Horia Grama (PSD): „Nu dezarmăm, continuăm lupta; oamenii vor vedea ce înseamnă guvernarea liberală”

Autor:

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, s-a arătat dezamăgit de rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României, care indică o victorie categorică a lui Klaus Iohannis, însă a menţionat că social-democraţii nu „dezarmează” şi continuă lupta, propunându-şi să câştige următoarele alegeri de anul viitor şi să redevină principala forţă politică din ţară.
„Suntem dezamăgiţi, ne-am fi dorit, desigur, ca Viorica Dăncilă să câştige alegerile prezidenţiale, pentru că astfel ar fi fost un echilibru pe scena politică. Dar nu dezarmăm, continuăm lupta. PSD va fi în opoziţie şi vom arăta ce înseamnă adevărata opoziţie. Urmează alegerile locale, iar apoi cele parlamentare din toamna anului viitor şi avem speranţa că ne vom redresa şi vom ajunge din nou prima forţă politică a ţării. (…) Desigur, va trebui să facem o evaluare internă, pentru că am avut şi noi greşelile noastre, fără doar şi poate, să facem strategii şi mai ales să învăţăm să ne adresăm electoratului, pentru că PSD a făcut foarte multe lucruri bune, dar nu am ştiut să le prezentăm. Deci, va trebui să găsim noi căi de comunicare şi relaţionare”, a declarat Horia Grama.
Liderul PSD Covasna a remarcat prezenţa scăzută la vot din rândul comunităţii maghiare, arătând, însă, că în localităţile din judeţul Covasna cu populaţie preponderent românească participarea a fost aproape de media naţională.
„Am remarcat un absenteism la vot în rândul comunităţii maghiare, normal, oarecum, în condiţiile în care UDMR nu a susţinut pe faţă niciunul dintre candidaţi, lăsând la libera alegere a cetăţenilor, iar în atare condiţii, desigur, că au ieşit foarte greu la vot. În zona românească procentul de participare la vot a fost, conform estimărilor noastre, în jur de 40%, deci aproape de media pe ţară. (..) Acum lumea va putea vedea ce a însemnat guvernarea PSD şi ce va însemna guvernarea liberală şi care vor fi beneficiile pentru oameni”, a mai spus Horia Grama.
În cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României, judeţul Covasna s-a situat pe penultimul loc la nivel naţional în ce priveşte prezenţa la urne, înaintea judeţului Harghita, cu o participare de circa 25,86%, mult mai scăzută faţă de primul tur, când a fost de 37%. (…)