La plecarea din Eparhia Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan i-a conferit Crucea Munţilor lui Victor Şimon din Aita-Medie

De sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, joi, 25 decembrie 2014, după slujirea Sfintei Liturghii, în Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Aita-Medie s-a petrecut un eveniment deosebit pentru micuţa comunitate din această localitate situată în nord-vestul judeţului Covasna. După o viaţă închinată Bisericii Ortodoxe, pe care a sprijinit-o moral şi material, în mod deosebit după trecerea la Domnul a unicului său fiu, Victor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei şi Mitropolitul ales al Banatului, i-a conferit lui Victor Şimon din Aita-Medie Ordinul Crucea Munţilor, distincţie instituită de înaltul ierarh în septembrie 2014, la împlinirea a două decenii de la înfiinţarea Eparhiei Munţilor. Astfel, Ordinul Crucea Munţilor, clasa a II-a, este ultima asemenea disctinţie acordată de IPS Ioan înainte de plecarea sa în municipiul de pe râul Bega, acolo unde între timp a şi fost întronizat Arhiepiscop al Timişoarei şi Mi­tropolit al Banatului.
Domnul Victor, cum i se spune, un om simplu, dar aflat în paza lui Dumnezeu şi susţinut îndeaproape de îndrăgita sa soţie, doamna Eugenia, a primit Ordinul Crucea Munţilor, iată, la venerabila vârstă de 71 de ani, din mâinile părintelui paroh Iustin Gârleanu, cel care a mijlocit la Vlădica Ioan acordarea acestei ultime distincţii în Episcopia noastră. Diploma Episcopală pentru Victor Şimon a fost însă semnată de bunul nostru Arhiereu pe loc într-una din ultimele dimineţi petrecute în curtea Episcopiei Covasnei şi Harghitei, chiar înainte de Naşterea Domnului - Anul 2014. Şi, cu toate că a mai dorit să ajungă încă odată în Parohia Aita-Medie, poate în curtea lui nenea Victor, acolo unde adesea poposea, nu a mai reuşit, din pricini strict legate de timpul scurt. Astfel se face că, aşa cum spuneam, l-a însărcinat pe părintele Iustin Gârleanu să îl reprezinte şi să-i confere Ordinul lui Victor Şimon. Prin acest gest nobil, şi de mulţumire pentru câte a făcut pentru Biserica strămoşească, Arhiepiscopul Mun­­ţilor a dorit să-i transmită unui OM, pentru că Înaltpreasfinţia Sa mult îi iubeşte pe OAMENI, că deşi acum distanţa îi separă, sentimentele sunt cele care contează şi care îi unesc pe toţi aceia ce îl iubesc pe Tatăl Cel Ceresc.
La cum îl cunoaştem pe Vlădica Ioan, suntem siguri că astfel de sentimente nutreşte, în inima sa mare, faţă de fiecare credincios pe care l-a cunoscut în cele două decenii de arhipăstorire aici în Carpaţi. Fie ca Domnul să îl aibă în pază în noua sa misi­une, acolo unde a fost chemat de oameni şi dus de Bunul Dumnezeu, la Vestul României.

Categorie: