Cosmin Boricean este noul subprefect al județului Covasna

Joi, 30 ianuarie 2020, în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului - Județul Covasna, noul subprefect al județului, Cosmin Boricean, a depus jurământul, alăturându-i-se în echipă prefectului Iulian Todor, și el de curând numit la post de către Guvernul României. Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a ținut, prin skype, o ședință solemnă cu mai multe județe.
Cosmin Boricean s-a născut, în municipiul reședință Sfântu-Gheorghe, pe 23 aprilie 1979, este cătătorit și are trei fetițe.
Este absolvent al Colegiul Național Mihai Viteazul Sfântu-Gheorghe (1997), alColegiului de Administrație Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai (2005), al Facultății de Științe Politice Administrative și ale Comunicării din cadrul aceleiași de prestigiu Universități clujene (2008) și al studiilor postuniversitare de management organizațional și al resurselorumane la Universitatea Spiru Haret din București (2010).
Experiența profesională a început a și-o forma începând cu anul 2000, când primele sale două locuri de muncă au fost de profesor la catedra de Limba Română a Grupului Școlar Industrial Perspektiva și de educator la Școala Specială, ambele instituții de învățământ din Sfântu-Gheorghe. În anul 2002, a intrat în mediul privat, lucrând, rând pe rând, la BRD, Rompetrol și Supermarketul Spar, toate în Sfântu-Gheorghe, la ultimele două societăți deținând funcția de director. În anul 2009, s-a reîntors în sistemul de stat, pentru 4 ani deținând funcția de director al Oficiului Județean de Poștă Covasna, unde în continuare, în perioada 2013-2019 și-a desfășurat activitatea ca salariat al compartimentului Marketing. În anul 2019, a devenit, până de curând, consilier superior la Agenția de Protecția Mediului Covasna. În anul 2016, a fost ales consilier județean în cadrul Consiliul Județean Covasna, pe listele Partidului Național Liberal, funcție din care și-a dat demisia în toamna anului trecut.
În 28 ianuarie 2020, Guvernul Orban l-a numit pe Cosmin Boricean subprefect al județului Covasna.
Cei doi, Iulian Todor și Cosmin Boricean, îi înlocuiesc la conducerea Instituției Prefectului - Județul Covasna pe prefectul Sebastian Cucu și subprefectul Necolae Radocea. Sebastian Cucu s-a întors pe postul său de șef al Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului, însă este de menționat că cei cinci ani de mandat ai săi ca prefect al județului au demonstrat căa fost, fără putere de tăgadă, unul dintre cei mai profesioniști și echilibrați prefecți ai Covasnei, cel puțin dacă ne raportăm la perioada postdecembristă.

Categorie: