Deputatul Bogdan Diaconu propune desfiinţarea UDMR după modelul interzicerii Partidului Comunist Român

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a publicat, recent, pe blogul său o pledoarie pentru scoaterea în afara legii a UDMR, susţinând desfiinţarea acestei organizaţii şi interzicerea ei după modelul Partidului Comunist Român. Bogdan Diaconu a prezentat o serie de argumente, lângă care am mai putea adăuga încă multe altele… Importanţa acestui demers constă în aducerea în spaţiul dezbaterii publice, de la nivel parlamentar, a chestiunii depăşirii tuturor limitelor democratice de către UDMR şi necesitatea protejării intereselor Statului Român şi a cetăţenilor săi în faţa agresiunilor udemeriste. Argumentelor de ordin doctrinar care arată clar asemănarea dintre UDMR şi PCR, li se pot adăuga fapte concrete, ce ar trebui subliniate, fiecare în parte, prin gravitatea lor. În cele ce urmează, redăm textul integral al poziţiei deputatului Bogdan Diaconu.
„UDMR trebuie desfiinţat pe modelul Partidului Comunist Român pentru că, de 20 de ani de când se joacă de-a puterea, UDMR chiar a devenit un fel de Partid Comunist Maghiar. Iată şi asemănările de bază: naţionalizarea, prin trecerea avutului românesc în mâini maghiare, fanatizarea, pe bază de ideologie sectară extremistă, plus cultul repetitiv al grandiosului, un fel de Cântarea Ungariei sau Secuilor, cu defilări, marşuri, imnuri şi steaguri.
Prima asemănare: naţionalizarea. UDMR duce o luptă acerbă pentru a „naţionaliza” sau a maghiariza bunurile României în contul unor aşa-zişi reprezentanţi ai comunităţii maghiare. Păduri, conace, terenuri, trec cu duiumul în proprietatea maghiarilor deşi fie au fost răscumpărate deja de Statul Român în preajma Marii Uniri, fie nu au fost niciodată în proprietate maghiară, precum şcolile revendicate de bisericile maghiare, sau, mai rău, au fost luate cu japca de slujbaşii lui Horthy pentru ca acum România să le cedeze ca şi cum ar fi aparţinut în mod real unor criminali de război împroprietăriţi cu forţa armelor pe bază de tâlhărire.
A doua asemănare: fanatismul. UDMR nu este o organizaţie politică, este o ideologie fanatică şi agresivă, capabilă de orice pentru a-i impune unei ţări întregi unitatea ei de măsură: maghiarismul, falsificând istoria, trecutul şi normalitatea. Politica nu este menită să acapareze, ca o credinţă sectară, întreaga viaţă a unui om şi a unei societăţi, fiind doar una din preocupările sale. Udemerismul, devenit comunism maghiar, vrea însă să creeze omul nou, maghiarul absolut, la care să se închine toată suflarea românească. Maghiarul absolut nu e un simplu cetăţean, el e supraom, el defilează prin România călare, scuipă pe drepturile românilor în ţara lor, îşi bate joc de Constituţie deşi profită de prevederile sale extrem de generoase în privinţa minorităţii maghiare, suge de la bugetul de stat în exact acelaşi timp în care distruge statul pe care îl parazitează. În plus, maghiarul de tip UDMR venerează şi celebrează public criminalii de război şi toţi trepăduşii culturnici şi slugarnici ai diferitelor regimuri dictatoriale doar pentru că vorbeau limba maghiară, aşa cum comuniştii schimbau ierarhiile culturale ca să ajungă în faţă slujitorii regimului.
A treia asemănare: manifestările grandioase închinate ideologiei. România e plină, mai nou, de Cântarea Ungariei, de festivismele zilelor maghiare în oraşe unde abia dacă se mai află câţiva reprezentanţi ai acestei comunităţi. Monumente maghiare sunt ridicate peste tot, porţi, steaguri, o frenezie de simboluri autonomiste şi etnice pe baza cărora afirmarea Partidului Comunist Maghiar intitulat UDMR să se erijeze într-o mare forţă. În Bucureşti, UDMR are sediu chiar în Centrul Vechi, pe Lipscani. Pe cine reprezintă UDMR în Centrul Vechi al Bucureştilor? Dar aşa cum au avut prefect în Moldova, de ce nu ar avea sedii şi în Centrul Capitalei şi de ce nu am învăţa toţi ungureşte, aşa cum şi-au exprimat dorinţa în numeroase ocazii liderii acestei organizaţii. Apoi, are şi UDMR un 23 august al său, pe 15 martie, când Internaţionala maghiarilor se agită prin toate colţurile Europei să ne demonstreze superioritatea, iar la noi acasă să ne ceară ruperea României.
UDMR, ca şi Viktor Orban în Ungaria, se dau de ceasul morţii că au luptat împotriva comunismului doar ca să inaugureze în prezent o nouă formulă fanatică, bazată nu pe materialismul dialectico-ştiinţific, ci pe etnicismul tribalo-european. Toată Europa să fie naţionalizată, raţionalizată şi enclavizată pentru minorităţi, aceasta este ideologia omului nou UDMR. Iar şefi de trib, desigur, vor fi politicienii maghiari, de la noi şi de aiurea, că doar ei au inventat întoarcerea la Evul Mediu timpuriu, când cine călărea mai repede şi trăgea mai bine cu arcul putea fi stăpânul Europei.”

Aparut in :