Noiembrie 2016

Consilierii locali români din Sfântu-Gheorghe vor înlocuirea colinei de 5 metri cu una de 1,5 metri

Consilierii locali români din cadrul municipiului Sfântu-Gheorghe, indiferent de apartenenţa politică şi având întregul suport al societăţii civile româneşti din judeţul Covasna, au iniţiat, în deplin consens, un proiect de modificare a Planului Urbanistic Zonal / Zona central.
Prin acest proiect se propune ca în Planul Urbanistic în vigoare, să se modifice limita maximă a colinei artificiale ce urmează a fi construită în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Covasna de la 5 metri la 1,5 metri.
Read more about Consilierii locali români din Sfântu-Gheorghe vor înlocuirea colinei de 5 metri cu una de 1,5 metri

Categorie:

Primăria Sfântu-Gheorghe respinge ideea reducerii colinei de pământ de la 5 metri la 1,5

Autor:

Conducerea Primăriei Sfântu-Gheorghe respinge ideea avansată de consilierii români din municipiu de a reduce de la 5,5 metri la 1,5 metri nivelul colinei de pământ pe care autorităţile locale doresc să o ridice în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul unui proiect de reamenajare urbanistică şi extindere a spaţiilor verzi.
Read more about Primăria Sfântu-Gheorghe respinge ideea reducerii colinei de pământ de la 5 metri la 1,5

Categorie:

DECLARAŢIA Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş cu privire la Marşul Unionist din Piaţa Victoriei şi la propaganda electorală deşănţată a UDMR

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), având reprezentarea legitimă a organizaţiilor şi populaţiei româneşti, integrate în misiunea Forumului, se alătură îngrijorărilor întregii societăţi româneşti faţă de cele două evenimente.
1. Participanţii la marşul anual „Luptă pentru Basarabia”, cu mesaj unionist, care s-a desfăşurat sâmbătă, 24 octombrie 2016, în Capitală, au manifestat paşnic, reamintind tuturor românilor despre năzuinţa unei patrii întregite privind întoarcerea Basarabiei la trupul Ţării-mamă, România.
Read more about DECLARAŢIA Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş cu privire la Marşul Unionist din Piaţa Victoriei şi la propaganda electorală deşănţată a UDMR

Categorie:

Cine este proprietarul de drept al clădirii Liceului „Unirea” din Târgu-Mureş

Conform ultimei menţiuni din Cartea Funciară, de dinainte de aşa-zisa „retrocedare”, menţiune din anul 1906, proprietare ale clădirilor Liceului „Unirea” din Târgu-Mureş sunt „Fondurile de Studii şi de Burse ale Statusului Romano-Catolic Ardelean” - traducere din limba maghiară a denumirii proprietarului de către subsemnatul, deoarece din 1906 până în anul 1947 nu s-a mai făcut nicio inscripţie în Cartea Funciară a acestor imobile, deşi trebuia să se facă o inscripţie de către Statul Român în perioada interbelică şi să se menţioneze proprietarul în limba română, conform cel puţin DECRETUL Read more about Cine este proprietarul de drept al clădirii Liceului „Unirea” din Târgu-Mureş

„Muza veselă” - un eveniment inedit la Topliţa, dedicat marelui compozitor George Sbârcea

La începutul lunii noiembrie, a avut loc un eveniment de seamă pentru zona de nord a judeţului Harghita, este vorba despre spectacolul muzical „Muza veselă”, desfăşurat la Topliţa. Evenimentul a fost activitatea propusă de un proiect finanţat, în proporţie de 90 la sută, de Primăria Municipiului Topliţa. Iniţiatorul este Fundaţia Culturală „Miron Cristea” Topliţa, care a construit un frumos parteneriat cu Centrul Cultural Topliţa, Asociaţia „Friedrich Schwartz”, Casa de Cultură Municipală, Centrul de Informare Turistică şi Biblioteca Municipală „George Sbârcea”.

Categorie:

Are Braşovul astăzi reviste literare?

Din culisele vieţii literare din sud-estul Transilvaniei
sau
Are Braşovul astăzi reviste literare? Read more about Are Braşovul astăzi reviste literare?

Categorie:

Actualitatea Ardeleană

Autor:

Covasna
Miting pentru susţinerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, la Sfântu-Gheorghe Read more about Actualitatea Ardeleană

Categorie:

Ilie Şandru: „ANI DE ZBUCIUM”

Se spune că o carte importantă este o rebeliune a spiritului împotriva barbariei cotidiene. Dacă credem în această reflecţie, atunci romanul istoric „Ani de zbucium” al lui Ilie Şandru, apărut la Editura „Vatra veche” din Târgu-Mureş, în colecţia 100 de cărţi pentru Marea Unire - 1918-2018, este o carte importantă, pentru că trezeşte spiritul. Ea şi-ar putea lua oricând drept motto cuvintele unui personaj din proza lui Mircea Eliade, care, la un moment dat, exclamă: „Am ieşit din labirint!”, după ce realizează că şi-a trezit propriul spirit. Read more about Ilie Şandru: „ANI DE ZBUCIUM”

Categorie:

Pagini