Drum bun spre stele, dragă doamnă dirigintă Georgeta Ciobotă!

Noi, absolvenţii promoţiei 1992 a actualei Şcoli Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” Alba-Iulia, am aflat cu profundă tristeţe şi durere în suflete despre dispariţia iubitei noastre diriginte, distinsa profesoară Georgeta Ciobotă, primul director al noii unităţi de învăţământ, care şi-a deschis pentru întâia dată porţile în septembrie 1972. Cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie regretul care ne încearcă în aceste momente, dar pentru a sublinia nobleţea sufletească a celei care a format şi a instruit generaţii întregi de elevi de-a lungul carierei sale, am aşternut, totuşi, câteva gânduri din partea unor foşti elevi de-ai domniei sale:
„Desigur că cele mai de seamă lecţii pe care doamna profesoară Georgeta Ciobotă le-a predat elevei Camelia Stanciu nu sunt cele despre Limba şi Literatura Română, latină sau franceză… Nicidecum! Lecţia cea mai importantă a fost despre valorizare şi apreciere, lucru pe care-l făcea fără părtinire, indiferent de mediul din care proveneai, clasa socială sau statutul părinţilor. Da, da, cele mai de preţ lecţii pe care doamna dirigintă Georgeta Ciobotă le-a predat au fost despre omenie, imparţialitate, curaj, asumare, leadership! Da, da, aţi citit bine! LEADERSHIP. A fost un om extraordinar de la care am avut ce învăţa. Dumnezeu să-i aşeze sufletul în Împărăţia Sa, alături de al celorlalţi dascăli care ne-au călăuzit paşii!” (Camelia Stanciu).
„Toţi profesorii aveau porecle. Cu o excepţie: doamna Ciobotă. Auzisem de dânsa de la fraţi sau surori, de la ceilalţi copii de la locul de joacă, aşa cum elevii aud despre toţi profesorii dintr-o şcoală. Despre dumneaei auzisem doar un lucru, că ar fi severă, dar corectă, şi am respirat uşurată când am auzit că doamna Ciobotă o să îmi fie dirigintă. Lucrurile predate încă îmi sunt întipărite în minte. Şi doar acum, ca adult, dar şi ca profesor, îmi dau seama cât de mult contează ca elevii din faţa ta să îşi amintească, chiar şi după 30 de ani, cum le-ai predat un concept. Mă gândesc adesea la dânsa şi folosesc, când predau elevilor din clasele mele, aceleaşi exemple pe care le-a folosit şi dânsa. Dedicaţia pe care am văzut-o în fiecare zi, la fiecare oră, mormanele de cărţi cu care s-a înconjurat mi-au rămas dragi şi mi-au fost o călăuză în viaţa profesională. Regret enorm dispariţia doamnei diriginte. Dumnezeu să o ierte, iar pe cei dragi dânsei să-i întărească! (Alina Cazan).
„Sunt recunoscător că am încăput pe mâna unui dascăl de excepţie, care a găsit drumul spre inima mea de copil şi mi-a jalonat şi drumul în viaţă într-un moment de răscruce, în care aveam nevoie de îndrumare şi sprijin. Mai mult, dincolo de un profesor cu har, a fost şi un om minunat! Din păcate, azi predă la îngeri. Dascăl minunat, îţi mulţumesc!” (Horia Opruţa).
Îi mulţumim doamnei diriginte Georgeta Ciobotă, ne vom ruga pentru sufletul dânsei şi îi promitem că nu o vom uita niciodată!
Absolvenţii promoţiei 1988-1992 a Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” Alba-Iulia

Categorie: