ADEC solicită demiterea imediată a prefectului de Bacău pentru servicii aduse Ungariei

Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de preşedinte-fondator, solicită premierului Ludovic Orban să-l demită imediat pe prefectul judeţului Bacău, Valentin Ivancea, pentru servicii aduse Ungariei.
ADEC consideră că acţiunile prefectului Valentin Ivancea în cazul Cimitirului Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului îl fac incompatibil cu statutul de demnitar al Statului Român şi îl recomandă mai degrabă pentru statutul de demnitar al Ungariei.
„Ivancea a ales în mod conştient să servească interesele Ungariei în acest caz şi să acţioneze în contra intereselor României. Domnul prefect Ivancea putea să aleagă calea dialogului, apărarea intereselor României şi a memoriei eroilor români morţi la Valea Uzului. Dar nu a ales această cale. Nu poţi să ocupi o funcţie de demnitate publică în Statul Român dacă nu acţionezi cu bună credinţă în interesul României”, a declarat Dan Tanasă, preşedintele ADEC.
ADEC solicită Guvernului României şi Prefecturii Bacău să retragă imediat acţiunile deschise în instanţă împotriva Primarului şi Consiliului Local Dărmăneşti şi găsirea unei soluţii pe calea dialogului pentru a respecta astfel memoria eroilor care au murit şi sunt înhumaţi la Valea Uzului.
(Articol, de Dan Tanasă, din data de 8 noiembrie 2019)