Decembrie 2015

„Planeta este în flăcări!”

Interviu cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului Read more about „Planeta este în flăcări!”

Ţebea, Pantheonul în care-i colindăm pe Avram Iancu şi pe toţi eroii românilor

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, în Pantheonul Naţional de la Ţebea, comuna Baia de Criş, judeţul Hunedoara, în faţa Mormântului Craiului Munţilor - Avram Iancu, a Gorunului lui Horea şi în Biserica Ortodoxă cu Tricolor cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, s-a desfăşurat, în organizarea Asociaţiei „Ţara Iancului - Iubirea Mea” din municipiul Deva, Festivalul de Colinde „Veniţi la Ţebea, veniţi să colindaţi cu noi, pentru străbuni, eroi şi pentru voi”, aflat la ediţia a VIII-a, fiind lansată, totodată, revista ONG-ului - „Ţara Iancului”, nr. 9 din decembrie 2015.
Read more about Ţebea, Pantheonul în care-i colindăm pe Avram Iancu şi pe toţi eroii românilor

Categorie:

ROMÂNIE, ARDEALUL SUFERĂ!

Ardealul, „templul sfânt” al românilor umiliţi de străini până acum o sută de ani, îndreaptă către Ţara-mamă avertismentul că românii din regiunile blestemate prin prezenţa ungurilor acolo, nu se simt liberi sub administrarea acestor câtorva rămăşiţe ungureşti, al căror tupeu s-a amplificat în ultimii zece ani, timp în care preşedintele nostru cu sânge neromân a hăhăit în mijlocul lor, fără să-i pese de consecinţe. De atunci, ungurii şi-au intensificat mârâitul sălbatic împotriva românilor, simţind că pe preşedintele sec de sânge românesc pot să-l învârtă pe deget după bunul plac. Read more about ROMÂNIE, ARDEALUL SUFERĂ!

Categorie:

LIVIU REBREANU - O CLARĂ CONŞTIINŢĂ ROMÂNEASCĂ

Ca o punte peste Carpaţi, Liviu Rebreanu (foto) s-a născut în satul Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud, pe 27 noiembrie 1885, şi a murit în comuna Valea-Mare, judeţul Argeş, pe 1 septembrie 1944. Fiu din familie de români din ţinutul Someşului, pătrunde de tânăr problematica vremii şi-şi urmează calea, alegând, la orice răscruce, direcţia pe care simţirea românească i-o luminează. Read more about LIVIU REBREANU - O CLARĂ CONŞTIINŢĂ ROMÂNEASCĂ

Categorie:

După o grea încercare, părintele Gheorghe Radu a fost instalat în Parohia Barcani

În toamna anului 2014, pe 1 noiembrie, vestea că părintele Gheorghe Radu, parohul din comuna Barcani, judeţul Covasna, a trecut la cele veşnice a căzut în Protopopiatul Întorsura-Buzăului ca un fulger. Ştirea a fost una care a îndurerat întreaga suflare bisericească din zona Buzaielor Ardelene, cu atât mai mult cu cât părintele Gheorghe Radu avea numai 62 de ani. Păstorise în ultimii 20 de ani în comuna Barcani, al cărei fiu a fost, iubindu-şi nemărginit meleagurile natale. Read more about După o grea încercare, părintele Gheorghe Radu a fost instalat în Parohia Barcani

Categorie:

Eroii Martiri căzuţi în Decembrie 1989, comemoraţi la Târgu-Mureş

Ca în fiecare an de după ’90, în municipiul Târgu-Mureş, la Troiţa Eroilor Martiri din Piaţa Victoriei, pe data de 21 decembrie are loc un ceremonial militar şi religios de comemorare a eroilor căzuţi la Revoluţia din Decembrie 1989. Read more about Eroii Martiri căzuţi în Decembrie 1989, comemoraţi la Târgu-Mureş

Categorie:

Discriminarea terorismului maghiar

În România s-a inventat o nouă teorie: „discriminarea terorismului maghiar”. De zile bune, sute de maghiari protestează la Târgu-Secuiesc împotriva „discriminării” lui Beke Istvan, care voia să arunce în aer nişte români de Ziua Naţională. De data aceasta, discriminarea nu vizează faptul că maghiara nu e limbă oficială în România, nici faptul că politicienii maghiari nu controlează încă toată Transilvania, ci numai câteva judeţe ale României, nici faptul că încă mai există români în Harghita şi Covasna, ceea ce reprezintă, desigur, o „discriminare”. Read more about Discriminarea terorismului maghiar

Categorie:

Comunicat de presă

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), împreună cu asociaţiile şi fundaţiile care au aderat la platforma sa, luând act de decizia consilierilor judeţeni ai Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) şi ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), care au votat, în data de 11 decembrie 2015, varianta ca steagul secuiesc să devină steag al judeţului Harghita, constată că:
Read more about Comunicat de presă

Categorie:

(+) TĂIEREA ÎMPREJUR CEA DUPĂ TRUP A DOMNULUI

1 ianuarie

În cea de-a opta zi de la Naşterea Sa, Domnul nostru Iisus Hristos a primit tăierea împrejur, aşa cum era prevăzut în Legea Vechiului Testament. Pentru că S-a născut şi a trăit în rândul poporului evreu, El a respectat toate rânduielile şi obiceiurile conaţionalilor Săi. Tăierea împrejur trebuie să fie interpretată neapărat în cadrul teologiei chenozei (a smereniei, a golirii de Sine) pe care Hristos şi-a asumat-o pentru mântuirea neamului omenesc.
Read more about (+) TĂIEREA ÎMPREJUR CEA DUPĂ TRUP A DOMNULUI

+) SFÂNTUL IERARH VASILE CEL MARE

1 ianuarie

Sfântul Vasile cel Mare s-a născut în anul 330, în Cezareea Capadociei (azi Turcia). Provenea dintr-o familie numeroasă. Era al treilea dintre cei zece copii ai lui Vasile şi Emilia. Trei din cei zece au fost episcopi (unul este Grigorie al Nyssei), iar doi, monahi. Ulterior, din familia Sfântului Vasile, şapte au fost trecuţi în rândul sfinţilor, împreună fiind şi Emilia, mama lor, şi bunica lor, Macrina.
Sfântul Vasile s-a distins în filosofie, poezie, istorie, dia¬lectică, astronomie, geometrie, matematică şi medicină, dar şi în exegeza scripturistică şi patristică.
Read more about +) SFÂNTUL IERARH VASILE CEL MARE

Pagini