Harghita - Alianţa Maghiară din Transilvania anunţă că va arbora 100 de steaguri secuieşti în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

Autor:

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) a lansat, miercuri (27 ianuarie 2021 - n.n.), o iniţiativă care vizează arborarea a 100 de steaguri secuieşti în locul fiecărui astfel de steag îndepărtat prin sentinţă judecătorească, se arată într-un comunicat de presă.
„În cursul zilei de azi (miercuri, 27 ianuarie 2021 - n.r.) am lansat iniţiativa „100 în loc de 1”, care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc (?! - n.n.) în locul fiecăruia care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti neîntemeiate. Şi pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei”, se arată în comunicatul semnat de copreşedintele AMT, Mezei Janos.
Sursa citată susţine că prefecţii judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, „dar mai ales Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, fondată de Dan Tanasă (actual deputat AUR - n.r.), poartă o luptă continuă împotriva steagului Ţinutului Secuiesc, simbolul unei regiuni istorice ca multe alte din această ţară”, scopul fiind acela ca „steagul respectiv să dispară din peisajul public al acestei regiuni”.
În comunicat se mai arată că maghiarii din România respectă legile şi nu se opun sentinţelor definitive ale instanţelor, motiv pentru care acestea au fost puse în practică şi steagurile au fost îndepărtate, dar le consideră „profund netemeinice şi nelegale”.
Totodată, se mai precizează că membrii comunităţii nu pot să asiste resemnaţi la încălcarea drepturilor lor, ci, din contră, este nevoie de „o reacţie legală dar corespunzătoare şi demnă la aceste provocări care în mod evident şi vizibil instigă la tensiuni interetnice”.
Alianţa Maghiară din Transilvania este formată din Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM).