Drapelul României a fost vandalizat în plină stradă la Sfântu-Gheorghe!!

FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ
COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş condamnă gestul ilegal şi de o deosebită gravitate al vandalizării, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2013, a Drapelului României amplasat în faţa Prefecturii judeţului Covasna.
Solicităm autorităţilor centrale ale Statului Român să întreprindă măsuri energice pentru prinderea şi pedepsirea făptaşilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ofensă adusă însemnelor naţionale. Totodată, cerem organelor abilitate să acţioneze asupra cauzelor care au determinat comiterea, din nou, a unor asemenea fapte şi asupra autorilor morali, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, cunoscuţi pentru instigarea permanentă împotriva românilor, României şi valorilor, simbolurilor şi însemnelor naţionale.
Reamintim Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României faptul că în această situaţie s-a ajuns pe fondul diminuării continue, în ultimii 23 de ani, a autorităţii Statului Român în judeţele Covasna şi Harghita, ca urmare a compromisurilor făcute de partidele politice româneşti cu formaţiunile minorităţii maghiare care au în statut şi promovează separatismul şi înfăptuirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice.
În acest context, cu atât mai de neînţeles, pentru toţi locuitorii de bună credinţă ai judeţului Covasna, este iminenta înlocuire din funcţie a prefectului Codrin Munteanu, doctor în drept administrativ, cunoscut pentru profesionalismul său şi pentru exigenţa dovedite în aplicarea prevederilor legale. Motiv pentru care solicităm primului ministru al Guvernului României, Domnului Victor Ponta, ca în conformitate cu declaraţiile făcute la Adunarea Populară a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de la Topliţa, din 20 martie 2010, dar şi cu promisiunile USL din recent încheiata campanie electorală, să îl menţină în funcţia de prefect al judeţului Covasna pe Domnul Codrin Munteanu, garant al asigurării ordinii publice şi a legalităţii în judeţul Covasna.
Înlocuirea din funcţia de prefect a Domnului Dr. Codrin Munteanu nu înseamnă altceva decât încă un pas înapoi pe care guvernaţii României contemporane îl fac în faţa pretenţiilor extremismului maghiar, care s-a şi grăbit să sărbătorească o nouă victorie obţinută în lupta cu „şovinismul românesc”.
Domnule Prim-Ministru, să nu uitaţi că legământul făcut de extremismul maghiar din perioada interbelică faţă de România şi Poporul Român este la fel de actual ca şi atunci: „Ţara, naţiunea, instituţiile şi tot ce este valah, e înaintea noastră superlativul odiosului ce trebuie urât din toate puterile şi combătut prin toate mijloacele. (…) Cu cât vom avea mai multe libertăţi, cu atât vom lucra mai intens, cu cât vom avea mai multe drepturi, cu atât vom fi mai periculoşi pentru Statul Român, căci nouă drepturi şi libertăţi de la români nu ne trebuie decât ca să le îndreptăm în contra lor!”.
Şi cu această ocazie, în numele celor 400.000 de români din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, dar şi al concetăţenilor maghiari care nu sunt adepţii separatismului pe criterii etnice reînnoim solicitarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, adresată Guvernului României, de întărire a legalităţii şi autorităţii Statului Român în această parte de ţară, pentru a putea face faţă valului de extremism şi separatism promovat încontinuu de organizaţiile maghiare de extremă dreaptă.
Biroul de presă,
28 ianuarie 2013