În Anul Centenarului, România e reprezentată la Strasbourg de un UDMR-ist care acționează împotriva României

EXCLUSIV

UDMR-istul Gruman Robert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a fost ales vicepreşedinte al Camerei regiunilor la Strasbourg, unde în perioada 26-28 martie a.c. a avut loc sesiunea ordinară a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Covasna preluat de Agerpres.
Funcţia de vicepreşedinte asigură şi obţinerea statului de membru cu drepturi depline în biroul de conducere al Congresului, printre membrii acestuia numărându-se şi Magyar Anna, vicepreşedinte al Adunării Generale a judeţului Csongrad, şi Karl-Heinz Lambertz, membru al Senatului Belgiei din partea comunităţii germanofone din Belgia, se mai arată în comunicatul de presă.
Cine este UDMR-istul Gruman Robert și cu ce se ocupă el la Strasbourg?
Gruman Robert face parte din noul val de politicieni UDMR, crescuți în spiritul șovin și separatist promovat atât de agresiv de această formațiune etnică. Gruman și-a început activitatea publică în funcția de președinte al Asociatiei Tinerilor Maghiari din Covasna (HARIT). Președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, era și el membru al acestei asociații, legătură care a asigurat asociației zecii de mii de lei din fonduri publice, iar mai nou i-a asigurat lui Gruman o funcție în organizația UDMR locală și funcția de vicepreședinte al CJ Covasna.
Gruman este 100% produsul politic al liderului UDMR Covasna, Tamas Sandor, și al liderului UDMR Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad. Apropierea de cei doi l-a contaminat pe acesta cu virusul urii față de români și România. Gruman este un promotor agresiv al separatismului pe criterii etnice și al simbolurilor separatiste.
Mai nou, Gruman se ocupă cu denigrarea României la Strasbourg pe banii Statului Român. Astfel, prin intermediul lui Gruman, UDMR forțează, printre altele, impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în România.
(Articol preluat de pe www.dantanasa.ro, din data de 17 aprilie 2018)

Categorie: