Idei de înţeles pentru toţi şi de reţinut de către parlamentari şi guvernanţi

Domnii parlamentari şi guvernanţi sunt consideraţi reprezentanţii noştri; de aceea, aducem în atenţia dânşilor câteva probleme care ne preocupă şi pe care noi îi rugăm să le rezolve prin puterea ce o deţin.
- SĂ NU SE SCADĂ NUMĂRUL DE PATURI DIN SPITALE, că nici aşa nu sunt suficiente.
- SĂ NU SE MAI IA MĂSURI POPULISTE, ca acelea cu scăderea preţurilor la medicamente, care au dus la dispariţia unor medicamente de pe piaţă. Unele medicamente sunt foarte scumpe, iar altele nici nu se găsesc. Avem nevoie de produse obţinute din plasmă umană, fără de care unii bolnavi mor. De ce să apelăm la firme străine, care nici nu ne pot livra la timp produsele şi ne şi costă foarte mult, când s-ar putea investi la Centrul din Cluj-Napoca, aproximativ două milioane de euro şi s-ar putea crea o astfel de secţie care ar putea asigura produsele necesare la timp şi la preţuri mai mici, Ţara făcând astfel economii?! Sunt ramuri de unde se pot lua aceşti bani, cu riscul de a întârzia unele lucrări, dar salvând vieţi care nu se pot recupera mai târziu.
- SĂ NU FIE NEDREPTĂŢIT CAPITALUL ROMÂNESC ÎN FAŢA CELUI STRĂIN, CI DIMPOTRIVĂ, SĂ I SE DEA PRIORITATE, atât în probleme de investiţii în infrastructură, cât şi în servicii. AVEM NEVOIE DE REFACEREA INDUSTRIEI ROMÂNEŞTI AUTOHTONE!
- STOPAŢI DISTRUGEREA ÎNTREPRINDERILOR ROMÂNEŞTI CARE NE-AU MAI RĂMAS! Ne-am bucurat că s-a salvat şantierul naval de la Mangalia.
- STOPAŢI VÂNZAREA BOGĂŢIILOR ŢĂRII CARE NE-AU MAI RĂMAS ŞI A PĂMÂNTULUI ROMÂNESC, că ajungem ca, în propria Ţară, să călcăm pe pământ străin, pentru care o să ni se ceară chirie sau chiar să evacuăm spaţiul!
- Românii, se vede, sunt foarte săritori la plângerile şi sfaturile străinilor. Astfel, l-au executat pe Mareşalul Ion Antonescu, fără să stea pe gânduri, şi i-au demolat şi statuile. RUGĂM SĂ SE IA DE URGENŢĂ ŞI HOTĂRÂREA DEMOLĂRII TUTUROR STATUILOR ŞI MONUMENTELOR RIDICATE CRIMINALILOR MAGHIARI CARE AU COMIS ATROCITĂŢI ÎMPOTRIVA POPULAŢIEI ROMÂNEŞTI, PRECUM HORTHY, PETOFI etc.!! Acestea sunt monumentele cu care sărbătorim Centenarul Marii Uniri?! Oare consideraţi că românii pot îndura la nesfârşit? Până când să mai suportăm atâta umilinţă?! Trebuie, oare, să ne închinăm statuilor criminalilor maghiari pentru „a beneficia” de voturile udemeriste? Noi nu avem nevoie de voturile lor manipulatoare!!
- În altă ordine de idei, CONDUCEREA ŢĂRII „SE DĂ PESTE CAP” SĂ ACORDE BENEFICII SPECIALE FOSTEI FAMILII REGALE. Până când să ne preocupăm în mod special de urmaşii regelui? Nu au avut funcţii de şefi de stat şi nici nu au rămas minori neajutoraţi. E adevărat că familia a fost obişnuită să fie deservită de cel puţin 20 de servitori. Să fie sănătoşi! Să trăiască din ce au muncit sau muncesc, ca orice cetăţean! NU MAI AVEM NEVOIE DE ÎNCĂ O CĂPUŞĂ PE SPATELE POPORULUI!
O să dea bunul Dumnezeu să ne descotorosim şi de celelalte. Nu considerăm că e necesar să se treacă fosta familie regală pe lista celor asistaţi social. Cei amărâţi, cărora li se acordă ajutor social, pe la noi sunt puşi să presteze o muncă în folos obştesc (li se dă câte un sac de plastic să adune gunoaiele de pe străzi, ca să-şi merite cumva banii primiţi). De posturi „de tras sforile” nu avem nevoie.
- SĂ SE REVOCE HOTĂRÂRILE PRIVIND RETRIBUŢIILE ŞI PENSIILE NESIMŢITE!
Nu poate mânca nimeni de 12 ori mai mult, sau şi de mai multe ori, decât o altă persoană! (Legic, diferenţa dintre cea mai mică şi cea mai mare retribuţie este de 12 ori!) Nu credeţi că este exagerat?
- În altă ordine de idei, AM FOST PROCOPSIŢI CU O COROANĂ REGALĂ ÎN STEMA ROMÂNIEI, FĂRĂ SĂ FIM CONSULTAŢI! ŞI FĂRĂ SĂ AVEM NEVOIE! Deoarece nu avem monarhie şi nici nu dorim să mai avem vreodată, nu avem nevoie de acea coroană în stemă! Însă, în schimb, până acum nu a fost vreme ca să se observe, sau nu a fost interes în acest sens, că românii transilvăneni, încă nici azi, nu suntem reprezentaţi în stema Ţării! Se consideră că nu facem parte din România?! DORIM SĂ NI SE FACĂ ŞI NOUĂ, ROMÂNILOR TRANSILVĂNENI, UN LOCŞOR ÎN STEMA ROMÂNIEI! Dacă se poate, că minorităţile sunt reprezentate din timpul imperiului austro-ungar şi şi-au păstrat locul „de cinste”, numai noi, românii majoritari, nu avem loc în stemă! Câtă bătaie de joc!
- DORIM, DE ASEMENEA, SĂ SE ÎNCEAPĂ DEMERSURILE PENTRU UNIREA PROPRIU-ZISĂ A REPUBLICII MOLDOVA CU ROMÂNIA! Aşa cum s-au unit cele două Germanii! Nu ne mulţumeşte răspunsul „diplomatic” al ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, care ne vorbeşte despre Unire în cadrul Uniunii Europene. Nu avem nevoie de poveşti de adormit copiii! În cadrul UE sunt altfel de „uniri”, între popoare de etnii diferite, cum suntem noi cu Ungaria, care la rândul ei, doreşte o unire fierbinte cu Transilvania. NOI VREM REVENIREA MOLDOVEI LA PATRIA-MAMĂ! Jumătate din populaţia Republicii Moldova are deja cetăţenie română! Nu ne interesează poziţia duşmanilor! Nu le cerem părerea! Ruşii şi-ar dori să ocupe, dacă s-ar putea, întreaga Europă. Deşi convieţuim în acelaşi „ocean”, peştele mare cu peştele mic, pe noi, românii, n-o să ne înghită, nu pentru că am fi „mari şi tari”, ci pentru că suntem un peşte mic cu solzii tari şi le-am sta în gât, ceea ce ar putea să le fie fatal. Trebuie să începem să acţionăm ca atare, că, vorba românului: „boala lungă-i moarte sigură!”.
- Şi, dacă tot zice că se străduieşte, conducerea Ţării să se dea peste cap pentru anumite lucruri, cum ar fi CONSTRUIREA, URGENTĂ, A MONUMENTULUI MARII UNIRI LA ALBA IULIA!!! Că e mai mare ruşinea să sărbătorim Centenarul Marii Uniri fără monument…
- Acum e la modă să se vorbească englezeşte, „diplomatic”, şi sofisticat. Am considerat că nu e cazul să ne ascundem după deget. De aceea, NOI VORBIM ROMÂNEŞTE DESPRE UNELE PROBLEME CARE NE DOR DE MULTĂ VREME ŞI CARE, DEŞI S-AU MAI SPUS, NU S-AU REZOLVAT, ÎNCĂ. NOI SPERĂM SĂ ÎNCEAPĂ SĂ ÎI DOARĂ ŞI PE CEI CARE SUNT DATORI SĂ LE REZOLVE, CĂ DE ACEEA I-AM TRIMIS LA GUVERNAREA ŢĂRII! Fraţii trebuie să se ajute între ei, doar că unii au uitat că i-am votat cu încredere de frate şi, în loc să ne reprezinte, ne aduc daune! Cu trădători nu putem înainta! Sunt doar iluzii de moment. Cei care urcă anormal de rapid, şi foarte sus, au „şansa” să cadă şi să se zdrobească puternic, dacă nu fac ceea ce trebuie! Timpul a dovedit asta, de fiecare dată.
SĂ DEA BUNUL DUMNEZEU SĂ MAI AUZIM ŞI DE BINE…!

Categorie: