Ianuarie 2018

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Sfântu-Gheorghe în anul Centenarului

Împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române - Moldova și Țara Românească, a fost sărbătorită miercuri, 24 ianuarie 2018, de întreaga Românie, în interiorul hotarelor ei actuale în special, dar și în teritoriile noastre istorice și în Diaspora românească în general. Manifestările cele mai ample au fost organizate, firește, în Moldova, în municipiile Iași și Focșani, dar și în Regat, în Capitala București.
Read more about Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Sfântu-Gheorghe în anul Centenarului

Categorie:

ÎN ROMÂNIA, REGE ESTE POPORUL ROMÂN!

Acest adevăr trebuie să fie recunoscut mai ales de întreaga Europă, pentru pacea căreia românii au fost pavăză în momente ameninţătoare din partea invaziilor orientale.
Read more about ÎN ROMÂNIA, REGE ESTE POPORUL ROMÂN!

Categorie:

DOAR UNIŢI VOM TRECE LUMEA

Stau în faţa colii albe şi a scrie nici că-mi vine,
Nu că n-aş avea subiecte, nu că n-ar fi despre cine,
Dar i-atâta umbră neagră aruncată peste neam
Că mi team-a spune-mi gândul şi durerea care-o am.

Cum se poate, că de-o vreme, dacă vrei să-i faci de bine
Neamului, te ţină minte lungă vreme care vine,
El te spurcă, te blestemă şi-apoi spatele-ţi întoarce
Şi la ceilalţi se gândeşte şi-n ascuns trădare coace. Read more about DOAR UNIŢI VOM TRECE LUMEA

Categorie:

UITAŢI ŞI DESCONSIDERAŢI ÎN PROPRIA ŢARĂ!

S-a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2018 vor circula şi bancnote noi, pe care va figura o nouă stemă a României - stemă în care apare o coroană regală (sunt care au de câştigat din acest fapt, în niciun caz Poporul Român!).
Schimbarea unei steme se impune atunci când situaţia reală, concretă, cere acest lucru, urmând în consecinţă schimbarea elementelor simbolice. STEMA ŢĂRII ESTE O PROBLEMĂ DE DEMNITATE NAŢIONALĂ!
Read more about UITAŢI ŞI DESCONSIDERAŢI ÎN PROPRIA ŢARĂ!

Categorie:

RUGĂCIUNE PENTRU UNITATE

Doamne, Cel ce ai adunat pe cele despărţite înfrumuseţând lumea şi l-ai plămădit pe om ca pe o cinstită făptură suflând asupra lui duh de viaţă, trimite asupra noastră harul Tău, pentru ca împreună cu toate lucrurile mâinilor Tale - întreaga creaţie să ne unim în glas de doxologie, preamărindu-Te pe Tine, Părintele luminilor.
Doamne, Cel ce ai adunat în corabia lui Noe pe cei care au crezut cuvântului Tău, insuflă-ne şi nouă duhul ascultării, salvându-ne din potopul patimilor.
Read more about RUGĂCIUNE PENTRU UNITATE

Categorie:

UDMR, PCM şi PPMT cer autonomia teritorială a „ţinutului secuiesc”, precum şi un statut special pentru regiunea Partium

„Rezoluţia comună a organizaţiilor politice maghiare din Transilvania privind alinierea conceptelor de autonomie, la 25 de ani de la Declaraţia de la Cluj-Napoca” a fost semnată, luni (8 ianuarie 2018 - n.n.), de preşedinţii celor trei formaţiuni, Kelemen Hunor (UDMR), Biro Zsolt (PCM) şi Szilagyi Zsolt (PPMT).
Read more about UDMR, PCM şi PPMT cer autonomia teritorială a „ţinutului secuiesc”, precum şi un statut special pentru regiunea Partium

Categorie:

„Monumentul libertăţii religioase” de la Turda, prima victorie din acest an a UDMR contra Centenarului românesc

La 13 ianuarie 2018 a avut loc, la Turda, dezvelirea - într-un spaţiu public - a aşa-zisului „Monument al libertăţii religioase”, care s-a vrut marcarea hotărârii Dietei ţinută la Turda acum 450 de ani (13 ianuarie 1568), unde s-a proclamat libertatea religioasă în Transilvania pentru patru confesiuni: catolică, reformată (calvină), luterană şi unitariană, nicidecum şi pentru religia ortodoxă a majorităţii locuitorilor Transilvaniei. Read more about „Monumentul libertăţii religioase” de la Turda, prima victorie din acest an a UDMR contra Centenarului românesc

Categorie:

Ziua Culturii Naţionale - Eminesciana 2018, sărbătorită la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită şi la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din municipiul Topliţa, judeţul Harghita. Am sărbătorit 168 de la naşterea lui Eminescu. Unii elevi şi profesori au participat la evenimentul de la bibliotecă, alţii au luat parte la alte manifestări organizate în şcolile din urbe sau din localităţile învecinate. Indiferent unde am ales să fim în această zi plină de evenimente, o parte din gândurile fiecăruia dintre noi s-au îndreptat către una dintre cele mai impunătoare personalităţi din cultura românescă: marele om de litere Mihai Eminescu. Read more about Ziua Culturii Naţionale - Eminesciana 2018, sărbătorită la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa

Categorie:

Mica Unire, la Gheorgheni

Convinşi că Unirea Principatelor Române are o deosebită importanţă şi pentru partea de Ţară în care locuiesc ei, românii din municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita, impulsionaţi de părintele paroh Elisei Florin Vatamanu, ca organizator, s-au strâns sâmbătă, 20 ianuarie 2018, în sala festivă a Liceului Teoretic „Sfântul Nicolae” pentru a sărbători Mica Unire. Şi nu s-au adunat oricum, ci îmbrăcaţi în frumoasele straie populare. Read more about Mica Unire, la Gheorgheni

Categorie:

Pagini