Iunie 2016

Întru slavă Eroilor Neamului

Pentru 17 elevi covăsneni, data de sâmbătă, 11 iunie 2016, va rămâne în memorie ca o zi deosebită, ziua în care au fost pe urmele Eroilor Neamului. Însoţiţi de profesoara Adriana Bota şi de subsemnata, au călcat pe locuri unde, în Primul Război Mondial, s-au jertfit mii de ostaşi români în lupta pentru reîntregirea naţională: Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz. Triunghiul morţii şi al vitejiei, al eroismului şi al jertfei supreme…
Read more about Întru slavă Eroilor Neamului

Categorie:

ZIUA EROILOR

Pe altarul sfânt al ţării s-au jertfit ostaşi viteji,
Cinstind martiriul lor, punem lumânări şi flori.
Unitate, libertate, leagănul cel românesc,
S-au clădit prin foc şi sânge pe tărâmul strămoşesc.

Făcând pioasă pomenire de ziua eroilor,
Odihneşte-i, Doamne sfinte, cu cetele drepţilor.
Rugăciuni să încolţească pe buzele tuturor,
Iar pământul să rodească crini din lacrimi şi fiori. Read more about ZIUA EROILOR

Categorie:

EROII NEAMULUI DACO-ROMÂNESC MULTIMILENAR, OMAGIAŢI LA ŢEBEA ŞI GURAHONŢ

Joi, 9 iunie 2016, Ziua Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos şi Ziua Eroilor, la ora 07:45 , a început în Pantheonul Naţional de la Ţebea, odată cu intonarea de către fanfara Liceului şi Primăriei Gurahonţ (judeţul Arad) a Imnului Revoluţiei Transilvane de la 1848, devenit astăzi Imnul României, etapa I-a a Festivalului cultural-patriotic „Ţara Crăişorului”, ediţia a IX-a, iniţiatori şi organizatori fiind Asociaţia „Ţara Iancului - Iubirea Mea” din municipiul Deva (judeţul Hunedoara), Primăria, Consiliul Local şi Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonţ (Arad).
Read more about EROII NEAMULUI DACO-ROMÂNESC MULTIMILENAR, OMAGIAŢI LA ŢEBEA ŞI GURAHONŢ

Categorie:

Din discursul preşedintelui „Asociaţiei Ţara Iancului - Iubirea Mea” Deva, Ioan Paul Mărginean, rosti la Ţebea în 9 iunie 2016

„… Privind eroii Neamului nostru să rememorăm împreună câteva evenimente: se împlinesc anul acesta 2060 de ani, respectiv 1910 ani de la moartea regilor unificatori ai strămoşilor noştri daci Burebista, respectiv Decebal; se împlinesc 415 ani de la moartea lui Mihai Viteazul; 231 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan; 167 de ani de la moartea martirică a lui Ioan Buteanu - prefect al Zarandului, unul din cei 40.000 de români ucişi de tiranii unguri invadatori în Revoluţia Română şi Războiul de autoapărare de la 1848-49; 144 de ani de la moartea lui Avram Iancu; 100 de ani de l Read more about Din discursul preşedintelui „Asociaţiei Ţara Iancului - Iubirea Mea” Deva, Ioan Paul Mărginean, rosti la Ţebea în 9 iunie 2016

Categorie:

Pe vremea cireşelor, omagiu Eroilor!

Gânduri după participarea la Festivalul cultural-patriotic „Ţara Crăişorului”, ediţia a IX-a

E vremea cireşelor! Dogoarea soarelui, răcoarea ploilor, parfumul fânului în floare se adună toate şi se concentrează în pulpa fragedă a fructelor de iunie. Strălucesc oacheşe printre frunzele verzi, în lumina soarelui de vară…
E vremea cireşelor! A cireşelor sângerii, când în munţii de piatră ai moţilor se năştea un Crai al Ardealului, un Crai fără egal. Culoarea de sânge a cireşelor părea să anunţe încă de la naştere martiriul său şi jertfa de sânge a moţilor.
Read more about Pe vremea cireşelor, omagiu Eroilor!

Categorie:

Respect şi preţuire, Neam Românesc!

La Tebea, în Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, cerul spre o altă lume s-a deschis întru amintirea trecutului nostru multimilenar. Sufletele celor prezenţi au vibrat înobilate de frumuseţea spirituală, răspândind lumina şi binecuvântarea peste Eroii Neamului care-şi dorm nemurirea sub un nume de pe cruce. Împreună cu ceilalţi participanţi la Festivalul cultural-patriotic „Ţara Crăişorului”, ediţia a IX-a, iniţiat de Asociaţia „Ţara Iancului - Iubirea Mea”, ne-am regăsit sub emoţia trăirii clipelor istorice care au rămas ascunse în timpul cernut pe altarul pământesc. Read more about Respect şi preţuire, Neam Românesc!

Categorie:

POPORUL, CATEDRALA NEAMULUI ŞI… „trepăduşii”

Moto: „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor Românilor… BISERICA MÂNTUIRII NEAMULUI, ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam”
(REGELE FERDINAND, 10 mai 1920) Read more about POPORUL, CATEDRALA NEAMULUI ŞI… „trepăduşii”

Categorie:

POFTIŢI LA ROMÂNIA!

Primim pe internet

O nouă anchetă „În premieră” despre VÂNZAREA ROMÂNIEI prin VÂNZAREA PĂMÂNTURILOR: „Aproape 20% din România, o suprafaţă cât Moldova, NU NE MAI APARŢINE… Teritoriile nu mai sunt acaparate prin războaie. Colonizarea nu se mai face cu arma în mână”
Read more about POFTIŢI LA ROMÂNIA!

Categorie:

Cinste şi onoare pentru Eroii Neamului!

Ziua Înălţării Domnului la cer este pentru noi, românii, şi ziua cinstirii Eroilor Neamului. Din toate timpurile şi din toate locurile, cunoscuţi şi necunoscuţi, toţi aceia care, într-un fel sau altul, şi-au jertfit viaţa pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea Ţării şi Întregirea Neamului. Avem o datorie de onoare să-i comemorăm, cu profundă recunoştinţă, pe toţi cei care au luptat de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o Ţară independentă şi suverană, să ne bucurăm de libertate şi de valorile naţionale. Read more about Cinste şi onoare pentru Eroii Neamului!

Categorie:

Eroi au fost, eroi sunt încă…

În sfântă zi de Înălţarea Domnului, 9 iunie 2016, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din oraşul Covasna au marcat Ziua Eroilor printr-un moment artistic desfăşurat la Sala „Unirea” din Voineşti, sub genericul „Eroi au fost, eroi sunt încă…”. Evenimentul, coordonat de profesoara de istorie Adriana Bota şi bibliotecara Mirela Poteică, a debutat cu un discurs despre însemnătatea zilei dedicate pomenirii tuturor Eroilor Neamului.

Categorie:

Pagini