Martie 2015

Ilie Şandru, la 80 de ani La Mulţi Ani!

Peste 50 de personalităţi ale vieţii ştiinţifice, cultural-spirituale şi social-politice despre profesorul, publicistul, scriitorul, omul, topliţeanul Ilie Şandru.
Read more about Ilie Şandru, la 80 de ani La Mulţi Ani!

Categorie:

(+) BUNA VESTIRE

25 martie

Iubiţi fraţi şi surori întru Domnul nostru Iisus Hristos cel Înviat, „Astăzi este începutul mântuirii noastre şi arătarea tainei celei din veac; Fiul lui Dumnezeu se face Fiu al Fecioarei”. Cu aceste cuvinte ziditoare mântuirii noastre, la data de 25 martie, se face prăznuire Preacuratei şi Pururea Maicii noastre Fecioara Maria, care a primit Vestea Bună spre ridicarea omului la Dumnezeu; mai mult de atât, să-l împace pe om cu Dumnezeu. Read more about (+) BUNA VESTIRE

RUGĂCIUNEA

La şcoala trecătoare-a vieţii, ocrotiţi de Duhul Sfânt,
Cerem lui Iisus iertare pentru tot ce am greşit.
Sufletul cuprins de lacrimi şi profunde remuşcări,
Află tandră alinare prin Proniatorul său.

Hrana inimilor dalbe, respiraţia iubirii,
Ne va oferi statornic garanţia mântuirii.
Încercări, boli, supărări, gânduri sumbre şi dureri,
Se vor risipi ca fumul ce se-nalţă printre nori. Read more about RUGĂCIUNEA

„Nu contează cât de lung am părul…”

Titlul prezentului articol este, de fapt, un vers dintr-un cunoscut cântec, devenit chiar şlagăr, ce se auzea des la radio sau la tv. Nu-mi mai aduc deloc aminte dacă membrii trupei respective (cred că este vorba de cei de la Pasărea Colibri) aveau sau nu părul lung. Cântecul lor, însă, se bucura de o largă audienţă nu numai prin frumuseţea melodiei, ci şi datorită versurilor sale, inteligente şi logice: „Nu contează cât de lung am părul, / Important e cât şi cum gândesc”.
Read more about „Nu contează cât de lung am părul…”

Categorie:

O NOUĂ ÎNFRÂNGERE A UNGURILOR ÎN INIMA ARDEALULUI!

Pentru 15 martie 2015, Ungaria şi UDMR au pregătit şi au sperat să obţină două mari victorii la Cluj-Napoca împotriva românilor şi Statului Român.
Read more about O NOUĂ ÎNFRÂNGERE A UNGURILOR ÎN INIMA ARDEALULUI!

Categorie:

În loc să dăruiască Berlinului harta Franței sub steag german, MAE ar face bine să reacționeze la steagul Ungariei care se întinde peste Transilvania

Comunicat de presă

Acuzele că România ar fi „Statul Islamic al Europei”, lansate în timpul unui miting extremist maghiar la Budapesta, ne arată că pericolul secesionist din Transilvania este real şi este încurajat puternic de Ungaria. Read more about În loc să dăruiască Berlinului harta Franței sub steag german, MAE ar face bine să reacționeze la steagul Ungariei care se întinde peste Transilvania

Categorie:

PSD, PNL şi UDMR, blat ruşinos pentru salvarea lui Borbely Laszlo

Comunicat de presă

Deputatul UDMR Borbely Laszlo nu mai are nevoie să fugă în Ungaria ca Marko Attila pentru că PSD, PNL şi UDMR s-au coalizat într-un blat ruşinos pentru a-l salva de justiţie. Este o palmă dată statului de drept, dar şi o mare bilă neagră pentru Parlament şi pentru partidele vechi din România care dovedesc, încă o dată, că nu pot renunţa la metehnele trădării pentru interese personale.
Read more about PSD, PNL şi UDMR, blat ruşinos pentru salvarea lui Borbely Laszlo

Categorie:

Tineri în slujba aproapelui şi a comunităţii, la Corbu

În Parohia Ortodoxă Corbu I, din judeţul Harghita, s-a desfăşurat, la începutul acestui an, proiectul de voluntariat „Tineri în slujba aproapelui şi a comunităţii”, proiect ce face parte din programul pentru tineret al Patriarhiei Române „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”.
Read more about Tineri în slujba aproapelui şi a comunităţii, la Corbu

Categorie:

Dezvoltarea şi cultura, cuvinte de ordine la Tulgheş

Interviu cu Marcel Vancu, primarul comunei Tulgheş, judeţul Harghita

- Bună ziua, domnule primar! Iată că, deşi municipiul Sfântu-Gheorghe se află la o distanţă mai mare de comuna Tulgheş decât chiar Bucureştii, din timp în timp rânduie Bunul Dumnezeu să ne revedem, să povestim despre ce mai este nou în localitatea al cărei prim-gospodar sunteţi. Aşadar, spuneţi-mi, vă rog, care sunt paşii pe care i-aţi mai făcut pe cărarea dezvoltării Tulgheşului?
Read more about Dezvoltarea şi cultura, cuvinte de ordine la Tulgheş

Categorie:

Pagini