Drum luminat, Maestre Dumitru Fărcaş!

Una dintre cele mai strălucitoare stele călăuzitoare care i-a dat sufletului românesc măreţie şi demnitate, comuniune permanentă cu frumuseţea spirituală a trăirii strămoşilor noştri în vatra lor milenară a fost - în timpurile grele de mai demult, dar şi în cele grele de astăzi - muzica marelui nostru artist DUMITRU FĂRCAŞ.
Melodiile sale culese din popor i-au dat neamului nostru o marcă de identitate inconfundabilă şi sublimă pe care cohorte întregi de destrămători de naţiune nu o vor mai putea şterge niciodată.
Prin melodiile şi arta sa, sufletul nostru a atins cele mai îndepărtate şi mai adânci în Timp fascicule ale frumuseţii trăirii, cu necuprinsă iubire, a duratei noastre româneşti prin milenii în această „ţarină” din Carpaţi.
Membrii şi simpatizanţii Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din România şi cei ai Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş au aflat cu durere sufletească de plecarea la cele eterne a vicepreşedintelui naţional al acestei societăţi culturale, personalitate emblematică a folclorului românesc, DUMITRU FĂRCAŞ.
Dragă maestre, ştim că ai iubit oamenii, ne-ai iubit şi pe noi, şi pentru tot ceea ce ai făcut pentru memoria marelui şi iubitului tău şi al întregului Popor Român Erou Naţional - Avram Iancu, pentru borna neclintită de hotar pe care ai pus-o, pentru eternitate, identităţii noastre naţionale, îţi mulţumim şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să te aibă în paza Sa.
Condoleanţe familiei îndoliate.

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România,
Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş

Categorie: