, ar putea foarte bine să se numească Partidul lu’ Băse pentru Elene. Cine este şi ce a făcut acest domn?! Read more about Papa?! Hagi?! Nu… Papahagi!

Categorie:

Când se vor regăsi românii transilvăneni pe stema României?

Nu este o întrebare nici nouă, nici retorică. Au mai pus-o şi alţii. Fiindcă este o nedreptate istorică, o gafă impardonabilă, o eroare făcută din neatenţie, sau din neştiinţă. Indiferent de natura ei, ne-a exclus, pe noi, românii transilvăneni, de pe unul dintre cele mai importante simboluri naţionale: Stema României!
Read more about Când se vor regăsi românii transilvăneni pe stema României?

Categorie:

Într-o veselie, curg condamnările la pârnaie „cu executare”!

Alarmă! Se deschid porţile închisorilor şi dau năvală peste noi toţi criminalii, violatorii „în serie”, marii escroci, hoţii şi pungaşii! Va fi nenorocire mare! Ce mai, s-a speriat întreaga românime, asemenea englezilor la aflarea veştii că vor trebui să-şi deschidă graniţele pentru români şi bulgari. S-au convins însă repede că totul a fost doar o alarmă falsă, folosită pentru unele interese obscure.
Read more about Într-o veselie, curg condamnările la pârnaie „cu executare”!

Categorie:

„EXCELENŢĂ ÎN ACTIVITĂŢILE EDUCATIVE”

O deosebită manifestare de suflet, la Sfântu-Gheorge

Îmi aduc aminte, parcă s-ar fi întâmplat mai zilele trecute, de convocarea profesorului Ioan Paul Voinescu la o adunare a cadrelor didactice. Scopul? Constituirea Asociaţiei Pedagogilor Români (APR). Era o zi frumoasă din primăvara anului 2001. O mulţime de cadre didactice erau prezente la Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”. Chiar şi oaspeţi veniţi de la Bucureşti. L-am cunoscut atunci pe Eugen Popescu, preşedintele organizaţiei „Românii de Pretutindeni”. Read more about „EXCELENŢĂ ÎN ACTIVITĂŢILE EDUCATIVE”

O acţiune de suflet, pângărită de indivizi fără suflet…

Am apreciat întotdeauna acea categorie de oameni care îşi cunosc măsura şi i-am detestat pe aceia care se cred „Hommo Universalis”. Adică, ştiu ei tot, pot emite judecăţi de valoare în orice domeniu, iar dacă au dobândit, prin jocul sorţii, vreo funcţie, nimic nu mai poate mişca în Univers fără acceptul lor.
Oameni de acest gen îşi permit să emită „judecăţi de valoare” în legătură cu festivitatea organizată la Sfântu-Gheorghe de către Asociaţia Pedagogilor Români, în primele zile ale lunii februarie a.c..
Read more about O acţiune de suflet, pângărită de indivizi fără suflet…

Categorie:

Domnul „Murdăreşte tot”

Cotidianul „Mesagerul de Covasna” de luni, 10 februarie 2014, ne aduce în faţa ochilor, pe pagina a doua, imaginea unui „Gânditor local” (a nu se confunda cu cel din Hamangia) care şi-a ales un motto în care probabil crede: „MAHATMA GANDI - Întâi te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi se vor lupta cu tine, apoi vei învinge”. Eu cred că este adevărată acţiunea primelor trei verbe. La acestea trebuie adăugată expresia „Ia să mă bag din nou în seamă”, iar dorinţa şi zbaterea de a „învinge” îl va arunca în derizoriu sau la periferia societăţii (pe autorul articolului).
Read more about Domnul „Murdăreşte tot”

Categorie:

AUR, ARGINT ŞI ZBUCIUM LA ALBURNUS MAIOR (ROŞIA MONTANĂ)

Timp de 1883 de ani

Motto: „În mină-i Dumnezeu cu noi, / Afară-s chinuri şi nevoi, / De-asupra noastră n-avem ce
/ C-aşa-i viaţa de miner” (Imnul Minerilor, strofa II-a) Read more about AUR, ARGINT ŞI ZBUCIUM LA ALBURNUS MAIOR (ROŞIA MONTANĂ)

Categorie:

Pagini