Fostul secretar general UDMR demontează manipularea UDMR în cazul primarului din Corund

Liderii UDMR se întrec în declaraţii iresponsabile în cazul primarului UDMR din Corund, amendat de instanţă pentru refuzul de a pune în executare o sentinţă definitivă, şi manipulează opinia publică cu scopul de a obţine foloase electorale.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul UDMR, Kelemen Hunor, se declară extrem de revoltat de sentinţa definitivă a Curţii de Apel Târgu-Mureş prin care colegul său de partid a fost amendat cu aproape 100.000 de euro şi ameninţă că această situaţie va fi adusă în atenţia instituţiilor europene.
Hunor nu spune, însă, faptul că amenda a fost dictată de instanţă pentru faptul că primarul UDMR din Corund, Katona Mihaly, a refuzat să pună în executare o sentinţă definitivă. În schimb, liderul UDMR, Kelemen Hunor, manipulează electoral şi afirmă că amenda ar fi pentru amplasarea unei inscripţii în limba maghiară pe Primăria Corund.
În mod surprinzător, propaganda mincinoasă a liderului UDMR şi a formaţiunii maghiare în acest caz este demontată chiar de către fostul secretar general al UDMR, Kovacs Peter.
Într-un editorial în limba maghiară publicat pe portalul transindex.ro, Kovacs demontează minciunile promovate de Kelemen Hunor în spaţiul public şi afirmă încă de la început faptul că „în statul de drept hotărârile judecătoreşti definitive trebuie respectate de primarii din secuime”.
Mai departe, Kovacs subliniază în editorialul său ceea ce s-a întâmplat în realitate în cazul primarului UDMR din Corund, amendat definitiv de instanţă: „Un cetăţean al unui stat constituţional nu a fost dispus să se supună unei decizii judecătoreşti definitive. Primarul nu a aplicat legea. A fost pedepsit pentru că a făcut asta”. „Ce era de aşteptat? Aplauze?”, scrie Kovacs.
Kovacs sugerează chiar că banii ar trebui cheltuiţi pentru cauze nobile, iar primarii ar trebui să respecte legea.
(Foto: Kovacs Peter şi Kelemen Hunor în 2016, polgarportal.hu)

Categorie: