Dezmembrarea României, scenarii utopice sau realitate

Un slogan foarte la modă în zilele noastre pentru adormirea Naţiei Române este acela că graniţele actuale ale României, membră în UE şi NATO, nu mai pot fi modificate prin mijloace politico-militare şi, deci, Transilvania nu va fi cedată Ungariei niciodată. Dacă ne uităm în urmă, după căderea Cortinei de Fier, în cei 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, România este una din puţinele ţări din UE care a scăpat de dezmembrare. În timp ce Germania îşi unea teritoriile devenind, prin căderea Zidului Berlinului, din nou Germania Mare al celui de-al treilea Reich, alte ţări europene s-au dezmembrat. Şi aici vorbesc de Cehoslovacia, care se împarte în Cehia şi Slovacia, Iugoslavia (mare federaţie pe vremea lui Tito) se destramă şi ea ca o oglindă spartă în o mie de cioburi pe criterii etnice şi religioase, iar alte ţări se desprind din vechiul URSS şi devin independente, precum Ţările Baltice şi Ucraina. Prin acest proces de dezmembrare are de câştigat Germania, care devine „locomotiva” Uniunii Europene. Cine ar avea de câştigat prin dezmembrarea României? Nu mai este niciun secret. Ar avea de câştigat cel puţin trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Ucraina.
Desigur că arcurile guvernamentale din Ungaria, şi anume Orban Viktor şi toţi ultranaţionaliştii deghizaţi printr-un proces cameleonic în democraţi, doresc din tot sufletul „decesul” naţionalismului românesc şi aplică tot felul de strategii şi scenarii posibile pentru anularea Tratatului de la Trianon prin mijloace paşnice şi ocuparea Ardealului fără violenţă. Aceste lucruri se întâmplă sub ochii noştri „miopi” din cauza laşităţii autorităţilor române şi din cauza delăsării românilor, care cred că „pronia cerească” este cu noi şi nu ne poate face nimeni nimic, suntem intangibili. Iată câteva din mijloacele paşnice pe care Ungaria le aplică.
Acordarea rapidă şi gratuită de către Ungaria a dublei cetăţenii tuturor maghiarilor din Ardeal şi chiar românilor care vor să îşi ia case în Ungaria, la graniţa cu România, care intenţionat au un preţ foarte scăzut. După părerea mea, acesta este un gest subversiv şi periculos pentru România.
Retrocedările de clădiri, pământuri arabile şi păduri spre bisericile maghiare (romano-catolică, reformată, unitariană şi luterană) reprezintă tot o formă de retrocedare paşnică a Ardealului, bucată cu bucată, spre Ungaria.
Intensificarea lobby-ului unguresc în marile capitale ale lumii: Washington, Londra, Paris, Viena, Bruxelles, prin care noi, românii, suntem prezentaţi ca nişte „venetici”, veniţi de nicăieri în Transilvania prin mila grofilor unguri. Filmul „Vin românii” prezentat la o televiziune engleză datorită acestui lobby antiromânesc ne prezintă pe noi, românii, ca pe o naţie de hoţi, leneşi şi cei mai mari exportatori de ţigani mâncători de lebede. Până şi ţiganii din România au dezavuat acest film.
Din păcate, cozi de topor româneşti acţionează împotriva Imnului Naţional al României; un exemplu grăitor în acest sens este şi momentul în care doamna ministru Elisabeta Lipă amendează echipa clujeană de handbal pentru că nu ascultă imnul secuiesc la Sfântu-Gheorghe. Ea motivează acest lucru prin faptul că există o lege care interzice intonarea imnului în competiţii interne, ceea ce este după părerea mea, o gravă eroare. Doamna ministru a fost şi este un reprezentant de seamă al sportului românesc şi o admirăm pentru acest lucru, dar în acest caz, în care a gafat grav, a doua zi ar fi trebui să-şi dea demisia şi să îi solicite premierului să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să anuleze acest paragraf absurd şi să recomande ca în orice tip de competiţie să se cânte Imnul Naţional.
Pe lângă aceste planuri paşnice de ocupare a Ardealului, avem şi planuri extremiste şi violente. Grupările extremiste, printre care se numără în Ungaria Jobbik şi Garda Maghiară, care se îmbracă în culorile ducelui Arpad, au fost scoase în afara legii de Curtea de Apel Budapesta. Între timp, în România, plutonul secuiesc format din tineri exaltaţi şi violenţi, care încearcă să bage groaza în românii din Covasna, Harghita şi Mureş, îşi face nestingherit treaba în continuare. În paralel, partidele maghiare din România (dintre care UDMR-ul nici măcar nu este partid), dublând pe aceşti extremişti şi xenofobi, susţin autonomia inexistentului ţinut secuiesc, pe care îl consideră Calul Troian al Ungariei în România. Din păcate, avem şi asociaţii româneşti care fac propagandă antiromânească, mascată, în special pe la televiziunile clujene, cum este Liga Transilvania-Banat, condusă de Sabin Gherman. Iar Asociaţia Drum Nou „Neuer Weg”, condusă de Wily Schuster şi Erwin Albu, declară: „Apropo de Ţinutul Secuiesc şi de independenţa economică a Transilvaniei faţă de Bucureşti: ne luăm ţara înapoi”! Şi exemplele pot continua la nesfârşit.
Ne bucură, totuşi, că unitatea României are duritatea diamantului, dar, atenţie români, şi diamantele pot fi tăiate…! Vivat România Mare!

Categorie: