Întâmplări comentate - nr 250

30 iunie

 • Mare sărbătoare! Soborul celor doisprezece Apostoli. Patriarhul Daniel a sosit la Mănăstirea Bârsana din Maramureş pentru a sfinţi noua biserică a mănăstirii. După aproape 400 de ani a reînviat obştea monahală din Bârsana. Înaltpreasfinţitul Ioan, Arhiepiscop al Covasnei şi Harghitei, a fost prezent. Prin vlădicul nostru, covăsnenii şi harghitenii au fost acolo şi au omagiat această mare restituire dată de Dumnezeu. Suntem bucuroşi că Trinitas TV poate să ne transmită astfel de evenimente.
 • PDL e pe toboganul dezintegrării. Udemeristul Vasile Blaga a ajuns să-l conducă. Credem că vor urma mai multe acţiuni antiromâneşti sub conducerea acestei persoane, care nu are ce căuta în politica românească. Noi ştim ce a făcut în judeţul Covasna împotriva românilor. Bine ar fi dacă el nu ar mai fi parlamentar.

1 iulie

 • Sfânta zi de Duminică. Se oficiază în parohii Sfânta Liturghie. În pastorale aflăm că azi e pomenit Sfântul Leontie de la Rădăuţi şi ni se aduce aminte de vindecarea slugii sutaşului de către Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos.
 • Unii, care nu au valori creştine, se strâng, chipurile cultural, la Târgu-Mureş, pentru a protesta, a plânge şi a judeca tot ce se întâmplă pozitiv în România. Agerpres ne aduce la cunoştinţă că economistul de la BJATM Târgu-Mureş, Vasile Borbeli, acum responsabil politic al unei uniuni culturale antiromâneşti, deplânge faptul că domnul Attila Marko a fost condamnat, cu executare, pentru mânăreli tipic udemeriste, cu un imobil construit din colectă publică şi dat ilegal administraţiei Bisericii Reformate. Vajnicii apărători ai antiromânismului şi spoliatori ai comunităţilor susţin că e legal să fie dată clădirea Colegiului „Miko” din municipiul Sfântu-Gheorghe, construită din colectă publică, Eparhiei Reformate şi să nu rămână în proprietatea comunităţii reprezentată de Primăria Sfântu-Gheorghe şi Consiliul Local al municipiului. Halal reprezentanţi ai comunităţii, udemeriştii ăştia!
 • Fiind Duminică, mi-am mai aruncat ochii pe cărţi de istorie, pe site-uri care au preocupări cu privire la istorie. Am găsit ce a zis Mikloş Horthy în octombrie 1919, după realizarea României Mari. Iată: „Până când va veni momentul potrivit pentru un atac, vor trebui menţinute relaţii paşnice cu România, însă trebuie folosită orice ocazie pentru a o izola diplomatic, iar în Transilvania trebuie să-şi menţină activitatea o organizaţie iredentistă activă”. Când văd ce se întâmplă azi, constat că urmaşii lui Horthy pun în aplicare ad literam directiva.
 • La Cătruşa, se încheie Festivalul internaţional „Insula secuiască”, desfăşurat datorită finanţării Primăriei municipiului Târgu-Secuiesc. Scopul său a fost de a menţine în viaţă antiromânismul, revizionismul, iredentismul, cultul mincinos al Ungariei Mari inexistente, printre cetăţenii români ai minorităţii ungare. Iată că ce a zis Horthy se înfăptuieşte. Cum? Vă las pe dumneavoastră să judecaţi.

2 iulie

 • Doxologia, site-ul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ne atenţionează: „La 2 iulie 1504, după 47 de ani de slujire a poporului cu timp şi fără timp, în vremuri de furtună, alesul lui Dumnezeu Ştefan, Domnul Moldovei, s-a mutat la locaşurile de veci. Ţara „l-a îngropat cu multă jale şi plângere în mănăstire în Putna care era de dânsul zidită. Atâta jale era de plângeau toţi ca după un părinte al său, căci cunoşteau toţi că s-au scăpat de mult bine şi multă apărătură”. Trupul a rămas la „mănăstirea sa cea iubită”, iar sufletul a mers alături de Hristos Domnul său, cu a cărui putere a câştigat biruinţe, a zidit locaşuri sfinte şi a condus supuşii către mântuire. De acum înainte poporul îi va spune „Sfântul Ştefan Vodă”. Cinstirea sa ca sfânt va străbate secolele, iar Eminescu va exprima cu limpezime locul pe care slăvitul domn al Moldovei îl are în istoria mântuirii românilor, sesizând că mormântul său este „altarul conştiinţei naţionale”, iar Mănăstirea Putna este „Ierusalim al neamului românesc””. Cu viziunea sa uimitoare, Mihai Eminescu mai spunea despre Voievod: „În sfârşit, la anul 1504 Ştefan Vodă se coborî în mormânt, gârbovit de greutăţi şi de vârstă, după 47 şi mai bine ani de domnie, iar poporul în urmă-i i-a zis cu dragă inimă şi Bun şi Sfânt şi Mare, căci aşa Domn nici n-avusese până atunci, nici poate că va mai avea de acum şi pururi”. Se împlinesc 20 de ani de când s-a luat înţeleapta hotărâre de canonizare, cerută de neam timp de 388 de ani. Câtă nevoie este şi azi de astfel de oameni!
 • Sesiune parlamentară extraordinară, cerută de Uniunea Social Liberală. Nu prea înţelegem azi ce urgenţe au pentru România. Vom vedea.
 • Ecaterina Andronescu a revenit la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Este o veste foarte bună pentru Irma Chereştei. Amândouă doamnele au sentimente de preţuire reciprocă foarte puternice. Irma e puternic susţinută de udemerişti pentru serviciile deosebite aduse educaţiei în limba ungară. Tocmai acest lucru apreciază şi Ecaterina. Vom vedea vreo schimbare de atitudine?
 • Foarte plină de înţeles ştirea Agerpres din Târgu-Mureş: „Borbely a precizat că UDMR Mureş a decis să facă aceste schimbări deoarece din datele statistice reiese că şi pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş, pentru consilieri locali şi judeţeni şi pentru preşedinţia CJ Mureş au fost voturi mai puţine decât în 2008, deşi prezenţa la urne a fost mai mare cu peste 3% faţă de 2008. „Deci e clar că au fost probleme cu mobilizarea alegătorilor noştri. Avem 13 circumscripţii în Târgu- Mureş din care au fost unele nefuncţionale sau lasă de dorit. E foarte important să avem o reorganizare””. Este de observat că etno-businessmanii udemerişti pierd alegători din rândul minorităţii ungare. Chiar şi minoritarii unguri vor să nu fie conduşi de cetăţeanca ungară Edita Locodita Emoche. Va veni vremea şi în Harghita şi Covasna. Vor înţelege oamenii pe propria piele.

3 iulie

 • Sesiune extraordinară a Parlamentului României.
 • Premierul României, Victor Ponta, a avut o întâlnire prin videoconferinţă cu premierul celui de-al doilea stat românesc, Vlad Filat. Ei au inaugurat acest sistem de comunicare dintre Ministerele Afacerilor Externe ale celor două state. Încet, încet ne apropiem, şi poate o să dea Dumnezeu să ne reunim. Cu această ocazie, s-a anunţat o vizită a domnului Victor Ponta la Chişinău, care va avea loc curând.
 • Agerpres ne informează că osemintele a patru deţinuţi politici au fost descoperite azi în zona Râpa Robilor din Aiud, în cadrul campaniei de investigaţii arheologice demarate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Istoricul Marius Oprea a precizat, cu ocazia descoperirii, următoarele: „Este evident vorba de foşti deţinuţi politici pentru că îi găsim fără cruce, aruncaţi în nişte lăzi de lemn, fără haine pe ei. Au fost îngropaţi goi în nişte lăzi de brad, lăzi din şipcă de brad bătute în cuie”. În zona respectivă au fost identificate cam 60-70 de morminte, iar în perimetru, cel puţin 300. Informăm că în Biserici Ortodoxe din judeţul Covasna sunt oseminte, cu bun miros, ale victimelor de la Aiud, victime care, se doreşte de către neam, a fi canonizate şi trecute în rândul sfinţilor.
 • Aflăm la sfârşitul zilei veşti îmbucurătoare pentru noi. Vasile Blaga, udemeristul din PDL, nu mai este preşedintele Senatului. Roberta Alma Anastase, domnişoara fostă miss România, nu mai este preşedinta Camerei Deputaţilor.
 • Agenţiile de ştiri nu au oferit amănunte despre poziţia udemeriştilor la Senat, iar la Camera Deputaţilor Hunor Chelemen a zis că udemereii au fost prezenţi, dar nu au votat. Tipic antiromânesc! Probabil ei au impus această conduită şi lui Băsescu, şi Partidului Democrat Liberal. Colaborarea ungaro- rusească merge înainte cu mai puţin succes, dar funcţionează.

4 iulie

 • USL anunţă că depune în Parlament cererea de suspendare a domnului Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.
 • Ciudat! Traian Băsescu nu participă la festivitatea organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii, organizată cu prilejul zilei naţionale a federaţiei. S-o fi supărat Trăienuţ pe marele licurici ori marele licurici nu-l mai suportă? În această problemă domnul Blaga şi furiosul Boureanu (nume caracterizant pentru cel ce-l poartă) nu au grai să vorbească. Oare de ce? Ei încep, alături de Monica Macovei, fost procuror înainte de 1989 şi după, să denigreze România. Suntem în plin atac de dezinformare al structurilor construite în România de prietenii care în 1812 ne-au ocupat estul ţării.
 • Agerpres ne informează despre atitudinea udemeriştilor enunţată prin glasul lui Hunor Chelemen. „El a spus că UDMR ia în calcul să fie prezent şi să voteze în plenul Parlamentului la şedinţa privind suspendarea preşedintelui Băsescu. Întrebat dacă el consideră că sunt suficiente motive pentru suspendarea şefului statului, Kelemen a spus: „Sunt foarte multe motive, bineînţeles”.” Întrebăm de ce culturalii l-au susţinut pe Băsescu şi anexa sa Boc atât de mult timp dacă Traian a dat foarte multe motive de suspendare. Oare veterinarul ştie ce spune? Noi credem că da. Au stat alături de Traian pentru că le-a făcut jocul. Acum, trebuie să se gudure pe lângă noua putere pentru a mai ciuguli ceva. Ce ruşine pentru ei şi pentru cei ce eventual se vor sprijini pe ei!

5 iulie

 • Ioana Dima ne anunţă: „Conducerea PDL Harghita acuză faptul că USL desfiinţează statul de drept şi democraţia în România prin subordonarea instituţiilor fundamentale ale statului. Preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, a declarat că următorul pas al USL îl va reprezenta subordonarea presei libere, în condiţiile în care TVR şi radioul public au fost deja preluate de actuala putere. În opinia lui Adrian Trif, miza pentru USL este oprirea justiţiei de a-şi îndeplini atribuţiile, aşa cum s-a întâmplat în perioada 2001-2004, când PSD s-a aflat la guvernare. El a mai adăugat că, în opinia sa, primul act pe care îl va semna Crin Antonescu dacă va ajunge la Cotroceni va fi graţierea lui Adrian Năstase şi a atras atenţia că prăbuşirea economică este iminentă şi că România riscă suspendarea din Uniunea Europeană. Adrian Trif a ţinut să precizeze că PDL Harghita „se va alătura tuturor acţiunilor democratice îndreptate împotriva abuzurilor fără precedent în ultimii 22 ani, făcute de USL””. Mulţumim că aflăm despre acest Trif că este antiromân. Harghiteni, ar trebui să-l izolaţi şi să-l scoateţi din viaţa politică. E un dezinformator cu carnet de serviciu.
 • Mara Deleanu: „Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef a declarat că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu nu reprezintă, în opinia sa, un act democratic şi că acesta ar trebui lăsat să-şi încheie mandatul de cinci ani obţinut în urma unor alegeri democratice”. Din câte ştim, Constituţia României este tradusă şi în limba ungară şi publicată în Monitorul Oficial al României în limba ungară. Neliniştitul Terza nu a citit. El ascultă de ordinele venite de la Budapesta şi se exprimă execrabil. Cei de la Budapesta cred că minoritatea ungară este o mulţime de oameni needucaţi care cred orbeşte ce spun agenţii lor (vezi directiva lui Horthy), mizând că şi unii români mai aplecaţi către colaborare prin cedare pot crede. Îmi este silă să comentez ce spune acest inept absolut. Deci dacă în Constituţie este prevăzută procedura suspendării nu este democratic, după mintea acestui nimeni. Adică el, de fapt, contestă Constituţia României, la fel ca udemeriştii care contestă tot Constituţia României, dar alt articol al ei.
 • Aflăm cu bucurie că Guvernul a adoptat hotărârea care deschide calea către înfiinţarea Casei Memoriale Coandă şi a Muzeului Naţional Henri Coandă, conform dorinţei sale când a donat Statului Român imobilul.
 • În Parlamentul României se citeşte solicitarea de suspendare a preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu. Moment de referinţă în Istoria României.
 • Victor Ponta dă un semnal puternic că Băsescu este lăsat din braţe de mai marii licurici, luându- şi consilier un mare general al marelui Licurici. Toţi cei ce mai pricep câte ceva din gesturi, pot spune că Băsescu e pe făraş. Asta s-a văzut şi ieri.

6 iulie

 • Într-un document din 6 iulie 1600, Mihai se intitula: „Domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată Ţara Moldovei”. Deci, la 6 iulie 1600, Dacia era reîntregită pentru prima dată. Acest simbol este atacat de udemerişti şi de cei care îi susţin. Noi nu vom obosi să comemorăm această mare realizare a neamului românesc.
 • Unul dintre cei mai penibili politicieni de după 1989, Mihai Răzvan Ungureanu, lansează Iniţiativa Civică de Centru Dreapta (ICCD). Cine credeţi că sunt alături de el? Păi Monica Macovei, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Cristian Preda, Radu F. Alexandru. Toţi băsiştii, vorba virulentului domn Ciuvică.
 • Agerpres ne informează din Aiud: „„Poziţia Ungariei nu s-a schimbat în niciun fel. Noi ne opunem proiectului acesta, pentru că credem că riscurile acestui proiect sunt mult mai mari decât eventualele profituri pentru antreprenori, care nu sunt din România, sunt din Canada”, a declarat Fuzes Oszkar”. Iată încă o probă care arată cum se amestecă Ungaria în politica internă a României.
 • În finalul zilei aflăm că Parlamentul României, cu o majoritate confortabilă, l-a suspendat pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Pe cale de consecinţă, românii trebuie să meargă la vot pentru a spune lumii dacă mai vor să fie conduşi de el. Cred că pensionarii şi bugetarii sunt nerăbdători să voteze. La fel şi oamenii de afaceri excluşi de la licitaţiile publice de acoliţii domnului Băsescu, alături de angajaţii lor. Oricum, indiferent de sentimentele fiecăruia, trebuie mers la vot pentru a arăta că ne interesează ce se întâmplă cu ţara noastră. Sunt convins că şi minorităţile se vor exprima cu prezenţă mare.

7 iulie

 • Agerpres ne aduce ştirea: „Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care conduce şi Organizaţia UDMR Ciuc, consideră că la referendumul pentru suspendarea preşedintelui maghiarii ar trebui să stea acasă, întrucât nu este vorba de lupta lor politică”. Deci simpaticul Borboli merge pe ideea că minoritatea ungară nu trebuie să voteze, deşi trăieşte aici, în România. Oamenii, după mintea cam întunecată a acestuia, nu trebuie să se exprime, ci doar să se supună udemeriştilor. Numai udemeriştii au voie să hotărască prin vot, marea masă de oameni să stea acasă, să nu voteze, să se supună lor. Cât de idiot poate fi un om care procedează după sfatul acestui etnobusinessman? Dragi minoritari unguri, hotărâţi voi şi trimiteţi-l în şomaj pe acest antiungur. El vă spurcă viaţa!
 • Pe site-ul Cotidianul.ro dăm de un document vast al Ministerului Afacerilor Externe, rezultat în urma auditului cerut de primulministru Victor Ponta, din care spicuim: „În orice discuţie asupra unui ministeriat trebuie stabilit cu acurateţe ceea ce s-a preluat de la ministeriatul anterior. Aşadar, ce s-a preluat la Ministerul Afacerilor Externe, odată cu instalarea guvernului Victor Ponta? Răspundem reunind evaluările făcute pe baza faptelor stabilite cu acurateţe. S-au constatat cel puţin şase neajunsuri în starea de până în aprilie 2012 a politicii externe a României: a) insuficienta fructificare a cooperărilor stabilite cu SUA, cu ţările din Uniunea Europeană şi din NATO, cu ţările parteneriatelor noastre strategice; b) relativa stagnare a relaţiilor cu China, cu Rusia şi cu alte ţări; c) efecte economice prea mici ale acţiunii externe; d) absenţa unei viziuni pe termen lung, ca urmare a lipsei unui proiect al României pentru deceniile ce vin; e) prestigiu diminuat în ultimii ani; f) personalul prea redus în reprezentanţele diplomatice ale României”. Asta a făcut şeful politicii externe a României, Traian Băsescu. Cam puţin, căchitane!

8 iulie

 • Mergem la Sfânta Liturghie, în Duminica a V-a după Rusalii, a vindecării celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei.
 • Se dau publicităţii rezultatele Bacalaureatului. În judeţul Covasna, procentul de promovabilitate este de 32,42%. Grupul Şcolar „Puskas Tivadar” din Sfântu-Gheorghe şi Grupul Şcolar „Apor Peter” din Târgu-Secuiesc au un procent de promovabilitate de numai 3,57, respectiv 2,62%. Vedem cum udemeriştii, pecemiştii, tocheşiştii îşi bat joc de copiii minorităţii ungare. Cu astfel de rezultate doriţi să fiţi autonomi, domnilor? Situaţie similară şi în judeţul Harghita. Cele două judeţe sunt fruntaşele cozii. Doamnă Chereştei, ar fi timpul să vă ocupaţi de grădinărit ori de crescut nepoţi dacă îi aveţi, de orice altceva, numai de învăţământ nu. Alţi colegi ai dumneavoastră din ţară, în aceleaşi condiţii legislative, au obţinut rezultate cu 20 de procente mai bune. Eh! Ăia nu au criteriu de promovare a inspectorilor, profesorilor, învăţătorilor, educatorilor, apartenenţa la udemere şi cunoaşterea aproximativă a limbii ungare. Asta e! Matematica se face cu cifre arabe şi nu cu cifre ungureşti. Cu siguranţă asta explică rezultatele dezastruoase ale copiilor minoritarilor unguri. Nu-i aşa, doamnă Chereştei?

9 iulie

 • Începe a VIII-a ediţie a Festivalului internaţional de bătut toaca şi tras clopotul „Cântecul care zideşte”, care se desfăşoară, în perioada 9-11 iulie, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Victoria, judeţul Braşov. „Aproape 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 15 ani din 30 de judeţe ale ţării, dar şi din Bulgaria şi Ucraina, însoţiţi de 40 de preoţi participă la ediţia din acest an a festivalului. După ce vor bate toaca, copiii vor participa la a doua probă a festivalului, trasul clopotului. Şase clopote cu greutatea între 4 şi 32 de kilograme vor sta la dispoziţia copiilor”, a declarat pentru Agerpres părintele paroh Octavian Smădu, iniţiatorul festivalului. Frumos, foarte frumos!
 • Toată lumea interesată de politica bunului mers al ţării stă cu ochii pe Curtea Constituţională, ca să afle dacă acum li se mai oferă o şansă românilor şi României. Nouă judecători trebuie să se pronunţe dacă e constituţională suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie, să constate că locul e vacant şi că al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Crin Antonescu devine preşedinte interimar. Pedeliştii, în acest timp, se ocupă cu discreditarea României în străinătate.
 • Seara, târziu, aflăm că este curat constituţională suspendarea căchitanului şi că urmează ca mâine să intre în atribuţii un preşedinte interimar.

10 iulie

 • Pe la ceasurile 11 ale dimineţii, domnul Crin Antonescu preia atribuţiile de preşedinte, în cadrul unui interimat ce va dura până la 29 iulie 2012, data Referendumului pentru demiterea căchitanului. Dacă la Referendum românii şi minorităţile naţionale care trăiesc împreună cu ei îl vor demite, atunci se organizează alegeri prezidenţiale în termen de 90 de zile şi Crin Antonescu mai rămâne interimar pe această perioadă.
 • Toate mijloacele mass-media urmăresc poarta Palatului Cotroceni ca să vadă cine vine şi cine pleacă. Ce se vede. Pleacă Traian cu un Logan al SPP. Întră Victor Ponta, ambasadorul SUA, guvernatorul Băncii Naţionale a României. Seara, preşedintele interimar ţine o conferinţă de presă. Observăm o altă ţinută, o altă atitudine, un alt discurs, incomparabil mai bun, mai la obiect, mai neutru decât al suspendatului. Avem imaginea unei schimbări în bine a României. Doamne ajută!
 • Udemeriştii, cu complicitatea RA-APPS-ului tot nu predau fostul sediu al BNR din judeţul Covasna Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei. Oare Victor Ponta a bătut palma cu Hunor Chelemen să nu se respecte hotărârea judecătorească în această speţă? Să fie aşa procurore?

11 iulie

 • Mihai Răzvan Ungureanu vrea să participe la generale. Ne rugăm lui Dumnezeu să ni-l ia de pe cap pe acest toxic pentru ţara noastră.
 • Premierul Victor Ponta a plecat la Bruxelles pentru a lămuri Uniunea Europeană despre evenimentele din ţară.
 • Pedeliştii continuă lupta lor împotriva României.

Categorie: