Johannis a bătut palma cu Budapesta!

Lucrurile s-au lămurit:

„Cine votează alături de Tokes şi Petre Roman nu votează pentru Johannis, ci pentru dezmembrarea României!”

Mai întâi a fost Tokes care şi-a declarat susţinerea pentru Klaus Johannis (foto). Bine sfătuit din colţul ringului, Johannis a dat o declaraţie în doi peri, a cărei importanţă însă este nulă! Semnificativ este că Tokes, un individ ca Tokes, un anti-român înrăit, i se alătură lui Johannis. Se regăseşte în Johannis şi îşi pune în Johannis speranţele toate...!
Este evident că Tokes îl cunoaşte bine pe Johannis, mai bine decât îl cunoaştem noi, şi ştie ce poate aştepta de la el. Cumva un sprijin pentru cauza „secuilor”?!
Apoi au urmat ceilalţi lideri maghiari, destul de dezbinaţi între ei de obicei, dar care acum se regăsesc laolaltă în sprijinul unanim pe care au decis să-l dea „minoritarului” sas. Ştim bine că pe aceşti lideri îi mai uneşte ceva pe deasupra ambiţiilor personale: ascultarea faţă de Budapesta. Rareori UDMR a mers alături de Tokes! Dacă o face acum, e foarte probabil că sfatul sau decizia a venit de la Budapesta.
Evident, declaraţiile lui Vadim, de sprijin pentru Ponta, sunt un pretext binevenit pentru Kelemen Hunor. Dar esenţa gestului său rămâne neschimbată: trădarea colegului de alianţă!
Ponta şi-a riscat o bună parte din şanse şi din simpatiile publicului prin susţinerea UDMR! Partid pe care l-a ajutat decisiv să prindă Parlamentul...! Să-i fie învăţătură de minte cu cine se aliază...!
Partea bună este că această decizie a UDMR scade serios şansele iredentiştilor maghiari de a mai avea reprezentare în viitorul Guvern! Tot răul e spre un bine...! (Nu ştiu dacă vorba asta există şi în limba maghiară!)
Comunitatea germanilor din România, saşi şi şvabi, a fost loială Statului şi Poporului Român. În 1918, au aderat fără echivoc la proclamaţia de la Alba-Iulia şi au fost întotdeauna o componentă de valoare a societăţii româneşti! Cu o singură excepţie: acţiunile bezmetice al Grupului Etnic German, din vremea celui de Al Doilea Război Mondial, când liderii şi membrii acestui Grup Etnic s-au constituit ca un stat în stat, au sfidat autorităţile româneşti, au terorizat populaţia pe care pretindeau că o reprezintă... Dacă pe teritoriul României, în acei ani, s-au săvârşit „crime de război” şi au existat nazişti, hitlerişti propriu-zişi, acestea sunt „opera” organizaţiei amintite! Această organizaţie, desfiinţată pentru activitatea sa criminală în toamna anului 1944, s-a reînfiinţat după 1990, avându-l în frunte pe Johannis al nostru...
Nota bene: Grupul Etnic German, aflat sub ascultarea oarbă faţă de Hitler, nu a avut nicio reţinere sau delimitare faţă de Dictatul de la Viena, impus de conducătorul lor suprem...!
Lui Johannis nu cred că-i convine declaraţia de sprijin venită din partea revizioniştilor maghiari. Îi va aduce un plus de 3% din voturi, dar va pierde mult mai multe procente de-ale românilor! Români care l-au votat în primul tur păcăliţi de propaganda care i se face pe ideea că este „neamţ”, că ar putea fi un „al doilea Carol I”! Şi că ne-ar prinde bine să punem din nou în fruntea Ţării un german!
O spun încă o dată şi mi-e teamă că trebuie repetat mereu: în 1866, când clasa politică din Principate a căutat un succesor al lui Cuza, scopul urmărit era aducerea unui domnitor străin înrudit îndeaproape cu marile familii regale care controlau de sute de ani destinele Europei! Nu au căutat un prinţ german! Ci un prinţ, indiferent de naţie, care să aibă relaţii de familie, adică „pile”, la Înaltele Curţi!
Ion I.C. Brătianu a dirijat toată „afacerea”, iar alegerea sa a căzut pe un prinţ belgian, nu pe un prinţ neamţ! Doar România era „Belgia Orientului”! Prinţul din Benelux însă a declinat oferta, adică l-a refuzat politicos pe Brătianu, şi acesta a trebuit să plece mai departe, pe la curţile regale din Occident, în căutarea unui demn urmaş al lui Mihai Viteazul...
Nu se poate spune că „în lipsă de ceva mai bun” Brătianu a pus ochii pe Carol. Ca la târgul de vite, când alegi un taur de prăsilă! Carol de Hohenzollern, pe lângă calitatea de prinţ cu rude sus puse în ierarhia europeană, avea şi calităţi personale remarcabile, avea în spate o carieră militară onorabilă, dacă nu chiar strălucită! Nu ne-a fost ruşine cu Carol să-l punem în fruntea noastră! Ceea ce, din păcate, nu este nici pe departe cazul lui Johannis, neamţul nostru de azi...
Ce interes au maghiarii în candidatura şi, eventual, alegerea lui Johannis?
Deja se face caz, prin mass-media din Transilvania, pe Internet, ca şi prin zvonistica de la om la om, că ce bine ar fi să avem un preşedinte ardelean! Aşa cum n-a fost niciunul până acum din cei trei! Va fi mai bine pentru ardeleni, în primul rând...!
Nu reiau toate vorbele care circulă pe acest subiect, ci vreau să subliniez efectul acestor vorbe, al acestor insinuări. Efectul nu este că vor fi mai multe voturi pentru Johannis. Nu asta urmăreşte Budapesta, care se află în spatele acestei diversiuni mediatice! Ci scopul este ca să lanseze şi să insinueze în mintea românilor, a ardelenilor în primul rând, cât mai adânc, ideea că n-ar fi rău ca ardelenii să-şi ia soarta în propriile mâini, să n-o mai lase pe seama „miticilor” din Bucureşti! Că, la urma urmelor, de ce să nu ne gândim şi la varianta „Transilvania stat de sine stătător”...!
Nu luăm în discuţie această ideea acum! Ce doresc eu este ca lumea să ştie, să priceapă care este sensul celor ce se petrec în aceste zile, când motoarele dezinformării şi ale manipulării sunt turate la maximum!
L-am văzut la un post TV pe Petre Roman făcând propagandă pentru Johannis. Ce naşte din pisică, mi-am zis, tot un Valter Roman rămâne!
Căci ideea de a declara Transilvania stat independent a fost lansată de Budapesta imediat după august 1944, când ungurii au aflat că Stalin nu le va recunoaşte niciun drept asupra Transilvaniei. De la cine au aflat? De la Walter Roman, foarte probabil agent la Moscova al Budapestei, sub acoperirea că ar fi activist al Partidului Comunist din România! Abia după 1990, scotocind în arhivele KGB-ului, marele istoric care a fost Gheorghe Buzatu a descoperit dovada, dovada acţiunii lui Valter Roman în fruntea unui grup de comunişti „români” care militau pentru ideea de a declara Transilvania stat independent şi de a pune capăt astfel unei dispute păguboase pentru unitatea mişcării comuniste internaţionale...!
Norocul nostru a fost că Stalin numai prost nu era şi a înţeles imediat că i se făcea o propunere, o sugestie, inacceptabilă chiar şi pentru el!
Mă mir de Petre Roman! Cunoaşte bine că tatălui său i s-a adus această acuzaţie devastatoare! Oare nu-şi dă seama că prin susţinerea lui Johannis, în contextul disputelor electorale de azi, confirmă acuzaţia şi demonstraţia lui Gheorghe Buzatu...?!
Probabil că Petre Roman numai deştept nu e, ca să-şi fi dat seama. Altă explicaţie nu am...!
Aşadar, ca să nu lungesc vorba, cine votează alături de Tokes şi de Petre Roman, să ştie că nu votează pentru Johannis, ci pentru dezmembrarea României!
Probabil că nici Johannis, când va vota cu Johannis, nu are habar pentru ce votează în fond şi la urma urmelor! Deci nu pe Johannis îl acuz de manevra criminală pe care o face Budapesta! Participă la această diversiune fără să-şi dea seama...! Nu ştie cu cine a bătut palma...!
Căci şi Johannis al nostru, numai deştept şi isteţ nu se poate spune că e...!

Categorie: