Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna se extinde în Mureş


Harghita şi Covasna se va extinde şi în judeţul Mureş, rolul acestui organism fi ind acela de a păstra şi dezvolta identitatea naţională a românilor din zonă.
Decizia de extindere a Forumului s-a luat duminică, la Topliţa (foto), în cadrul unei întâlniri pe care membrii Consiliului Director al Forumului au avut-o cu reprezentanţi ai asociaţiilor civice şi culturale din judeţul Mureş, care şi-au exprimat dorinţa de a adera la acest organism.

S-a hotărât convocarea, în luna martie, a unei adunări generale în care să se procedeze la modifi cările necesare la statut, Forumul urmând să se numească, ulterior, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş.
Preşedintele Forumului Civic al Românilor din Harghita şi Covasna, Ioan Solomon, a declarat că extinderea acestuia este „un semn de solidaritate şi alarmă, care răspunde îngrijorării românilor direct afectaţi de recenta adoptare tacită, în Senat, a proiectului de lege iniţiat de UDMR cu privire la regionalizarea României şi de includere pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a proiectului de Lege privind statutul minorităţilor naţionale”.
Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna a fost înfi inţat în 2005, reuneşte 12 organizaţii din cele două judeţe şi are ca scop asigurarea coordonării şi unităţii de acţiune a societăţii civile româneşti din Covasna şi Harghita, în vederea păstrării şi dezvoltării identităţii naţionale a românilor de aici şi asigurării unei convieţuiri interetnice normale cu ceilalţi locuitori ai acestei zone.
AGERPRES (Gina Ştefan)

Categorie: