Liderii UDMR, convinşi că vor recâştiga Primăria Târgu-Mureş în 2012


Actualitatea ardeleană - Mures

Preşedintele UDMR Târgu- Mureş, dr. Istvan Benedek (foto), şi-a exprimat convingerea marţi, într-o conferinţă de presă, că uniunea va recâştiga Primăria Târgu-Mureş la alegerile locale din 2012.
„Sunt convins că UDMR are şanse foarte mari la Primăria Târgu-Mureş în 2012. Primarii unguri de acum 10 ani nu ştiu dacă au fost cei mai reuşiţi. Acum, aceeaşi erodare se întâmplă şi pe partea cealaltă.

Trebuie să ajungem acolo ca să nu conteze că este de naţionalitate română sau maghiară, ci să fie un om care cunoaşte oraşul, cunoaşte priorităţile şi cum trebuie să abordeze. UDMR, har Domnului, are câţiva candidaţi care sunt capabili să rezolve aceste probleme”, a declarat Benedek.
Acesta a arătat că, în momentul în care în Târgu-Mureş erau mai mulţi locuitori maghiari, la alegeri a câştigat un candidat ungur, iar, când au fost românii mai mulţi, a ieşit un candidat român.
„Sigur că au fost şi alte chestii care au contat, dar eu cred că UDMR are candidaţi mai mulţi care pot să aducă un suflu nou în viaţa economică şi spirituală a oraşului Târgu-Mureş. Sunt câţiva candidaţi care pot oricând să acceseze şi să câştige Primăria Târgu-Mureş. (...) La ora actuală, noi avem cei mai buni candidaţi posibili. Domnul Florea (Dorin Florea, primarul actual - n.r.) s-a erodat în cursul anilor”, a precizat Benedek.
Istvan Benedek a subliniat că lansarea candidaturii lui Laszlo Borbely la Primăria Târgu-Mureş la ultimele alegeri locale s-a făcut destul de târziu, dar că de data aceasta UDMR va desemna un candidat după Congresul Uniunii din luna februarie 2011.

În realizarea rubricii sunt folosite ştiri ale agenţiei naţionale de presă - AGERPRES

Categorie: