Hram la Sfânta Mănăstire Valea-Mare

Mare ne-a fost bucuria, pe 24 iunie, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul - Sânzienele sau Drăgaica, cum i se mai spune în popor - să participăm la Hramul Sfintei Mănăstiri de la Valea-Mare, pentru întâia oară sub vrednica păstorire a Preasfinţitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei.
Zeci de preoţi şi călugări, mii de credincioşi ortodocşi şi numeroase personalităţi au fost prezenţi, într-un cuget şi-o simţire, la Sfânta Liturghie Arhierească slujită de PS Andrei Moldovan în acest colţ de Rai care este Sfânta Mănăstire „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din judeţul Covasna. Printre aceştia, îi amintim pe prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, primarii Leca Băncilă (Întorsura-Buzăului), Gheorghe Marin (Barcani), Nicolae Stoica (Sita-Buzăului) şi edilul gazdă Gheorghe Avram (Valea-Mare), pe părintele arhimandrit Emilian Telcean - stareţul „Mănăstirii Sfântul Ilie” de la Topliţa, părintele Florin Tohănean - protopop de Întorsura-Buzăului, părintele Ioan Bercu - protopop de Sfântu-Gheorghe, părintele Dumitru Apostol - protopop de Topliţa, şi cel proaspăt ridicat la rangul de protosinghel, părintele Ilie Bularca - stareţul Mănăstirii Valea-Mare.
Emoţionantă până la lacrimi a fost clipa în care PS Andrei, în cuvântul său de învăţătură, a citat dintr-un mare profesor de teologie sibiană spunând că noi „stăm în sânge, românii, până la brâu”. Doamne, ocroteşte-i şi miluieşte-i pe români după bunătatea sufletelor lor născute din adâncurile unui bimilenar popor, blajin şi paşnic!

Categorie: