Complicităţi, concesii, trădări!

Joi, 31 ianuarie a.c., în Consiliul Local Municipal Târgu-Mureş a avut loc o nouă trădare românească, îngroşând şirul concesiilor făcute UDMR şi duşmanului tradiţional al românilor din 1990 încoace! Aşa cum aduceam, sâmbătă, 1 februarie, la cunoştinţa cititorilor „Cuvântului liber”, Proiectul de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local, privind asigurarea finanţării integrale din bugetul local a cheltuielilor legate de confecţionarea şi amplasarea plăcuţelor bilingve pe clădirile instituţiilor de învăţământ preuniversitar de pe raza Târgu-Mureşului, iniţiat de Peti Andrei (UDMR, care-i şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului „Transilvania”), a fost votat de consilierii municipali. Bineînţeles, cheltuielile pentru confecţionarea plăcuţelor bilingve vor fi suportate, nu din punga celor care mereu luptă împotriva României şi a românilor, care dau, cu râvnă, cu târnăcopul iredentist la destructurarea statului naţional, unitar, român, nu din buzunarul udemeriştilor şi al celor care au votat, frăţeşte, alături de ei, ci din bugetul local! Adică, din banii noştri. Au avut grijă udemeriştii ca, înainte de votul în plen, articolul 1, în formularea „se aprobă inscripţionarea denumirilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului, care face parte din prezenta hotărâre”, să dispară, tocmai pentru a le fi mai uşor celor care au iniţiat proiectul să treacă nesimţirea lor. O şmecherie ieftină, dar cu efectul scontat. Oare de ce? Pentru că, iată, pornirea le-a fost uşurată de un alt vot, tot cu mână românească, prin care, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 11, din 2 februarie 2011, „inscripţionarea bilingvă a denumirilor de şcoli a fost aprobată de Consiliul Municipal Târgu- Mureş”! Deci, sămânţa complicităţilor şi trădărilor este mai veche, de un an, acum fiind doar reiterată, întrucât şi atunci compoziţia Consiliului era aceeaşi: 13 români, 10 maghiari! Deci, treaba netrebnică a consilierilor UDMR a fost acum uşurată substanţial, cu mână românească, la vot fiind supusă doar finanţarea integrală a achiziţionării şi montării plăcuţelor bilingve din bugetul local pe anul 2013. Iar câţiva consilieri români, din PNL, au înghiţit găluşca.
Cum au votat consilierii? Existau două soluţii: 1. Să voteze toţi românii împreună; 2. Să se abţină toţi consilierii români, pentru a fi respins proiectul şi pentru a bloca nemernicia udemeristă. Din păcate, n-a fost să fie aşa! Dezbinaţi, ca de obicei, de acel „blestem al dezunirii”, care, prin timp, ne-a făcut atâta rău, cu precădere din 1990 încoace, urându-se, în loc să fie uniţi, să-şi dea mâna, câţiva consilieri români au cântat în struna udemeristă. Aşadar, cum şi cine a votat alături de UDMR? O întrebare, firească, al cărei răspuns dumneavoastră, cărora vi se iau şapte piei, cei care plătiţi taxele şi impozitele apăsătoare, care vă cocârjează zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună, an de an, aveţi dreptul să-l aflaţi. Trebuie să ştiţi cine şi cum a votat mizeria, ruşinea asta. Au votat, triumfători şi sfidători, râzând de prostia românească, toţi cei 10 consilieri UDMR, secondaţi, în postură de contoraşi ai ruşinii, de consilierii PNL (Ionela Ciotlăuş, care-i şi viceprimar al Târgu-Mureşului, Sebastian Pui şi Dan Ştefan Sâmpălean), consilierii PDL s-au abţinut de la vot, împotrivă votând doar consilierii PSD (Cornel Brişcaru, Olimpiu Sabău-Pop, Lucian Loghin şi Claudiu Puiac)! Motiv serios să-i întrebăm pe acei politicieni ipocriţi: de ce aţi votat nelegiuirea? Oare pentru asta v-au dat votul românii, la alegerile locale din 2012, să le întoarceţi spatele acum, când un Ardeal întreg este hărţuit de hrăpăreaţa UDMR? „V-au votat ei - cum vă întreba, sâmbăta trecută, şi doamna Liliana Rusu, prin intermediul ziarului „Cuvântul liber” - să susţineţi acolo interesele udemeriştilor, sau pe cele ale românilor târgumureşeni? Cum aţi putut face aşa ceva? Nu vă va roşi obrazul, atunci când daţi ochii cu românii? Ca român, ca ziarist care, de peste 50 de ani, port condeiul în slujba adevărului, apărând interesul naţional, la cei 74 de ani, sunt trădat, nu de UDMR, care v-a îmbrobodit cum a vrut, ci de români! Nu v-aţi întrebat: chiar de ce, oare, musai să fie pe frontispiciul Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, liceu pe care l-am absolvit şi eu, pe timpul Regiunii Autonome Maghiare, în anul 1957, şi inscripţionare ungurească? Se justifică ea, din moment ce pe faţa liceului de atunci, în RAM, nu a fost pusă o asemenea ruşine?! Ăştia sunt cei care au votat insulta la adresa românilor, „europenii” care vor botezarea bilingvă a celor vreo 80 de grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii, cei care s-au acoperit, prin votul lor, de ruşine! Un „afront adus sentimentului naţional al românilor” - scria domnul profesor Alexandru Ciubîcă -, „o nouă escaladare a tensiunilor interetnice din zonă”. Iar nerozia are loc înaintea anunţatului miting pentru autonomia aşa-zisului ţinut secuiesc din 10 martie a.c., la Târgu-Mureş. Inadmisibilă insultă adusă memoriei patronului spiritual al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, al cărui tată a fost spânzurat la Cluj, în 1849.
Cum au ajuns consilierii care au votat nerozia asta să uşureze atât de clar, să sprijine politica udemeristă a „paşilor mici”, redeschizând un alt front în Ardeal, al unor tensiuni interetnice? Cum? Prin trădarea intereselor românilor şi, prin urmare, a Interesului Naţional Românesc! Acesta-i adevărul. V-aţi bătut joc, domnilor consilieri, de cei care v-au ales, dovedind, prin votul vostru, că, într-adevăr, există acea înţelegere subterană - cum scriam imediat după constituirea Consiliului Local şi a Consiliului Judeţean! - între UDMR, PNL şi câţiva din PSD. Or, atunci când a fost vorba, conform dorinţei domnului Victor Ponta, să fie chemată UDMR la guvernare, copreşedintele USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a opus categoric. Ce carte se joacă, oare, în spatele românilor? Ce scenarii sunt puse la cale şi aduse pe scena bizareriilor şi a complicităţilor? Se mai adevereşte o dată că, pentru a-şi atinge obiectivele autonomiste, de destructurare a Statului Român, de recosmetizare a Regiunii Autonome Maghiare, cu toate că nu-i la guvernare, UDMR guvernează, de fapt, din umbră trage sforile, făcându-i să joace, cum vor aceşti piţărăi, pe mai-marii clipei actuale. Scopul scuză mijloacele! Nu aşa se spune?
Dacă în anul 1990 ambiţiile separatiste au eşuat, azi ele se înfăptuiesc. Încă una dintre victoriile postdecembriste ale „paşilor mărunţi”, posibilă, şi de data aceasta, prin specularea slăbiciunilor româneşti, capitol la care udemeriştii sunt meşteri neîntrecuţi. Ce carte au jucat, oare, Ionela Ciotlăuş, Sebastian Pui şi Dan Ştefan Sâmpălean? Oare nu tot prin tactica, mereu victorioasă, a politicii „paşilor mărunţi”, a învins UDMR din decembrie 1989 încoace? Nu tot aşa au alungat ei, aceşti udemerişti, profesorii şi elevii români din Liceul „Bolyai”? Nu aşa au obţinut cea de-a doua limbă, maghiara, în Justiţie şi Administraţie? Nu aşa au obţinut linia (a se citi viitoarea universitate maghiară!) la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu- Mureş? Şi din nou te întrebi: ce se ascunde în spatele acestui ruşinos târg, prin care cei amintiţi au bătut palma cu cei care ne-ar dori chiar dispariţia ca stat?! De ce s-au aliat ei cu aceia care urmăresc, cu înverşunare, eliminarea articolului 1 din Constituţie, Legea fundamentală a României, pentru ca ţara, odată devenită stat multinaţional, să fie mai uşor federalizată? Setea de putere să fie la mijloc? - se întreba doamna Liliana Rusu. Prostia? Funcţiile dorite, după care fug ei? Nu şi-au dat ei seama că, prin „monstruoasa coaliţie”, se compromit total, se fac de minune şi de ruşine în faţa românilor, cântând pe struna udemeristă şi în corul hulitorilor neamului nostru?
Şi mai este, apoi, o problemă: finanţarea nelegiuirii se va face, după cum v-aţi convins, din bugetul pe anul 2013! Deci, banii pentru insultarea românilor vor fi luaţi din bugetul local. Adică, din banii noştri! Mai pe înţelesul tuturor, din puţinul acela smuls din buzunarele dumneavoastră pentru plata taxelor şi a impozitelor! Este corect? Adică, românul strânge cureaua ca să contribuie la acest buget local, iar UDMR ia banii noştri pentru satisfacerea hachiţelor proprii?!
Spune românul că o nenorocire nu vine, niciodată, singură! Ce nu doreau, în ruptul capului, românii covăsneni, şi nu numai ei, s-a întâmplat: prefectul judeţului Covasna, dr. Codrin Munteanu, a fost „schimbat prin avansare”, de către premierul Victor Ponta. Oare care a fost motivul real al schimbării („avansării”) prefectului de Covasna, care a luptat acolo, ca un leu, să potolească poftele autonomiste ale doritorilor aşa-zisului ţinut secuiesc? După cum se ştie, la 24 ianuarie, Ziua Unirii de la 1859, din ordinul prefectului a fost pus un Tricolor, simbol naţional, peste inscripţia insultătoare de pe panoul SIC Terra Siculorum, montat în faţa Prefecturii, de către primarul Antal Arpad Andras şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor. Tamas Sandor, cel care, cu prilejul unei conferinţe de presă, încălca, fără pic de reţinere şi ruşine, „principiul egalităţii între cetăţeni, prin împărţirea românilor din judeţul Covasna, în două categorii, numindu-i „români băştinaşi” şi „cei care au fost aduşi aici de securişti”! Tamas Sandor „încalcă drepturile fundamentale ale cetăţenilor români, legate de egalitatea, libera circulaţie şi libera stabilire a domiciliului, statuate şi garantate de Constituţia României, de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, de Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene şi de Ordonanţa 137/2000, republicată, privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare”. Orice persoană „are dreptul să-şi aleagă o ocupaţie, un loc de muncă, să circule liber şi să-şi aleagă reşedinţa în interiorul graniţelor unui stat”. Ce neobrăzare. Tamas Sandor, cel care a refuzat public să se delimiteze de extremiştii din HVIM („Tinerii din cele 64 de Comitate”, organizaţie de extremă dreaptă), „care militează pentru anularea Tratatului de Pace de la Trianon, refacerea Ungariei Mari, alipirea Transilvaniei la Ungaria şi promovează însemne fasciste şi cultul criminalilor de război Wass Albert şi Nyiro Jozsef”. Tamas Sandor, cel care susţine financiar, din bugetul Consiliului Judeţean Covasna, manifestările publice ale membrilor HVIM, duşi în Ungaria, la un festival revizionist, cu microbuzul Primăriei din Târgu-Secuiesc, oraşul în care va concerta şi formaţia rock „Karpatia”, interzisă în Slovacia, la festivalul şovinoiredentist „Szekely Sziget”. Tamas Sandor, cel care din fonduri publice îl sprijină financiar şi pe Csibi Barna, care l-a spânzurat, simbolic, pe Avram Iancu, sponsorizează alte manifestări care urmăresc îndoctrinarea tinerilor maghiari cu visul Ungariei Mari şi cu propaganda autonomistă.
