Iunie 2015

(+) SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL

29 iunie

În fiecare an, pe 29 iunie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte doi Mari Sfinţi, Stâlpi ai Bisericii noastre, pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
Read more about (+) SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL

DRAPELUL

Seninul cerului şi marea, aştern în suflet neuitarea,
Albastrului nemărginit, ce pe român l-a ocrotit.
E galben aurul câmpiei, crescând pe aurora gliei,
Din seva sângelui vărsat, pentru al patriei stindard.

Răsar sub umbră toţi strămoşii, ce-au stins pecetea nedreptăţii,
Stropind cu roşul purpuriu, pământul reavăn, mereu viu.
Se mai aud prin munţi spre vale, vuind a oştilor cavale,
Ce-au răsunat cu stăruinţă, pentru victorie şi speranţă. Read more about DRAPELUL

Cu buletinul peste Prut

Cetăţenii României şi ai celorlalte state ale Uniunii Europene vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova în baza cărţii de identitate. În urma demersurilor iniţiate de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei pe lângă autorităţile competente din România şi Republica Moldova, decizia de eliminare a paşapoartelor pentru trecerea graniţei la Prut a fost luată marţi (16 iunie 2015 - n.n.) de Guvernul de la Chişinău şi va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.
Read more about Cu buletinul peste Prut

Categorie:

Scrisoare deschisă

Către,
Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe,
Domnului Primar Antal Arpad Read more about Scrisoare deschisă

Categorie:

Porţile europene s-au închis pentru autonomia maghiară a „ţinutului secuiesc”

La Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale şi Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei s-a întâmplat un moment istoric. Pentru prima oară, după 25 de ani, în care românii au fost umiliţi şi batjocoriţi de forurile europene s-a făcut în sfârşit dreptate.
Read more about Porţile europene s-au închis pentru autonomia maghiară a „ţinutului secuiesc”

Categorie:

Dreptul de a pleca

Primim pe internet:

Ea este, cu adevărat, „Doamna de fier” a ţării sale. Într-adevăr, această doamnă nu tratează problema în mod laş... Australia spune NU. Pentru a doua oară!
Doamna Prim-ministru a Australiei îşi reafirmă punctul de vedere! Pentru această femeie ar trebui să se inventeze „Premiul Nobel pentru curaj”. Niciodată asemenea cuvinte nu au fost rostite cu atâta claritate! Impactul ar putea fi fenomenal. Ei nu i-a fost frică să ia o poziţie clară, probabil cu riscul vieţii sale.
Read more about Dreptul de a pleca

Categorie:

Actualitatea Ardeleană

Mureş
Descindere a DNA la Primăria Sovata. Procurorii, interesaţi de proiectul „Drumul Sării”
Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu-Mureş a descins, vineri (19 iunie 2015 - n.n.), la Primăria Sovata, unde a solicitat documente cu privire la proiectul cu finanţare europeană „Drumul Sării Sovata - Reabilitare şi extindere infrastructura de vizitare a rezervaţiei naturale Lacul Ursu şi arboretele de pe sărături”, în valoare de 1,1 milioane de euro, potrivit unor surse.
Read more about Actualitatea Ardeleană

Categorie:

Din banii Jobbik organizează Insula Secuiască şi Tabăra EMI

Cineva din Ungaria scrie în premieră, cu date şi cifre exacte, despre cum finanţează Budapesta propovăduirea iredentismului unguresc în Transilvania. Citiţi în continuare un articol semnat de Sipos Zoltan, din 25 mai 2015, de pe erdely.atlatszo.hu

Am căutat organizaţiile din Transilvania de pe contractele recent publicate ale fundaţiilor partidelor ungare Read more about Din banii Jobbik organizează Insula Secuiască şi Tabăra EMI

Categorie:

Simion Balint (1810-1880)

În viitorul Pantheon de la Ţebea, un loc de cinste va trebui rezervat generalului-prefect

Capelan, preot, prefect în Revoluţia de la 1848-1849, protopop în Roşia Montană (Munţii Apuseni), de la a cărui naştere sunt 205 ani, iar de la moarte sa 135 de ani Read more about Simion Balint (1810-1880)

Categorie:

Pagini