Deptatul Marius Paşcan (PMP): „Nu s-a discutat chiar deloc, anticipat acestei moţiuni, pe vreo formulă de Guvern”

Autor:

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Marius Paşcan, a declarat, joi (10 octombrie 2019 - n.n.), că nu s-a discutat deloc, anticipat acestei moţiuni, pe vreo formulă de Guvern şi că dacă formaţiunea sa va fi invitată, este dispusă să facă parte din viitoarea guvernare a României.
„Suntem încântaţi că moţiunea a trecut, am avut chiar un vot în plus peste numărul semnatarilor acestei moţiuni de cenzură. În continuare vor urma negocieri între PNL, PMP, USR, PRO România, ALDE, eventual, şi UDMR, pentru configurarea unui nou Executiv. Dacă ni se va solicita, suntem dispuşi să compunem viitoarea guvernare a României, prin urmare aşteptăm cu încredere un restart pentru această ţară, după trei ani de guvernare ticăloşită, care a făcut mult rău şi a adus multe deservicii României şi în plan extern. Pot să vorbesc doar în numele PMP, noi suntem dispuşi să ne asumăm guvernarea României, alături de ceilalţi colegi, de celelalte partide parlamentare, în ideea în care se va ajunge la un consens în această privinţă. Nu s-a discutat chiar deloc, anticipat acestei moţiuni, pe vreo formulă de guvern”, a declarat Marius Paşcan.
Reprezentantul PMP a menţionat că „numai cei de la PNL şi-au asumat că vor prelua guvernarea, chiar şi neavând o majoritate necesară în Parlament, însă PMP se solidarizează cu liberalii pentru a aduce stabilitate ţării şi pentru a o pregăti pentru momentul de criză economică, care se arată la hotarele Europei şi ale lumii”.
„Cred că se poate configura şi un Guvern de uniune naţională, dar un Guvern politic, nu de tehnocraţi, noi respingem posibilitatea unui guvern compus din tehnocraţi, întrucât considerăm că politica nu este facultativă şi, cu atât mai mult, în momente grele de criză pentru România - criză politică, economică şi socială -, partidele politice, oamenii politici trebuie, la modul matur, să guverneze ţara şi să o stabilizeze în primul rând, în perspectiva crizei economice care se profilează şi în România”, a mai afirmat deputatul Marius Paşcan.