Februarie 2018

SCRISOARE DESCHISĂ

Asociaţia non-profit şi apolitică „Ţara Iancului - Iubirea Mea”, din municipiul Deva, adresează prezenta

SCRISOARE DESCHISĂ Read more about SCRISOARE DESCHISĂ

Categorie:

Românii, din nou în spate la „Zilele Sfântu-Gheorghe”

Se apropie „Zilele Sfântu-Gheorghe” şi începe tradiţionala, de acum, luptă pentru a se demonstra „cine face legea” pe aici.
Read more about Românii, din nou în spate la „Zilele Sfântu-Gheorghe”

Categorie:

MESAJ DE SOLIDARITATE (fragment)

Domnului ing. Ioan Paul Mărginean, preşedintele Asociaţiei „Ţara Iancului - Iubirea Mea” - Deva Read more about MESAJ DE SOLIDARITATE (fragment)

Categorie:

Pofta iredentistă a UDMR vine mâncând din răbdarea şi toleranţa românească!

În seara de 7 februarie a.c., întorcându-mă spre casă, un cetăţean târgumureşean, supărat, chiar revoltat, după stupidul vot din Senat, în urma căruia a fost înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” din Târgu-Mureş, desfiinţat, ca ilegal, mă întreba: „Domnule Lădariu, unde au fost senatorii români, mai ales cei ardeleni, de la PSD, ALDE şi USR, care au votat o ilegalitate, deoarece exista o hotărâre definitivă a Curţii de Apel din Târgu-Mureş, organism legiuitor bine cunoscător al realităţii, privind acest liceu?”.
Read more about Pofta iredentistă a UDMR vine mâncând din răbdarea şi toleranţa românească!

Categorie:

Steaguri şi pelerine cu însemnele Ungariei şi ale aşa-zisului ţinut secuiesc, cumpărate oficial de către Primăria Municipiului Odorheiu-Secuiesc din bugetul local

Municipiul Odorheiu-Secuiesc a înscris două achiziţii în Sistemul Electronic de achiziţii Publice SEAP (numărul 155175 şi 155178), intenţionând să achiziţioneze materiale promoţionale pentru participanţii şi invitaţii care susţin programul cultural, în data de 14-16 martie 2018, în cadrul programului cultural „15 Martie - comemorarea Revoluţiei de la 1848-49 în Piaţa Marton Aron din municipiul Odorheiu-Secuiesc”. Read more about Steaguri şi pelerine cu însemnele Ungariei şi ale aşa-zisului ţinut secuiesc, cumpărate oficial de către Primăria Municipiului Odorheiu-Secuiesc din bugetul local

Categorie:

„Când a pus muscalu piatră de hotar la Prut…”

Colecţia 100 de cărţi pentru Marea Unire * 1918 - 2018: BASARABIA IARĂŞI ŞI IARĂŞI

„Basarabia noastră este o ţară românească tocmai ca şi celelalte ţări de peste Prut, locuite de fraţii noştri. (…) Noi socotim că mântuirea neamului nostru este numai în unirea tuturor fiilor noştri într-o singură ţară. Noi de la străini nu mai aşteptăm nimic, toată nădejdea ne-o punem în viaţa la un loc cu fraţii noştri români.”
(Din Chemarea Comitetului Central al Studenţilor Români din Basarabia - ianuarie 1918) Read more about „Când a pus muscalu piatră de hotar la Prut…”

Categorie:

Cu cinci case ale lui Iohannis, Guvernul să ajute cinci familii sărace cu mulţi copii

Dacă cele şapte case au fost intabulate fraudulos, dacă Iohannis nu are urmaşi direcţi, de ce li se permite acestor doi indivizi hapuri să huzurească din abuz, din ilegalitate, deşi nu au niciun fel de contribuţie la binele colectivităţii româneşti.
Read more about Cu cinci case ale lui Iohannis, Guvernul să ajute cinci familii sărace cu mulţi copii

Categorie:

In memoriam Grigore Vieru, Cetăţean de Onoare al municipiului Topliţa

Pe 30 mai 1995, la vârsta de 60 de ani, Grigore Vieru primea din partea Consiliului Local al municipiului Topliţa titlul de Cetăţean de Onoare. Cu doi ani înainte, în 1993, poetul român basarabean era ales membru al Academiei Române. Miercuri, pe 14 februarie 2018, s-au împlinit 83 de ani de la naşterea poetului, iar aniversarea a fost marcată de un spectacol omagial organizat de Casa de Cultură din Topliţa, în colaborare cu Primăria municipală, Centrul Cultural Topliţa şi Biblioteca municipală „George Sbârcea”. Desfăşurătorul a cuprins mai multe momente demne de consemnat.

Categorie:

Actualitatea Ardeleana

Autor:

Harghita
Procesul președintelui CJ, Borboly Csaba, se reia după ce s-a schimbat completul de judecată Read more about Actualitatea Ardeleana

Categorie:

Pagini