August 2014

Drapel american pe faţada sediului consiliului judeţean

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 85, 06.05.2014

Drapelul american a fost arborat pe faţada sediului Consiliului Judeţean Covasna cu ocazia vizitei efectuate în Trei Scaune de Kendra Pace, ataşat politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, responsabil cu drepturile omului, şi colega sa, care s-au informat despre situaţia Pământului Secuiesc.
Read more about Drapel american pe faţada sediului consiliului judeţean

În engleză şi maghiară despre Pământul Secuiesc

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.189, 10.05.2014

Asociaţia Pro Regio şi Serviciul de Asistenţă Juridică Miko Imre au editat în comun materiale informative în limbile engleză şi maghiară despre Pământul Secuiesc şi aspiraţiile secuieşti de dobândirea autonomiei. În material regiunea este prezentată deosebit de concis cu foarte multe desene şi ilustraţii colorate. Dorinţa lor este ca acest material informativ să ajungă în mai multe locaţii, printre care şi la Ambasadele de la Bucureşti şi, potrivit scopurilor lor, la finele lunii mai, după alegerile europarlamentare, vor înmâna fiecărui europarlamentar câte un exemplar din această broşură. Read more about În engleză şi maghiară despre Pământul Secuiesc

În România sunt probleme în privinţa statului de drept

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.188, 09.05.2014

Uniunea Europeană va acorda atenţie cazului-Miko dacă acesta va fi prezentat nu ca o problemă confesională sau minoritară, ci ca o problemă legată de statul de drept. Europa trebuie să recunoască faptul că în România sunt probleme cu statul de drept - au declarat Sogor Csaba şi Marko Attila, reprezentanţi UDMR, în cadrul forumului Validarea drepturilor transilvănene la Bruxelles, organizat la Galeria Remenyik Sandor din Cluj, aparţinând Episcopiei Lutherane.
Read more about În România sunt probleme în privinţa statului de drept

Susţinerea statutului de autonomie, în principiu

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 88, 09.05.2014

Edilii din Trei Scaune ar susţine în principiu propunerea lansată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) la adresa administraţiilor locale în vederea fixării pe ordinea de zi a adoptării proiectului de hotărâre vizând statutul Pământului Secuiesc.
Read more about Susţinerea statutului de autonomie, în principiu

Au discutat despre autonomia Pământului Secuiesc

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.186, 07.05.2014

Kendra Pace, ataşat politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, responsabil cu drepturile omului, s-a informat în Trei Scaune despre situaţia Pământului Secuiesc. La Consiliul Judeţean, oaspetele a fost primit de Tamas Sandor, preşedintele consiliului, şi de Antal Arpad, primarul oraşului Sfântu-Gheorghe, iar în cinstea ataşatului, luni, pe faţada clădirii a fost arborat drapelul american.
Read more about Au discutat despre autonomia Pământului Secuiesc

Să aducem Tirolul de Sud în Transilvania!

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 88, 09.05.2014

Vincze Lorant şi-a început activitatea în cadrul Parlamentului European în 2009. În calitatea de preşedinte al Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), el cunoaşte bine situaţia minorităţilor naţionale din Europa, ştie ce modificări ar trebui aduse, care sunt practicile ce ar merita transpuse în Transilvania.
- Ne cunosc Bruxelles-ul şi Europa?
Read more about Să aducem Tirolul de Sud în Transilvania!

Ce vânt bate dinspre Mukacheve?

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 85, 06.05.2014

Este inutil să ne lamentăm dacă în Ucraina se află în prag războiul civil sau ţara se află deja în toiul acestuia? Eu cred în această variantă din urmă, deoarece acolo unde armata atacă civilii cu muniţii de război, iar în cel mai mare port maritim al ţării, Odessa, zeci de oameni sunt constrânşi să facă saltul morţii, există cu siguranţă un război civil. Read more about Ce vânt bate dinspre Mukacheve?

Protest pentru apărarea drapelului secuiesc

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.188, 09.05.2014

La apelul Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate, aproximativ 200 de persoane s-au adunat ieri în parcul central din Sfântu-Gheorghe, pentru a apăra drapelul secuiesc. Cei care au luat cuvântul au subliniat faptul că nu putem permite ca puterea română asupritoare să interzică utilizarea simbolurilor noastre. Trebuie să ne susţinem drepturile, deoarece acesta este pământul nostru natal şi obligaţia noastră este să apărăm secuii de intenţiile româneşti de asimilare.
Read more about Protest pentru apărarea drapelului secuiesc

Petiţie pentru plăcuţe bilingve cu denumirea străzilor

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 86, 07.05.2014

Membrii grupului de iniţiativă, care revendică ca numele străzilor, pieţelor din Târgu-Mureş să fie inscripţionate şi în limba maghiară, au susţinut ieri o conferinţă de presă.
Read more about Petiţie pentru plăcuţe bilingve cu denumirea străzilor

Pe marginea unei decizii

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 84, 05.05.2014

Opinia publică este preocupată de mai multe zile de următoarea problemă: pedagogii maghiari din cadrul universităţii de medicină din Târgu-Mureş au procedat corect sau greşit atunci când au renunţat la funcţiile lor de conducere şi au părăsit senatul cu o majoritate de două treimi a membrilor de naţionalitate română. Read more about Pe marginea unei decizii

Pagini