Budapesta l-a numit pe Valentin Ivancea prefect de Bacău?

Prefectul judeţului Bacău refuză să-mi comunice informaţii de interes public pe care i le-am solicitat în urmă cu câteva zile. În schimb, acelaşi prefect de Bacău este foarte prompt atunci când vine vorba despre solicitări de presă ale jurnaliştilor din Ungaria.
I-am solicitat prefectului Valentin Ivancea, în temeiul Legii nr. 544/2001, să-mi comunice în calitatea mea de jurnalist o copie a acţiunilor pe care le-a depus în instanţă în încercarea de a scoate crucile eroilor români din Cimitirul Internaţional al eroilor de la Valea Uzului.
Deşi putea fără probleme să-mi răspundă în aceeaşi zi sau a doua zi, Ivancea a refuzat să facă acest lucru.
În schimb, când vine vorba despre solicitări de presă venite din Ungaria, acelaşi Ivancea este foarte servil, după cum aflăm de la jurnaliştii agenţiei ungare de presă MTI.
Întreb aşadar, nu dau cu parul: pe Ivancea l-a uns Budapesta prefect de Bacău sau Guvernul de la Bucureşti? Ivancea are cetăţenie ungară? Ivancea acţionează în interesul Ungariei la comandă politică, sau pur şi simplu nu înţelege că acţiunile sale servesc Ungariei?
(Articol, de Dan Tanasă, din data de 8 noiembrie 2019. Foto: Valentin Ivancea, prefectul judeţului Bacău, www.bacau.net)