Martie 2014

MAICA DOMNULUI

În grădina cea cu spini a neamului omenesc,
A răsărit albul crin cu parfum dumnezeiesc.
Scară lină către cer, chivot poleit cu nori,
Este Maica Domnului, rugătoare pentru noi.

Când solul trimis din cer, i-a vestit marea minune,
Cu smerenie curată rostea dulcea rugăciune.
Apă pură cristalină, a fost toată viaţa ei,
Model demn de vieţuire, cea mai sfântă-ntre femei. Read more about MAICA DOMNULUI

NOI SUNTEM DE VINĂ, FRAŢI ROMÂNI!

Da, noi suntem de vină pentru manifestările horthyste petrecute pe teritoriul României pe 10 şi 15 martie a.c., aşa cum suntem de vină pentru toate acţiunile ungureşti, din ultimul sfert de veac, de destabilizare a Statului Român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil (Art. 1 din Constituţie). De ce? Pentru că le permitem, fraţilor, pentru asta. Un vechi proverb zice că „prost nu este cel care mănâncă şapte pâini, ci cel care i le dă”. Read more about NOI SUNTEM DE VINĂ, FRAŢI ROMÂNI!

Categorie:

Apel la unitate, lansat de Vatra Românească la Târgu-Mureş

Uniunea Naţională Vatra Românească a lansat un apel la unitatea românilor în aceste momente grele pentru naţiune, la mitingul organizat la Târgu-Mureş, în Piaţa Trandafirilor, la statuia lui Avram Iancu, pe 19 martie 2014. Invitaţiei de participare la miting i-au răspuns circa 1.000 de târgu-mureşeni, care, făcând abstracţie de condiţiile atmosferice, au venit la statuia Crăişorului Munţilor în acea zi mai puţin prielnică, animaţi de dorinţa susţinerii unităţii românilor.

Funar: „UDMR: În România nu există secui!” Read more about Apel la unitate, lansat de Vatra Românească la Târgu-Mureş

Categorie:

Ca în martie 1990, românii dau trezirea tot la Târgu-Mureş!

Noi, organizaţiile culturale, civice, patriotice angajate în apărarea valorilor naţionale perene ale neamului românesc: Uniunea Vatra Românească, Asociaţia Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, ASTRA - Despărţământul Central Judeţean Mureş, Asociaţia Cultul Eroilor „Ştefan Guşă”, Fundaţia Culturală „Vasile Netea”, Fundaţia „Emil Dandea”, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi Asociaţia „Noua Dreaptă”, participanţii la Marea Adunare desfăşurată în municipiul Târgu-Mureş astăzi, 19 martie 2014, în faţa statuii ecvestre a Eroului Naţio Read more about Ca în martie 1990, românii dau trezirea tot la Târgu-Mureş!

Categorie:

„Pfui tată, înseamnă că e naşpa rău la voi!”

Soţul gelos şi secuii

Într-o deplasare recentă, am re(trăit) experienţa zadarnică de a explica unui amic din Capitală situaţia neplăcută a românilor din Harghita şi Covasna, care se confruntă cu extremismul unguresc şi suferă, în lipsa unei reale protecţii din partea Statului Român, care preferă de 24 de ani să închidă ochii la toate măgăriile UDMR&CO, pe motiv de dulce majoritate parlamentară. Read more about „Pfui tată, înseamnă că e naşpa rău la voi!”

Categorie:

PERICOL DE RĂZBOI LA GRANIŢELE ROMÂNIEI

21.000 de militari ruşi au invadat Ucraina (în regiunea Crimeea) săptămâna trecută, iar circa 150.000 de militari ruşi se află deja de-a lungul frontierelor Rusiei cu Ucraina. Bună parte dintre statele aflate la graniţă cu Rusia sau Ucraina au luat şi ele măsuri de ridicare a gradului de alertă, având în vedere că evenimentele pot lua o turnură imprevizibilă care să le afecteze securitatea naţională. Read more about PERICOL DE RĂZBOI LA GRANIŢELE ROMÂNIEI

Categorie:

Comemorarea secuilor, un marş autonomist ilegal în toată regula!

Târgu-Mureş

Ziua de 10 martie, declarată fiind „Ziua Libertăţii Secuilor”, a fost marcată de organizarea şi la Târgu-Mureş a unui miting, la care au paricipat circa 3000 de persoane. Au fost prezenţi reprezentanţi ai filialelor judeţene, din Mureş, Harghita şi Covasna, ai UDMR, PPMT, PCM, CNMT, CNS, cât şi reprezentanţi din Ungaria ai Partidului „Jobbik”, ai Mişcării celor 64 de Comitate, ai Gărzii Maghiare, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor susţinătoare a secuilor din Catalunia, Polonia, Belgia şi Turcia.
Read more about Comemorarea secuilor, un marş autonomist ilegal în toată regula!

Categorie:

Ziua maghiarilor de pretutindeni, un nou prilej de invocare a autonomiei

Târgu-Mureş

Ziua de 15 martie 2014 - Ziua maghiarilor de pretutindeni, în municipiul Târgu-Mureş a debutat cu un scurt program comemorativ ce a avut loc la statuia poetului de origine sârbă Petofi. Din respect faţă de cel care a devenit poetul naţional al ungurilor, poate că va fi în viitor şi Sandor, fiindcă pe soclul monumentului nu-i apare decât numele de familie, nu şi cel de botez. Sau poate că nu a fost botezat şi nu are prenume…
Read more about Ziua maghiarilor de pretutindeni, un nou prilej de invocare a autonomiei

Categorie:

Comunicat referitor la evenimentele din 10 martie 2014 de la Târgu-Mureş

Noua Dreaptă - Filiala Mureş

În legătură cu evenimentele din Târgu-Mureş din 10 martie a.c. (mitingul şi marşul „secuiesc”), în calitate de cetăţeni ai Târgu-Mureşului şi în calitate de membri ai Noii Drepte, cerem autorităţilor locale şi forţelor de ordine prezentarea publică, într-o perioadă cât mai scurtă, a rezultatelor anchetelor referitoare la următoarele:
- starea de sănătate a jandarmului lovit cu bâta de la steag de către extremiştii maghiari chiar sub obiectivul camerelor de luat vederi şi starea de sănătate a altor victime, dacă acestea au existat;
Read more about Comunicat referitor la evenimentele din 10 martie 2014 de la Târgu-Mureş

Problematica proprietăţii foştilor optanţi unguri în actualitatea istorică şi legislativă din România

Autorul lucrării de faţă readuce în discuţie, din perspectivă juridică, contenciosul româno-maghiar referitor la marile proprietăţi în principal latifundiare din Transilvania, din preajma şi de după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Read more about Problematica proprietăţii foştilor optanţi unguri în actualitatea istorică şi legislativă din România

Categorie:

Pagini