Septembrie 2017

Actualitatea Ardeleană

Autor:

Mureş
Fundaţia Statusul Romano-Catolic reziliază contractul de închiriere pe clădirea Colegiului Naţional „Unirea” Târgu-Mureş Read more about Actualitatea Ardeleană

Categorie:

Regionalismul românesc transilvănean la începutul perioadei interbelice în ierarhia greco-catolică

La începutul perioadei interbelice a avut loc un fenomen ale cărui manifestări puteau să frâneze opera de închegare a României Mari. Este cunoscut sub numele de regionalism. S-a manifestat în toate regiunile unite cu România, dar mai ales în Transilvania. Îl întâlnim în plan cultural, bisericesc, politic. A avut o anume influenţă asupra relaţiilor dintre români şi unguri, cei din urmă încercând să-l stimuleze.
*
Read more about Regionalismul românesc transilvănean la începutul perioadei interbelice în ierarhia greco-catolică

Categorie:

MIRACOLUL ROMÂNESC

Noi, românii, avem vreo câteva intervenţii în istorie, când toată suflarea şi toţi ochii oamenilor s-au îndreptat către Carpaţi cu admiraţie, consideraţie şi respect!!! Emil Cioran, până la vreo şaizeci de ani, era tare sceptic şi nu vedea niciun moment de înălţare, către cer, a vechilor daci. Dar, dacă vom contempla cu dreaptă socoteală, vom afla trei, ba chiar patru momente de iluminare divină, când românii au făcut şi pe alţii să se desprindă de condiţia de pământean.
Read more about MIRACOLUL ROMÂNESC

Categorie:

COMUNICAT DE PRESĂ

Marţi, 5 septembrie 2017, în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor s-a dat aviz favorabil proiectului de lege privind modificarea Legii 215, iniţiat de UDMR.
Iată cum românii din Covasna asistă, din nou neputincioşi, la ce sunt în stare să facă cei ce conduc Ţara în acest moment pentru a nu pierde puterea, aşa încât parlamentarii PSD şi ALDE au votat împreună cu cei de la UDMR şi au dat aviz favorabil acestui proiect.
Read more about COMUNICAT DE PRESĂ

Categorie:

PS Andrei a sfinţit lucrările de la demisolul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Covasna

Ziua de 10 septembrie 2017, Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, a fost o zi de mare bucurie pentru credincioşii ortodocşi din oraşul-staţiune Covasna, sau oraşul celor 1.000 de izvoare, cum mai este supranumită localitatea balneo-climaterică, şi, în egală măsură, pentru turiştii aflaţi aici la tratament. A fost o zi minunată, atât afară, unde era un soare parcă de miez de vară, cât şi în inimile oamenilor, pentru că au avut prilejul, mulţi dintre ei pentru întâia oară, să participe la o Sfântă Liturghie Arhierească. Read more about PS Andrei a sfinţit lucrările de la demisolul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Covasna

Categorie:

PÂNĂ CÂND CONTINUĂM TOLERANŢA FAŢĂ DE MAGHIARII REVANŞARZI?

Sunt supăraţi ungurii că noi vom celebra 100 de ani de când am dobândit ziua sfântă a libertăţii noastre, în acest spaţiu în care viaţa ne-a fost înrobită mulţi ani de imperiali şi nomazi barbari. Ni se aruncă acuze că, în cei 100 de ani Statul Român a încercat să-i asimileze pe maghiarii rămaşi în teritoriul românesc. Puşchea pe limbă! - ar spune badea Gheorghe. Cum, adică, să ne otrăvim naţia cu picături de venin unguresc? Read more about PÂNĂ CÂND CONTINUĂM TOLERANŢA FAŢĂ DE MAGHIARII REVANŞARZI?

Categorie:

Foamea de valori umane a societăţii româneşti

Dintre toate forţele acuzate de omogenizarea minţii actuale a românilor, mass-media a fost şi este cel mai mult criticată. Nu cred că un adevărat intelectual român cu circumvoluţiuni cerebrale adânci nu incriminează, mai ales televiziunile, de standardizarea vorbirii, a obiceiurilor sau pervertirea gusturilor. Unele programe de televiziune sunt ca un tăvălug ce striveşte creierul românilor şi îl transformă într-o foaie de hârtie netedă, fără valoare. Read more about Foamea de valori umane a societăţii româneşti

Categorie:

Gânduri pentru un simbol național!

În numărul din „Federațiunea” (1872), cu necrologul lui Avram Iancu, citim: „Monumentulu' celu' mai puternicu tu l-ai plantat în piepturi. Memoria ta dulce în veci ni va fi scumpă”.
Îmi petrec ochii pe slova veche și parcă aud, ca un ecou, fluierul lui, răsunând prin munții de piatră. Tânguitul fluierului, dar fără Iancu.
Read more about Gânduri pentru un simbol național!

Categorie:

Pagini