Urmarea? La „plângerea” şi la protestele autonomiştilor iredentişti, separatişti, neorevizionişti, şovini şi extremişti, vârâte în urechea premierului, precum acea ploşniţă despre care odată povestea regretatul Grigore Vieru, ajunsă în urechea unor balene sinucigaşe, Victor Ponta l-a dat afară pe Codrin Munteanu, trimiţându-l secretar general la Ministerul Apărării Naţionale! Motivul? Cică pentru a „detensiona situaţia din Covasna” şi a se pune capăt „conflictului cu liderii UDMR”. Oare cu ce fel de cap judecă domnul Victor Ponta, atunci când ia astfel de decizii, total antiromâneşti? L-a supărat pe premier într-atât de mult că un prefect român, hotărât să pună piciorul în prag, pune şi Tricolorul, simbol naţional, pe un panou, montat ilegal, cu o inscripţie antiromânească? Chiar să nu fi aflat încă Victor Ponta, până la anii lui, ca prim-ministru al Guvernului României, că, prin Ardeal, simbolurile naţionale sunt distruse, batjocorite, călcate în picioare? De ce autorităţile statului, inşi puşi pe căpătuială, cu apucături de mercenari, fac atâtea temenele, atâta sluj, în faţa unor nemernici? Nemernici care, din decembrie 1989, asta fac: îşi bat joc de România, de români, de legile ţării, de însemnele naţionale, de autorităţi, de Constituţie! Iar autorităţile, umilite neîncetat, îi mângâie pe cap, îi iau în braţe şi-i pupă în bot! Aşa au făcut, din 1990 încoace, şi Ion Ilici Iliescu, şi Emil Constantinescu, aşa face acum şi Traian Băsescu! Cine l-a decorat pe Tokes Laszlo - cel care urlă, ca apucat, pe toate coclaurile Ardealului, că vrea autonomie şi o Românie federală! - cu cea mai înaltă distincţie a României? Traian Băsescu! Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, instigă la violenţă, fără pic de reţinere, mergând până la invocarea tulburărilor din Irlanda de Nord. În judeţul Harghita, celălalt prefect, Jean Adrian Andrei, tolerează ieşirile udemeriste ale preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borbely Csaba, care refuză să aplice legea privind înlăturarea textilei secuieşti, steagul acela care trebuie dat jos din şi de pe instituţiile Statului Român, „anulat ca ilegal, în urma hotărârii definitive şi aplicabile a Curţii de Apel Târgu-Mureş”. Aude cineva? Vede cineva tensiunile alimentate de aceşti duşmani tradiţionali ai românilor? Tricolorul acela, aşezat peste panoul şi peste inscripţia insultătoare, a fost tăiat şi scuipat! Cică „de autori necunoscuţi”. Oare sunt chiar autori necunoscuţi? Oare nu se ştie bine cine sunt cei care, din decembrie 1989 încoace, ne înjură, au pus la cale şi minirăzboiul civil de la Târgu-Mureş, din 20 martie 1990, care toarnă mereu benzină pe focul mocnit, ne provoacă mereu, prin scenariile lor abracadabrante? Iar când un patriot, un bun român, precum dr. Codrin Munteanu, pune piciorul în prag şi spune „Până aici!”, încercând să reinstaureze autoritatea statului acolo unde colcăie şerpimea antiromânească, este pus pe liber.
Cum a fost recompensat dr. Codrin Munteanu? Miercurea trecută, într-o şedinţă a Guvernului, premierul Victor Ponta s-a gândit să-l „avanseze” la MAN, printr-o „rocadă” a ruşinii şi a totalului compromis pentru un premier. Văzând că, din nou, Victor Ponta se face frate cu dracul, cu cei care trag clopotele, ca la răscoale, la mitinguri pentru autonomia teritorială a aşa-zisului ţinut secuiesc (fără secui!), care, prin Garda Maghiară, Plutonul „Wass Albert”, „Tinerii din cele 64 de Comitate”, vor destructurarea statului naţional, unitar, român, nu poţi să nu întrebi: cine conduce România, domnule Ponta? UDMR? Tokes Laszlo? Gyorgy Frunda? Tamas Sandor? Borbely Laszlo? Borboly Csaba? Antal Arpad Andras? Şi mai e o altă întrebare: oare vor fi descoperiţi cei care şi-au bătut joc de Tricolorul românesc, vandalizându- l? Nicio grijă! Şi-l mai întrebăm pe Victor Ponta, dacă-şi mai aduce aminte ce a promis, în 20 martie 2010, la Topliţa Română, cu prilejul acelei Mari Adunări Populare, când s-a lărgit Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna, alăturându-i-se şi Mureşul? Nu cumva a uitat? Promitea atunci, în faţa numeroşilor români adunaţi acolo, cu fermitatea unui lider al celui mai mare partid, ca şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, să-i apere pe românii din enclavă, pământ românesc ce ar putea deveni, încetul cu încetul, o „Insulă a Şerpilor” în inima României.
Comunicatul Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, prin care cei 400.000 de români din cele trei judeţe îşi exprimă surprinderea şi protestul categoric faţă de decizia abuzivă a primului-ministru Victor Ponta, de a-l înlocui pe prefectul dr. Codrin Munteanu, în pofida demersurilor conducerii Forumului, numeroaselor semnale din mass-media, venite de la însemnate segmente ale societăţii civile, din partea unor personalităţi reprezentative, pentru premierul României n-au contat nici măcar cât o ceapă degerată! O nouă cedare regretabilă şi ruşinoasă în faţa celor care doresc separatism şi autonomia teritorială, pe criterii etnice, a aşa-zisului ţinut secuiesc. „Este nevoie, urgentă, din partea Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României - se spune în încheierea Comunicatului FCRHCM - de o strategie pentru stoparea acţiunilor de discriminare a românilor în propria lor ţară şi de formare a unei enclave etnice maghiare în inima României”. Altfel, pământul acela românesc se pustieşte - cum avertiza, cu ani în urmă, şi IPS Ioan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei!
P.S. 1. Părinţiilor şi elevilor români din şcolile, liceele şi colegiile târgumureşene, lezate prin penibila, aberanta şi potrivnica hotărâre a consilierilor UDMR, le sugerăm să organizeze şi să participe la un referendum privind votul din Consiliul Local Târgu- Mureş şi să manifeste opoziţie faţă de inscripţionarea bilingvă, deoarece ea contravine articolului 13 din Constituţia României: „În România, limba oficială este limba română!”. 2. Cerând, prin afirmaţia lui, o situaţie discriminatorie, prin îngrădirea dreptului la liberă circulaţie, a dreptului la liberă stabilire a cetăţenilor români, implicând un tratament diferenţiat, faţă de românii „plantaţi”, „aduşi de securişti”, Tamas Sandor să fie chemat în faţa CNCD (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării) şi sancţionat. 3. Surse: Votul în Consiliul Local Municipal Târgu-Mureş, Comunicatul Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, Comunicatul pentru schimbarea dr. Codrin Munteanu, Roncea.ro, Dan Tanasă blog.

Categorie: