COMUNICAT DE PRESĂ

„Nu puteţi scoate castenele din foc cu mâna românilor, domnule Arpad”
Am asistat, în ultimele zile, la discuţii aprinse generate de amplasarea scenei pe care vor evolua formaţii sau interpreţi români cu ocazia Zilelor „Sfântu-Gheorghe”.
Sunt foarte nemulţumiţi cei care se ocupă de programul acestei sărbători şi care ar fi dorit ca şi anul acesta să fie prezenţi la Sfântu-Gheorghe interpreţi de marcă din folclorul românesc. Este nemulţumire mare şi din partea autorităţilor locale, mai ales din cauza bugetului redus cu 20% în acest an, care, în opinia primarului Antal Arpad, este insuficient şi nu le mai permite amplasarea acestei scene în acelaşi loc ca şi anul trecut, astfel încât a fost hotărâtă mutarea sa în curtea Liceului de Artă.
Ca români, sigur că suntem nemulţumiţi şi protestăm împotriva acestor măsuri antiromâneşti. Putem înţelege explicaţiile autorităţilor locale despre toate lucrurile ce nu se pot rezolva pentru populaţia românească din judeţ? Cred că putem, atâta timp cât ele sunt corecte şi logice. PNL Covasna este şi va fi un pol de echilibru pentru populaţia din cele două etnii din judeţ, dar pentru asta domnul primar trebuie să lămurească unele lucruri.
Într-o declaraţie a spus: „Puneţi presiune pe Guvern să ne dea banii înapoi, apoi facem tot ce vreţi de Zilele „Sfântu-Gheorghe”. Să înţelegem că dacă nu se reducea bugetul local în acest an aveam tot ce voiam la această sărbătoare? GHINION, exact când puteam să ne simţim mai români în România a scăzut bugetul.
Mai trebuie explicat şi de ce este necesar ca românii să pună presiune pe Guvern pentru banii luaţi. Oare nu liderii UDMR merg mână în mână cu conducerea PSD-istă a ţării? Se teme, oare, domnul primar ca îi va deranja pe liderii săi dacă va face asta, se teme că nu vor mai fi în graţiile lui Liviu Dragnea? Nu puteţi scoate castanele din foc cu mâna românilor, domnule Arpad.
În rest, toate bune. Vom înţelege şi de data asta cele întâmplate, mai ales că PNL Covasna nu agreează sub nicio forma acţiunile de boicot despre care am mai auzit că se mai vorbeşte prin oraş.

Categorie: