Octombrie 2015

Prin tot ceea ce fac, secuii dau singuri foc „ţinutului secuiesc”!

Cea mai recentă „ispravă” a secuilor-maghiari din România - dar nu şi ultima! -, cea din noaptea de 24/25 octombrie a.c., este cea de aprindere a focurilor pe vârfuri de munţi „ca să lumineze hotarele ţinutului secuiesc”. Aceasta, nu este decât o continuare a unui şir interminabil de acţiuni antiromâneşti, pe care un grup de simbriaşi ai Budapestei, precum Gazda Zoltan şi Arus Zsolt, le-au organizat şi le organizează. Read more about Prin tot ceea ce fac, secuii dau singuri foc „ţinutului secuiesc”!

Categorie:

Apel naţional către inima românilor

Dacă vă ascultaţi inima nu se poate să nu vă fie dor de Burebista, de Decebalus per Scorillo, de Traianus, de predicile lui Varlaam şi Antim Ivireanu, de corifeii Şcolii Ardelene, de Ştefan cel Mare şi Sfânt, de Tudor de la Vladimiri, de Avram Iancu - Craiul Munţilor Apuseni, de Cuza Vodă prea-dulcele prinţ al Unirii. Nu se poate să nu vă fie dor de cei patru bărbaţi care ne-au transformat visul în realitate şi ne-au unit neamul: Burebista, Mihai Viteazul, Cuza Vodă şi Regele Ferdinand. Read more about Apel naţional către inima românilor

Categorie:

Orban Viktor are curaj: „Islamul nu aparţine Europei, noi decidem dacă vrem sau nu. Şi nu vrem”

Islamul „nu aparţine spiritual Europei” şi stabileşte reguli „dintr-o altă lume”, susţine premierul ungar Orban Viktor (foto), adeptul unei poziţii dure în dosarul privind migraţia, într-un interviu care a apărut, sâmbătă (17 octombrie 2015 - n.n.), în revista germană „Focus”, relatează France Presse.
„Islamul nu a aparţinut niciodată Europei, s-a autoinvitat”, a declarat Orban, justificând opoziţia sa faţă de primirea de către Uniunea Europeană a sute de mii de solicitanţi de azil veniţi în majoritate din ţări musulmane prin dorinţa de „a apăra valorile culturale” europene.
Read more about Orban Viktor are curaj: „Islamul nu aparţine Europei, noi decidem dacă vrem sau nu. Şi nu vrem”

Categorie:

Editorial cenzurat de „Adevărul”: UDMR să sărbătorească Ziua Limbii Maghiare închinându-se la mormintele românilor ucişi de maghiari

Astăzi (14 octombrie 2015 - n.n.) comemorăm 71 de ani de la masacrul de la Moisei, când trupele horthyiste maghiare, în retragerea lor din Transilvania, au măcelărit un sat întreg din răzbunare. Cu doar o zi înainte, adică ieri (13 octombrie 2015 - n.n.), 246 de deputaţi votau instituirea Zilei Limbii Maghiare, la propunerea UDMR. Există un singur fel în care se poate sărbători Ziua Limbii Maghiare în România: comemorând victimele asupririi maghiare din Transilvania.
Read more about Editorial cenzurat de „Adevărul”: UDMR să sărbătorească Ziua Limbii Maghiare închinându-se la mormintele românilor ucişi de maghiari

Categorie:

Partidul România Unită va identifica modalitatea de a scoate UDMR în afara legii

Interzicerea arborării Drapelului Românesc pe Primăria din Sfântu-Gheorghe constituie caz penal şi trebuie să se soldeze cu suspendarea primarului Antal Arpad şi cu cercetarea acestuia de către autorităţi.
Suntem în faţa unui fapt fără precedent, ca Drapelul Naţional să nu poată fi arborat pe o instituţie a Statului Român din cauza unui primar UDMR separatist care nu doreşte ca în zonă să fie sărbătorită data de 8 septembrie 1944, ziua eliberării oraşului Sfântu-Gheorghe de sub ocupaţia horthyistă.
Read more about Partidul România Unită va identifica modalitatea de a scoate UDMR în afara legii

Categorie:

Trăirile Omului Ion Ciurea Weidner

Acel ce-n răscruce de vânturi
La greu îşi păstrează fiinţa
Atestă din plin biruinţa
Şi merită laudă-n cânturi.

Aceasta-i Istoria Română
Şi-n faţa ei capul mi-l plec,
În ea generaţii se-ntrec
În luptă cu soarta păgână.
(Ion Ciurea) Read more about Trăirile Omului Ion Ciurea Weidner

Categorie:

Târgul de toamnă de la Voineşti, prilej de schimburi comerciale şi culturale

Pofticioşi sau iubitori de tradiţii, amatori de spectacol şi bună dispoziţie, covăsnenii şi-au dat întâlnire duminică, 25 octombrie 2015, la ediţia de toamnă a Târgului de produse tradiţionale organizat de Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu” (ACCJT).
Read more about Târgul de toamnă de la Voineşti, prilej de schimburi comerciale şi culturale

Categorie:

Pagini