La umbra Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Gheorgheni

Pentru al doilea an consecutiv, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, şi sub coordonarea părintelui Elisei Florin Vatamanu, de la Parohia Gheorgheni II din judeţul Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, s-a desfăşurat, în perioada 22-27 iulie 2018, în curtea casei parohiale şi a Bisericii Ortodoxe cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din municipiu, tabăra „La umbra Bisericii”. Totul a prins contur din dorinţa copiilor şi a tinerilor din municipiul Gheorgheni de a reedita tabăra de anul trecut. Astfel, coordonaţi de opt voluntari generoşi şi inimoşi din întreaga Ţară şi de cinci voluntari din Gheorgheni (proveniţi dintre copiii participanţi la tabăra de anul trecut), voluntari ce au fost minunat adunaţi laolaltă de Marian Dumitru Rugină, directorul taberei, copiii şi tinerii din oraş au petrecut un timp minunat în apropierea lui Dumnezeu şi a sfinţilor.
Necontorizat, timpul a trecut prea repede, fiind umplut de ateliere de muzică, dans, comunicare, orientare, tir cu arcul, sport şi altele. Fiecare zi a început şi s-a încheiat în Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, unde copiii, voluntarii, o parte din părinţi şi părintele paroh Elisei Florin Vatamanu s-au rugat împreună. Tabăra s-a bucurat de implicarea părinţilor şi de sprijinul substanţial al prim-vicepreşedintelui Uniunii Notarilor Publici din România, Doina Rotaru. Nici ploaia abundentă nu a reuşit să oprească sau să încetinească activităţile, căci prin bunăvoinţa directorului Liceului „Fogarasy Mihaly” din Gheorgheni, Reszeg Ildiko, o parte a activităţilor s-au desfăşurat în sala de sport şi în sala festivă a şcolii sus menţionate.
Pe toată durata taberei, în paralel cu activităţile şi atelierele programate, copiii s-au spovedit, primind Sfânta Taină a Euharistiei în cadrul Sfintei Liturghii săvârşită miercuri, 25 iulie, de către părintele Gheorghe Ionel Păncescu, protopop de Miercurea-Ciuc, împreună cu părintele paroh Elisei Florion Vatamanu. La sfârşitul slujbei, părintele protopop a înmânat, din partea Preasfinţitului Părinte Andrei, diplome de excelenţă voluntarilor şi celor implicaţi, subliniind importanţa şi câştigul prieteniei cu Hristos, prietenie ce devine reală prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului, în Sfânta Liturghie.
În continuare, toţi tinerii, copiii, voluntarii şi preoţii au luat masa împreună la Centrul de Perfecţionare a pregătirii cadrelor Jandarmeriei Române din Gheorgheni. Apoi, tabăra şi-a urmat cursul firesc, cu atelierele şi surprizele pregătite de animatorii voluntari. „Cortina” peste această ediţie a tras-o focul de tabără din livada Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, în jurul căruia copiii au susţinut un frumos moment artistic, cu cântecele învăţate în aceste zile, şi au primit diplome de participare.
Acum, organizatorii, pe care îi felicităm pe această cale pentru minunatul lucru făcut, nu au decât o singură soluţie, ca la anul să organizeze o nouă ediţie, pentru ca tabăra „La umbra Bisericii” din Gheorgheni să devină, în timp, una tradiţională.

Categorie: