Deputatul Kulcsar Terza Jozsef a uitat să vorbească româneşte

Comunicat de presă

Din Bucureşti până în Sfântu-Gheorghe, deputatul UDMR, dar totodată şi preşedinte PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a uitat să vorbească româneşte. Asta dacă a ştiut vreodată. Amnezia nu l-a oprit, însă, să participe la şedinţa de Consiliu Judeţean Covasna din data de 25.10.2018 şi să se plângă în faţa consilierilor judeţeni de faptul că o sentinţă definitivă obligă Consiliul Judeţean să scoată din sala de şedinţă steagul secuiesc şi pe cel al Ungariei.
A spus-o în limba maghiară şi a refuzat să vorbească româneşte. Parcă făcând parte dintr-un scenariu, a urmat un alt consilier din partea PPMT, care a declarat că începând din acel moment, consilierii acestui partid nu vor mai vorbi româneşte în semn de protest pentru „atrocităţile făcute de români în Transilvania”, în urmă cu 60 de ani şi, mai mult, a cerut (şi a obţinut) un moment de reculegere în memoria victimelor. Asta chiar de ziua Armatei Române.
Avand în vedere faptul că aceste discuţii şi acţiuni nu aveau nicio legătură cu şedinţa de Consiliul Judeţean de astăzi, am hotărât că locul consilierilor PNL nu este acolo şi am părăsit sala.
Foarte grav în opinia noastră este faptul că nu a fost respectată procedura de şedinţă şi ordinea de zi a acesteia, fapt care duce la anularea hotărârilor luate în şedinţa de astăzi, printr-o acţiune în instanţă. Pentru că suntem responsabili şi conştienţi de urmările acestei acţiuni care ar afecta instituţii importante din judeţ, proiecte demarate cu mult timp în urmă şi altele abia iniţiate, înţelegem să nu facem acest demers, dar atragem atenţia conducerii Consiliului Judeţean asupra faptului că şi consilierii români depun eforturi tot pentru binele judeţului şi merită acelaşi respect ca şi cei maghiari. În Consiliul Judeţean nu îşi au locul aceste acţiuni profund şovine care readuc în actualitate tensiunile şi conflictele, uneori violente, între români şi maghiari. De asemenea, atragem atenţia şi consilierilor maghiari că pe viitor nu vom tolera astfel de ieşiri, că dorim să ne desfăşurăm activitatea pentru care am fost trimişi acolo de alegători în condiţii normale şi corecte.
Preşedinte PNL Covasna,
Olimpiu Floroian

Categorie: