Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei - şicanată, de 6 ani, de UDMR în cazul sediului BNR din Sfântu-Gheorghe!


Autor: 

Dan Tanasă

Cu toate că a pierdut în instanţă la toate nivelele, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna refuză să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti în cazul fostului sediu din Sfântu- Gheorghe, judeţul Covasna, al Băncii Naţionale a României (BNR).
Consiliul Judeţean Covasna, condus de către UDMRistul Tamas Sandor (foto), continuă să împiedice Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei să intre în posesia fostului sediu din Sfântu-Gheorghe al BNR, în ciuda faptului că, în februarie 2010, Episcopia a avut câştig de cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Fostul sediu din Sfântu-Gheorghe al BNR a fost atribuit, prin hotărâre de Guvern sub semnătura PSD-istului Adrian Năstase, în 2004, Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, însă una din primele hotărâri luate de Guvernul Tăriceanu a fost să emită o nouă hotărâre prin care a atribuit clădirea CJ Covasna, după cum poftea UDMR.
Episcopia a acţionat în judecată Guvernul României şi CJ Covasna şi a avut câştig de cauză, însă, cu toate acestea, Consiliul refuză să pună în aplicare sentinţele judecătoreşti, motiv pentru care în acest moment se află pe rolul instanţelor alte procese, culmea, pentru punerea în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti!
O adresă a Administraţiei Patrimoniului Protocolului de Stat (APPS) către Guvernul României (vezi facsimil), face lumină în privinţa cauzelor pentru care nici până acum Episcopia Covasnei şi Harghitei nu a intrat în posesia sediului BNR din Sfântu-Gheorghe: CJ Covasna refuză fără temei să pună în aplicare hotărâri de guvern şi sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile!

http://tanasadan.blogspot.com/

Categorie: